kauneus

40 – vuotiaan meikki- ja kauneusvinkit

Instagramin puolella lupailin palata tähän meikkaus ja ihonhoitoasiaan blogissa. Kiitos runsaista kommenteista siellä puolella. Selvästi moni oli törmännyt samoihin havaintoihin kuin minäkin. Meikkaaminen iän karttuessa on ihan oma taiteenlaijinsa, ainakin allekirjoittaneen mielestä. 20-30-vuotiaana omaksutut meikkaus- ja ihonhoitorutiinit eivät enää toimikaan entisellä tavalla vaan päinvastoin jotenkin vanhentavat jo muutenkin vanhentunutta lookkia. Tässä postauksessa siis muutamia havaintoja, joita olen tehnyt ihonhoitoon ja meikkaamiseen liittyen.

1. Enemmän ihonhoitoa

Mitä vanhemmaksi nainen ja iho tulevat, sitä tärkeämmäksi olen huomannut ihonhoitoon panostamisen.  Erityisesti puhdistukseen ja riittävään kosteutukseen kannattaa panostaa. Ja se silmänympärysvoide, jos et vielä käytä, niin NYT viimeistään on sen aika 🙂

Kirjoitin joskus 1,5 vuotta sitten ihonhoitorutiineistani postauksessa Kiireisen naisen kauneusrutiinit osa 1 – ihonhoito. Edelleen samat pääperiaatteet ovat käytössä. Keskityn huolelliseen puhdistukseen ja kosteutukseen. Myös aamuiseen puhdistukseen olen alkanut panostaa aiempaa enemmän. Käytänkin nykyään enemmän aikaa ihonhoitoon kuin meikkaamiseen. 20-30-vuotiaana suhde oli päinvastoin. Olen huomannut, että hyvin puhdistettu ja kosteutettu iho näyttää hyvältä ihan ilman meikkivoidettakin, kuten allaolevista kuvista huomaatte:

ennenPuhd
Ennen puhdistusta
puhdistettu
Puhdistuksen ja kosteutuksen jälkeen

Edellisen ihonhoitopostauksen aikaan käytössä olivat olleet todella pitkään superihanat Mary Kayn tuotteet. Sittemmin luovuin pitkällisen eroprosessin myötä Mary Kay konsultin urasta ja päätin kokeilla tälläkin alueella jotain uutta. En voi edelleenkään kuin suositella lämpimästi ko. firman tuotteita, mutta lähes kymmenen vuoden käytön jälkeen alkoi vaihtelu kiinnostaa. Lisäksi mulla kiinnostaa aika paljon myös DIY kosmetiikka, jonka pariin oon nyt täysillä heittäytynyt. Aiheesta olenkin jo aiemmin kirjoittanut postauksissa:

DIY kuivashampoo

Toimiva DIY luomudeodorantti

Olen tehnyt jo ihonhoidon alueellakin kokeiluja ja käytössä on tällä hetkellä jo DIY puhdistusaine (hunaja, kookosöljy, teepuuöljy). Ajattelin jossain kohtaa näistäkin julkaista oman postauksensa. Tässä kohtaa en siksi myöskään kirjoita laajaa selostusta ihonhoitorutiineistani. Lyhyesti kuitenkin: ihonhoitotuotteista kosteusvoide vaihtelee ja siinä edelleen osittain Mary Kay käytössä. Lisänä myös joululahjaksi saamani kosteutussuihke, jota suihkin iholle ennen kosteusvoidetta. Talvikuivaiho varsinkin rakastaa tätä ❤  Mieleen tuli vaan, että voiskohan tällaisen suihkeen tehdä itsekin.

DSC_0569

2. Kevyemmin meikkiä

Kuten moni jo instassa totesikin, meikkaaminen on keventynyt iän myötä. Liian raskas meikki vanhentaa ja erityisesti meikkipohjassa kannattaa valita ihonväriä korjaava tuote vahvasti peittävän sijaan. Sanoisin, että Joe Blascon älyttömän hyvät, mutta aika tunkkaiset, meikkivoiteet kannattaa jättää 20-30-vuotiaille. Kuulauteen kannattaa panostaa ja ihon virheet peittää paikallisesti. Erään ulkomaalaisen vloggaajan meikkipostauksesta tajusin myös, että paksu meikkivoide ei näytä hyvältä minun isojen ihohuokosten kanssa. Paksu meikki korostaa niitä paremminkin kuin peittää. Tämän oivalluksen jälkeen olen keventänyt meikkipohjaa entisestään.

