DIY · tyyli

Takin muokkaus osa 543: Marimekkojakun uusi elämä

takkifeature

Mä oon kyllä aika takkifriikki, pakko myöntää. Otsikko siis onkin sarkastinen, mutta todenperäinen. Aina mahtuu yksi takki (tai muokkausta vaativa takki), meikäläisen vaatekaappiin. Täälläkin esitellyistä tuunauksista aika moni on joku takki, jonka oon muokannut paremmaksi. Mutta hei: suurin osa niistä on vakkarikäytössä eli vaivannäköni ei ole ollut turhaa.

Tälläkin kertaa esittelyssä siis muodonmuutoksen kokenut vanha Maria Sunan Marimekko-jakku. Se oli ihanan napakkaa ja paksuhkoa neulosta, mutta auttamattoman iso ja olkatoppauksilla varustettu. Eli no-no kaikin puolin. Kuitenkin näin tässä vaatteessa suunnattoman potentiaalin muotoutua trendikkääksi yksilöksi ja vielä omaan arkeen sopivaksi. Ihaninta tässä vaatekappaleessa oli vuorittomuus. Toki vuori luo takkiin tietynlaista viimeistelyä, mutta tuunausten kannalta ei juurikaan ole mitään vuoritettua vaatetta ärsyttävämpää muokattavaa.

alkuperainen
Lähtökohta

Muokkausta siis koki takin leveys ja hihat istutin myös uusiksi. Se näissä useamman koon muutoksissa on hankalaa, että saa hihanistuvuuden osumaan. Kun hihan pyöriö on tavallisesti liian iso muokatulle hihalle. Nyt kuitenkin onnistuin tässäkin mielestäni oikein kivasti.

Tämänoloisia takkeja on näkynyt aika paljon kaupoissa, joten ihan ajankohtainen tästä tuli. Mm. Noshin uudessa mallistossa taisi olla juurikin tämän tyylinen collegejakku eli ajassa ollaan😊 Mietin vielä, että käyttäisinkö tämän värikylvyssä pesukoneessa, koska musta on hieman haalistunut. Mutta katsotaan. Toinen hyvä puoli tässä on monikäyttöisyys. Talvella menee villatakin korvikkeena ja keväällä ja syksyllä takkina. Ynpärivuotiseen käyttöön siis sopii.

Asussa mulla on tällä kertaa taas paljon kirpparilöytöjä ihan viime kuukausilta. Tuo laukku on mun ehdoton suosikki, vaikka tiedän, että feikki-Chanel saa jonkun niskakarvat nousemaan. Ostin sen kuitenkin kirpparilta, joten siksi en asiasta kanna huonoa omaatuntoa. Ajaa asiansa mun arkilaukkuna loistavasti. Myös housut on second hand löytö. Niitä tosin kavensin kunnolla ja lisäsin vähän vyötäröön kiilaa istuvuuden parantamiseksi. Muuten superlöytö, koska olivat ihan priimakunnossa.

Mitäs tykkäätte mun (taas) uudesta takista/jakusta? Entä ootteko itse tehneet mitään kivoja löytöjä kirpparilta viime aikoina?

Hei ja käykääs muuten kurkkaamassa myös mun toista blogia eli Ompelimo Kellon blogia. Ollaan Anun kanssa tehty sinne parikin videota ja lisäksi siellä on yksi ilmainen tyylikurssi, jonka voi suorittaa ihan oman kotikoneen ääressä. Check them out!

Asun tiedot

Takki: Marimekko Maria Suna, second hand

Huivi: By Pias

Farkut: Mac, kirpparilta

T-paita: Levis muokattu itselle sopivaksi

Kengät: Din Sko

Laukku: kirpparilöytö

takkiedestamarimekkotakkitakaatakkitaso

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Takin muokkaus osa 543: Marimekkojakun uusi elämä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s