Yleinen

Blogivuosi 2017 – Top 4

Koska olen taas ollut laiskanlainen bloggaaja, halusin tehdä kuitenkin vielä tässä kohtaa lyhyen postauksen tästä vuodesta. Vaikka ensituntumalta fiilis onkin, että enhän tässä ole paljon mitään bloggaillut, on mun omassa elämässä silti tapahtunut paljon asioita, joista kaikki liittyy blogiin tavalla tai toisella.

2017 vuotta voisi kuvata sanoilla ”vuosi, jolloin unelmat alkoivat toteutua”. Aika klisee tavallaan, mutta silti tänä vuonna totta mun kohdalla. Kuin asiaa ennakoiden ja samalla muutoksista mitään tietämättä, kirjoitin teille kesäkuussa postauksen: ”Unelmat – typerää höttöä vai tulevaisuuden siemeniä”. Minun kohdalla ne ovat siis olleet tätä jälkimmäistä laatua ja alkoivat toteutua muutamia kuukausia tämän postauksen julkaisun jälkeen. Kaksi ensimmäistä vuoden top 4:sessa onkin siis juuri tähän asiaan liittyvää. Tässä siis mun (blogi)vuoden neljä parasta juttua.

1. Työpaikka Ompelimo Kellossa

Tämä työpaikka, johon minut kotoa haettiin, on ihan täydellisesti meidän elämäntilanteeseen räätälöity. Loppukesästä sain siis viestin Ompelimo Kellon yrittäjältä Anulta viestin, jossa hän ehdotti yhteistyötä. Emme tunteneet entuudestaan kuin muutaman yhteisen tutun kautta, joten todellakin tämä ehdotus tuli mulle täysin puskista.

Screenshot 2017-08-16 21.10.47

Nyt olen siis saanut viime syksystä lähtien tehdä vähän niitä töitä, joita rakastan. Samalla, koska teen tätä hyvin osa-aikaisesti, saan olla vielä paljon niiden kaikkein tärkeimpien ihmisteni kanssa kotona.

Käytännössä mun työ koostuu sosiaalisen median sisällöntuotannosta sekä kirjallisessa että muissakin median muodoissa. Pääasiassa Ompelimo Kellon-blogin päivityksistä ja olen myös ompelimolla tehnyt jonkin verran asiakaspalvelua. Lisää tästä aiheesta voit lukea postauksesta:

Ompelimon blogi ja muita uusia blogituulia

2. Pukeutumisneuvojan opinnot

Tavallaan tämä liittyy ensimmäiseen kohtaan, koska ilman Ompelimo Kelloa ja sen rohkeaa yrittäjää Anua ei minulla olisi näitä opintojakaan. Aikalailla mun työsuhteen alettua, aloimme siis Anun kanssa pohtimaan mahdollisuutta pukeutumisneuvojan opintoihin. Anu on toiminnan nainen, joten syyskuun kuluessa asiat etenivät ja pääsimme aloittamaan opinnot koko Ompelimon naisten voimalla.

KENGÄT

Stailaus ja pukeutumisneuvonta on kyllä todellakin mulle niin sydämen asiaa, että on tässä pitänyt itseään nipistellä moneen kertaan. Mutta kyllä se oikeasti totta on, että saan tätä aihetta opiskella. Samalla huomaan opiskellessa, että paljon on aukkoja tässä omassa pukeutumissivistyksessä alkaen etikettipukeutumisesta ja päättyen aina eri vartalotyyppien pukemiseen. Mulla on aina ollut silmää sanoa, että joku sopii ja toinen asia ei. Nyt näille  ”musta näyttää”- jutuille tulee vähän teoriapohjaakin ja asiantuntemusta siihen, mistä.epäsopivuus mahtaisi johtua. Tarkemmin mun ajatuksia aiheesta postauksessa

Minusta tulee isona pukeutumisneuvoja.

Myös pukeutumisneuvonnan opintoihinliittyen kirjoittelin asiaa värianalyysista ja vartalonmuodoista:

Värillä on väliä – ajatuksia värianalyysista

Miten pukea v-vartalo? 

3. Kesävaateprojekti

Tämä oli mun parasta antia ihan tämän oman blogin teeman osalta. Päätin siis koota viime kesän ”uudet” vaatekappaleet omasta kodistamme löytyvistä materiaaleista. Tässä saldoa tästä projektista:

Kesäasut 1: DIY raitapaita miesten t-paidasta

Kesäasut 2: DIY haalari maksimekosta

Kesäasut 3: t-paita muokkaus ja vanha DIY bomber 

Kesäasut 4: Midimekko ikonisesta Marimekko-kuosista

Kesäasut 5: Valkoinen t-paita kierrätysmateriaaleista

4. Muutama muukin projekti

Ompeluprojekteista muita löytyy listattuna tästä.  Pari takkituunausta, vanhoista kalsareista tehdyt ratsastushousut, miesten kauluspaidasta muokattu peplum sekä morsiuspitsillä tuunattu collegepaita.

DIY Oversize Coat 2.0

DIY “ratsastushousut” kierrätysmateriaalista

DIY collegepaidan uusi ilme pitsillä

Takin muokkaus osa 543: Marimekkojakun uusi elämä

Miesten vanhasta kauluspaidasta naisten peplum

Tein myös vähän uudenlaisen aluevaltauksen DIY kosmetiikan puolelle. Iloksennen julkaisi DIY deodorantin ohjeen. Sivumennen sanoen, käytän tätä dödöä edelleen. Ei näyttäisi siis olevan alumiinisiin roll-oneihin paluuta. Lisää aiheesta ja ohje tähän ihmedödöön täällä: Toimiva DIY luomudeodorantti

deovalmis

Myös hiusprojektini eli omanvärin takaisinkasvatus on edelleen prosessissa. Se etenee kiduttavan hitaasti, mutta en ole vielä(kään) antanut periksi ja värjäillyt. Hyvä minä! Projektin ajatuksia enemmän näissä kahdessa postauksessa:

Naiseksi joka olen – tarina maantienharmaudesta

Oma väri takaisin hiuksiin – osa 2

Koska kaksi näistä vuoden huippujutuista on niin isoja juttuja mulle, tuntui noiden viimeisten listaaminen vähän turhalta. Silti ne osoittavat, että oon ollut blogin teemalle edes jollain tavalla uskollinen tänä vuonnakin.

Silti luulen, että ensi vuonna saatan eksyä vieläkin syvemmmälle stailauksen ihmeelliseen maailmaan. Toivottavasti se on teille lukijoillekin ok ja pysytte linjoilla. Tuskin myöskään pystyn kokonaan käsitöitä unohtamaan. Ompelukone nimittäin edelleen suristelee tasaiseen tahtiin. Vähemmän vain olen ehtinyt teille esittelemään tuotoksiani.

Minkälainen oli teidän vuosi 2017? Millä sanoilla sitä kuvaisi ja mikä siitä jää päällimmäisenä mieleen?

Olkoon Sinun vuotesi 2018 täynnä uusia avautuvia ovia ja ennenkaikkea mielenne täynnä toivoa, jos elämä ei aina sujukaan niinkuin suunnitteli ❤

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s