tyyli

Miten pukea v-vartalo? 

Jatkan taas  jakamalla teille lähinnä näitä pukeutumisneuvojan opintoihin liittyviä oivalluksia. Toivottavasti saatte irti näistäkin jotain omaan pukeutumiseenne. Näyttää olevan niin, että mitä mieli työstää siitä haluaa myös muille jakaa. Ja vaikka nainen olenkin, ei mun ajatukset sentään niin valtavasti moniprosessoi, että vielä jotain muuta tässä ehtisin pohtimaan.

Olemme vastikään opinnoissa käsitelleet erilaisia vartalotyyppejä. Moni on näistä varmaan jo kuullutkin eri yhteyksissä: omenat, päärynät ja tiimalasit ovat siis tuttua kauraa jopa suurimmalle osalle naisista. Pukeutumisen kannalta tämä onkin erittäin oleellinen aihe, koska onnistuneessa asussa korostetaan nimenomaan omia parhaita puolia. Kellä vyötärö on, hän älköön sitä kätkekö jne.

Itselläni on vartalotyypeistä selkeästi v-kolmio. Hartiat ja yläkeho ovat korostuneet ja lantio kapea eikä juurikaan vyötäröä. That’s me. Ideaalissa asussa minun tyyppiselle kropalle ideana olisikin siis pyrkiä tasapainottamaan vähän eriparia olevia ylä-ja alavartaloa ja mahdollisesti myös luoda illuusio vyötäröstä. Monenlaisia silmänkääntötemppuja tarvitaan siis. Myös henkilön pituus vaikuttaa olennaisesti siihen minkälaiset asut näyttävät hyviltä ja korostavat parhaita puolia. Tässä vielä ihan tällainen mallikuva mun kropasta. Näyttää ehkä jopa harteikkaammalta kuin mitä luonnossa, mutta kyllä se tuota on aikalailla.

_20171130_084604351984730.jpg
Strategiset mitat: Hartian ympärys 103 cm, rinnanympärys 93, vyötärö 81, lantio 94

Täytyy sanoa, että Suomessa vallalla olevat trendivirtaukset eivät juuri suosi meikäläisen mallista pukeutujaa. Kapealahkeiset housut ja paljast nilkat on aika huono yhdistelmä. Lisäksi pussimaiset bomber-takit ovat auttamattoman huonoja valintoja. Kuitenkin tykkään käyttää ajankohtaisia vaatteita ja näyttää siltä, että seuraan aikaani.. Tarvitaankin aimo annos kekseliäisyyttä ja paljon erilaisia stailauksia, jotta trendit saa parhaiten istumaan omalle vartalolle. Ja totuushan on myös se, että joskus vaan tulee käytettyä niitä epäedullisiakin vaatteita, koska haluaa pukeutua ajankohtaisesti. Tämä ei koske varmaan kaikkia, mutta mua itseä kiinnostaa trendien yhdistäminen omaan pukeutumiseen, ainakin pieninä annoksina.

Tässä postauksessa kuitenkin demonstroin lyhyesti minkälaisia asuja mun kannattaisi käyttää ja mitä selvästi taas pyrkiä välttämään. Ne huonot esimerkit olenkin jo täällä blogissa julkaissut, ihan mukamas onnistuneina stailauksina 🙈 Nyt uudestaan niitä silmäillessä tajuan, että eihän ne edullisia mulle ole millään mittarilla. Onneksi silti oon täällä jotain omalle kropalle sopivampaakin tullut julkaisseeksi. Jo ennen tätä tietopläjäystä vartalostani ja sen pukemisesta mahdollisimman edullisella tavalla.

Ne epäedulliset stailaukset – top 4

bomberasu

edesta1look2

style

Oijoijoi mitä asuja.. Osaa olen jopa julkisilla paikoilla ihan pokkana pitänytkin. No eihän nuo yksittäiset vaatekappaleet edelleenkään huonoja ole, mutta yhdistelmät ei vaan tee ihmeitä mun mittasuhteille vaan kivasti pönäköittää ennestäänkin paksua keskivartaloa. Vaikka tykkäänkin kovasti yhdistää valkoisen paidan tummaan yläosaan, täytyy mun keksiä siihen jatkossa jotain twistiä, jotta se ei entisestään paisuttaisi mun mittasuhteita ja saisi mun hartioita ja rintavarustusta hyppäämään silmille. Vaikken koskaan mitään syvään uurrettuja paitoja käytäkään.