Arkimeikissä pyrin lisäämään siis mahdollisimman kevyesti meikkivoidetta, peitevoidetta ohuesti silmien alle, tummennan kulmakarvat, ripsiväriä, vähän poskipunaa/aurinkopuuteria ja huulikiiltoa. Alla kuva mun arkimeikistä, joka on otettu ylläolevien puhdistuskuvien jälkeen.

kevytmeikki

Jos aikaa on saatan lisätä rajauksen yläluomelle, mutta siinä mun arkimeikki sitten aikalailla onkin. Olen myös huomannut, että musta rajausväri ei enää näytä kovin hyvältä. Ruskea tai tumma harmaa toimii paremmin. Tätä en osaa perustella, mutta näin se vain on 😀 Luomiväriä en siinä juurikaan suosi ihan vaan ajankäytöllisistä syistä. Nopeampi on parempi omassa elämäntilanteessa.

3. Iltameikkivinkit

Jos meikkaat reilummin juhliin, kannattaa silloinkin yrittää panostaa siihen heleyteen. Toki esim. niiden isojen ihohuokosten kanssa painiville on olemassa pohjustusvoiteita, joita voi juhlameikissä hyödyntää.

Jostain luin, että silmiin kannattaa panostaa ja olen huomannut mm. monen iäkkäämän viihdetaiteilijan lavameikin olevan juuri silmiä korostava. Silmämeikissä ne eniten helmiäistä sisältävät luomivärit kannattaa jättää nuoremmille kuin myös vahvasti alaluomea korostavat meikit. Alaripsien meikkaaminen ja alarajaus luovat varjoja sinne ”ryppyalueelle”.

Huulimeikkiin on syytä varata kunnon pohjustus ja myös huulten rajaus on tärkeä, kun oma huulten raja alkaa häviämään. Arkimeikissä suosin edelleen huulikiiltoja pelkästään, mutta iltameikkiin laittaisin rajauksen ja huulipunan.

Toki nämä vinkit on nyt vaan tällaisia omia havaintoja ja matkanvarrelta poimittuja vinkkejä. Parhaiten itselle sopiva meikkaustyyli selviää testaamalla. Kannattaa kuitenkin ottaa näitä vinkkejä (ja muita netistä löytyviä) testiin, koska itse ainakin olen havainnut, ettei samat meikkausjutut enää näytä yhtä hyvältä kuin vaikkapa vain 10 vuotta sitten. Eli meikkileikkejä kehiin, niinkuin silloin teininä 🙂

4. Muista myös sisäinen kauneudenhoito

Säännöllinen elämä ja terveelliset elintavat korostuvat entisestään ihon (ja kehon) hoidossa, kun ikää tulee hieman enemmän. Terveellinen ruokavalio (kasvikset, hyvät rasvat, säännöllinen ruokailu jne), riittävä vedenjuonti ja näiden muiden perusteesien merkitys on minusta korostunut nyt neljänkympin rajapyykin myötä. Toki tilanne on hiipinyt koko ajan tätä kohti, mutta vuosi vuodelta huomaan, miten huonosti itsestä huolehtiminen näkyy ihossa ja myös jaksamisessa. 20-30-vuotiaana sai jotenkin enemmän anteeksi korostuvat ennestään.

hiking-3032714_1920
Kuva: Pixabay.com

Myös yöunien merkitys on korostunut. Varsinkin kuopuksen vauva-aikaan, naamasta kyllä näki, jos ei yöllä oltu nukuttu. Toki en fresseimmilläni ollut esikoisenkaan vauva-aikana lähes kahdeksan vuotta sitten, mutta selvästi on silmäpussien määrä lisääntynyt viime vuosina.  Liikunta ja ulkoilu ovat myös tärkeä osa tätä yhdistelmää.

Summa summarum: Itse olen pyrkinyt koko ajan enemmän heleyttävään suuntaan sekä ihonhoidossa että meikkaamisessa. Näitä tuotteita onkin aika paljon tarjolla, joten testailemaan vaan. Ja kertokaa kommenteissa omia suosituksia niin me muutkin päästään hyötymään teidän löydöistä. Ja miten olette itse muuttaneet ihonhoitoa ja/tai meikkaamista iän myötä?

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s