tyyli

Juhla-asut miehelle ja naiselle ylioppilasjuhliin

Opinnot (ja niihin liittyvät postaukset) alkaa olla loppusuoralla. Keväällä on oikeastaan enää näyttötilaisuus ja kerran käyn vielä Järvenpään Keudalla opiskelujen tiimoilta. Kuitenkin saatte nyt vielä ainakin tämän kerran lueskella etikettiin ja pukeutumiseen liittyvistä aiheista.

Tämän postauksen aihe liittyy oikeastaan Linnan juhlat 2017 – osattiinko etiketti? – postaukseeni. Eli meillä oli etikettiin liittyen myös tehtävänä stailata itsemme jotain todellista tai kuvitteellista juhlaa varten. Valitsin ihan todelliset keväiset juhlat eli ylioppilasjuhlat, joita on siis todennäköisimmin meilläkin kesäkuun alussa tulossa. Ylioppilasjuhlien osalta etikettiä ei oikeastaan virallisesti ole, mutta varmasti noudattamalla ajatusta ”juhlallinen pukeutuminen”, kunnioitat varmasti juhlan päätähteä eli sitä tuoretta ylioppilasta. Useimmiten sisätiloissa vietettäviä juhlia varten pukeutuminen on kohtalaisen helppo tehtävä. Korkkarit toimii naisilla ja miehillä puku tai pikkutakki+housut yhdistelmä on oikein toimiva. Tällä kertaa puvustuksen kohteena olimme minä ja mieheni.

Miehen asu

Mieheni ei käytä pukua muuten kuin juhlissa. Siitä syystä niitä on tasa yksi ja sekin jo rippikouluiässä. Nyt päätin kuitenkin, että pieni muodistus pukuun on paikallaan. Niinpä kavensin housuja hieman ja lisäksi lyhensin takkia, joka oli aina ollut vähän turhan pitkä. Myös hihat lyhennettiin, koska oikea hihanpituus puvussa on sellainen, että allaoleva paita näkyy hihansuusta 1-2 cm. Nytkin se on siinä ja siinä näkyykö, mutta parempi kuin ennen.

pukuennen
Puku ennen modifiointia (karsee kuvanlaatu.. sori )
pukuedesta2
Miehen juhla-asu


Koska pukua tarvitaan meillä niin harvoin (max 2 kertaa vuodessa), solmioita on valikoimassa myös tasan 3 kpl. Yksi musta hautajaisiin, toinen ruutuversio ja sitten tämä juhlavin eli hopeansävyinen. Ylioppilasjuhliin voi hyvin laittaa mielestäni myös esimerkiksi naisen pukuun sointuvan solmion ja muutenkin vaikkapa irtotakki ja housut ovat riittävän juhlava kokonaisuus. Kesällä myös vaaleampi puku olisi tosi kiva. Meillä ei muuta solmiota tai vaaleampaa pukua ollut tähän hätään hankittuna, joten päädyimme siis tähän juhlavimpaan malliin, koska ruutuinen olisi ollut väärän värinen. Kokonaisuus on siis jo mallia tumma puku, mutta ei se kuitenkaan liian hieno ole ylioppilasjuhliin. Ehkä tässä pikkuhiljaa hankin muutamia uusia paitoja, solmioita ja taskuliinoja niin pääsen miestä juhliin stailamaan 😉

Kengät ovat ohutpohjaiset pukukengät ja häihin aikanaan hankittu. Miehillä onneksi muoti muuttuu todella vähän, joten kannattaa hankkia klassist aja laadukasta niin pääsee juhlapukeutumisessa pitkälle.

Naisen asu

Naisilla juhlapukeutumisen vaihtoehtoja onkin sitten runsaammin. Jollekin tämä voi olla uhka, mutta itselleni kyllä ehdoton mahdollisuus. RAKASTAN juhlapukeutumista ja toivoisin useamminkin pääseväni hienoihin juhliin. Eikä ahdista yhtään, vaikka joutuu pistämään päälle istuvan mekon, kantamaan kädessä clutchia ja sipsuttelemaan epämukavissa korkkareissa.

Toisin kuin monissa keskusteluissa on tuotu esille, edes juhlavan mallinen trikoomekko ei koskaan ole minusta juhlavaate. Vaatteen kangasvalinta tekee siitä myös juhlavan. Asustaa toki voi trikoomekonkin, mutta silti ajattelen, että juhlissa vaatteen kuuluukin olla hieman epämukava – se erottaa juhlavaatteen siitä arkisemmasta. Myös erikoistilanteisiin, kuten imetysaikaan, löytyy hyviä ratkaisuja ihan juhlavissakin materiaaleissa.

Ylioppilasjuhlissa pukeutumiskoodia ei tosiaan ole, mutta sanoisin, että erilaiset mekot ovat aina melko varma valinta juhlavieraalle. Myös jakkupuku toimii, mutta usein kodeissa järjestettävissä juhlissa, se voi osoittautua tukalaksi vaatevalinnaksi. Toki juhlissa ei ole tarkoituskaan kuin piipahtaa, joten vaatteen mukavuus vieraalla ei siksikään ole olennaisin valintakriteeri.

juhlamekko1

mekkoclose

Itse valitsin mekoksi lohenpunaisen lyhyen silkkimekon, joka on aika yksinkertainen, mutta kuitenkin oikein juhlava. Väri mielestäni sopii minulle aikalailla täydellisesti ja myös mekon malli on kaunis ja helma juuri oikeanmittainen. Asusteiksi valitsin kullanväriset kengät ja kukkaisen laukun, jotka mielestäni sointuvat mekkoon aikalailla täydellisesti. Pienet kullanväriset korut myös kokonaisuutta täydentämään ja siinäpäs se aikalailla onkin. Olen aina aika samoilla linjoilla tämän asustamisen kanssa Coco Channelin kanssa. Hän ohjeisti poistamaan aina ennen kotoa poistumista jonkun asusteen asusta, jotta tyylillisesti olisi tasapaino. Enemmän on vähemmän, useimmiten. Toki on naisia, jotka osaavat asustaa runsaasti ja se silti näyttää upealta. Mutta itse en kuulu heihin. Kengät olisivat voineet olla umpinaisemmat, mutta näiden väri oli niin täydellinen, että siksi valitsin lopulta tällaiset sandaletit käytännöllisempien avokkaiden sijaan.

Eettisyyden nimissä pyrin löytämään kaikki vaatteet omista komeroista. Mun mekko on lainassa kälyjen loputtomasta mekkovarastosta. Asusteista clutchin jouduin omin pikku käsin ompelemaan, mutta minusta siitä tuli ihana. Ja kevään trendeihin sopivasti kukkainen. Materiaalit on jotain jämiä ja vetoketjukin kierrätetty.
details

Mitäs sanotte meidän asuista? Eikö näissä voisi ylppärit juhlia? Toki miehen solmio voisi toistaa näitä mun asun lohenpunaisia ja kultaisia sävyjä ja ehkäpä jotain ao. kuvan tyylistä voisikin tähän hankkia. Sitten oltais todellinen match myös asujen osalta ❤
Screenshot-2018-3-12 peach tie - Google-haku
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s