Muutama oikein onnistunut versiot

hempolo2
Tylli alaosa tuo muotoa ja korostaa muuten suhteessa pienempää alavartaloa
outfit
Löysemmät housut ja lantiolle laskeutuva laukku tasapainottavat pussimaista vaaleaa bomberia
IMG_3343
Trumpetit saa jopa minun jalat näyttämään pitkiltä
IMG_0007
Suorat housut pukee jokaista vartalotyyppiä. Leveät lahkeet ja korkeat korot toimii aina! Vyö lantiolla ja myös isot käsikorut vievät katseen kehon ”parhaaseen” kohtaan.

 

Kuten toiseksi viimeisestä (ja tosi vanhasta) ja viimeisestä asusta  huomaatte, olisi minun kropalle suotuisaa, jos trumpettihousut tekisivät Suomeenkin pikaisen comebackin. Toisaalta kyllä voisin alkaa taas suosimaan leveitä lahkeita ja olla edelläkävijä. Ruotsissa ja Euroopassa lahkeet ovat nimittäin levenneet huomattavasti ja trumpettejakin jo näkyy. Silti ne ei ole parhaat mahdolliset housut käytössä.. Lahkeet menee helposti rikki, koska tykkään todella pitkistä lahkeista. Lisäksi niiden kanssa on ikuiset kenkä- ja takkiongelmat.. Kuitenkin ajattelin antaa trumpeteille vielä mahdollisuuden.  Huomasin myös ilokseni, että kaksi mun suurta tyyli-ikonia Rachel Zoe ja Trinny Goodall suosivat molemmat asuissaan nimenomaan trumpettilahkeita ja onnistuvat silti näyttämään todella ajankohtaisilta. Lisäksi hankintalistalle menee kivat trumpettifarkut, mielellään korkealla vyötäröllä. Yhdet mulla jo olikin (näkyy kuvassa), mutta niiden istuvuus ei vaan ollut paras mahdollinen, joten annoin ne jo kierrätykseen.

Myös hyvinleikatut lyhyehköt jakut pitää ottaa taas käyttöön. Ne ovat juuri omiaan antamaan illuusion vyötäröstä ja tekevät jopa minsuta vähän tiimalasimaisen. Suomessa on selkeästi pukeutuminen mennyt rennompaan ja epäformaalimpaan suuntaan ja siksi varmaan itsekin olen kaikki jakkupukua muistuttavatkin vaatekappaleet vähän hylännyt kaapin perälle. Nyt kaivan ne sieltä esiin ja käyttöön.

2015-04-02 09.30.19

Myös iät ja ajat rakastamani raitahame pääsee taas uudelleen mun vaatekaappiin. Se jäi paitsioon, kun tämä kuvassa oleva vanha versio meni rikki. Samassa yhteydessä totesin, että olin vähän liian pitkään ja paljon käyttänyt ko. vaatekappaletta eli kyllästyminen iski yksinkertaisesti. Nyt kuitenkin taidan surauttaa uuden raitahameen käyttövaatteeksi taas. Ehkä sitä voisi käyttää joskus jopa sen mustan istuvan jakun kaverina!

Mitä ajatuksia teissä herättää vartaloanalyysit? Ootteko käyneet tai itse itseänne analysoineet vai vedättekö aina kaikki asut tunteella päivän fiiliksen mukaan? Itse ajattelen, että tämä kuuluu ehkä tämä samaan kategoriaan värianalyysin kanssa: hyvä renki, mutta huono isäntä. Kannattaa siis pitää ne ideat, mitkä tuottaa iloa ja ovat hyödyllisiä. Muuten vetelen edelleen tunteella itsekin!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s