tyyli · Yleinen

Minusta tulee isona pukeutumisneuvoja

*otsikko lauletaan silleen lastenlaulumaisesti nuotilla iloisella ja innostuneella äänellä*

featurepukeutumisneuvoja

Jos olet mun blogia pidempään seuraillut, oot ehkä tajunnut intohimoni pukeutumista ja vaatteita kohtaan. Itse olen aina hokenut mielessäni mantraa ”ei tästä voi ainakaan ammattia itselleen hankkia”. Ja monet tahot ovat asian vahvistaneet näin olevan. Ei Suomessa, eikä varsinkaan Oulussa. Turha haihatella, pysyttele tylsissä (ja paremminpalkatuissa) toimistohommissa ja harrasta vaatteita vapaa-ajalla. Toki myönnän, että moni asia onkin parempi jättää harrastuksen tasolle. Kuitenkin nyt aloitettuani bloggaamisen Ompelimo Kellossa, meille avautui mahdollisuus suorittaa työn ohessa pukeutumisneuvojan opinnot etänä täältä Oulusta. Olemme siis koko Ompelimo Kellon poppoo opiskelemassa uusia pukeutumisneuvojan taitoja Keudalla Järvenpäässä 22.9 lähtien. Homma tapahtuu siis pääosin etänä, joten ihan normaali arki täällä pohjoisessa jatkuu ennallaan. Kokonainen erikoisammattitutkinto ei ole kysessä, mutta juurikin se itseä kiinnostavin osa.

Kaiken kiitollisuuden ohella, olo on hieman epätodellinen. Tässä nimittäin toteutuu jotain siitä unelmasta, jota olen lapsesta saakka sydämelläni kantanut. Kirjoitin jotain jo aiheesta aiemmin postauksessa: ”Unelmat: typerää höttöä vai tulevaisuuden siemeniä?. Toki monta kiveä pitää vielä kääntää ja paljon töitä tehdä. Silti onhan tämä nyt aivan kunnon askel kohti mun sydämen unelmaa, vaikka kuinka yrittäis suomalaisittain vähätellä.

Toivottavasti teitä lukijat kiinnostaa tulevana vuonna lueskella enenevässä määrin postauksia tyyliin liittyen. Nyt niitä nimittäin tulee, todennäköisesti DIY postauksien kustannuksella. Mutta tosiasiassa stailaaminen on mulle ehkä vielä isompi juttu kuin ompelu. Minua kiinnostaa todella paljon ihmisten pukeutuminen, koska se on minusta aina enemmän kuin päällepuettujen vaatteiden summa. Se kertoo ihmisen arvomaailmasta ja myös aika monesti omanarvontunnosta. Ulkoasu puhuu jo tarinansa ennenkuin henkilö ehtii edes suutaan avata. Niin se vaan menee, vaikka toki pitää välttää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ulkonäön perusteella.

Olen siis aivan superinnoissani ja toivottavasti tekin. Koska koitan parhaani mukaan jakaa vinkkejä myös täällä blogissa sitä mukaa, kun oppia tarttuu ja oivalluksia karttuu. Olis kiva tehdä tätäkin matkaa teidän kanssa yhdessä.

Testistailauksena on nyt kesäksi tekemäni raitamekko Marimekon tasaraidasta ja sen kaverina DIY oversize takki sekä huivi. Kaikki asussa on DIY paitsi kengät ja sukkikset. Eli tässä vinkkiä miten sitä suosikkitrikoomekkoa voi pukea myöhemmin syksyllä myös. Mitäs tykkäätte? Ja ostaisitteko pukeutumisneuvontaa tämän näköiseltä naiselta? 😀

Asun tiedot:

DIY mekko (kierrätysmateriaali Marimekkoa)

DIY takki

DIY huivi

Kengät: Imac (italilalaiset)

TAKKIKOKOVARTALOKENGÄT

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s