tyyli

Siirtymäkauden vaatekaappi ja haalarin syksyisempi look

syyshaalarifeature

Pari postausta sitten kerroin miten mulle tuottaa vaikeusia nämä vuodenaikasiirtymät nimenomaan vaatekaapinsuhteen. Olen huono siirtämään kesävaatteita talvisäilöön ja toisinpäin. Lisäksi pitäisi vielä miettiä miltä tässä syksyllä ja keväällä vaatekaapissa pitäisi näyttää… Tiedän kaikki hienot kapselivaatekaapin periaatteet ja muutenkin olen konmarituksista ja muista kyllä LUKENUT ja varmaan jollain tasolla sisäistänytkin nämä hienot filosofiat. Mutta tää on nyt varmaan sama juttu kuin laihduttamisen ja terveellisemmän elämän aloittamisen kanssa. Pelkkä pääntieto ei riitä mihinkään, tarvitaan motivaatio myös asian toteuttamiseen.

Ajattelin edetä pienin askelin eli asu kerrallaan. Koitan nyt (kaiken tämän ruuhkavuosijuoksemisen keskellä) oikeasti miettiä edes muutaman kerran viikossa sitä, minkälainen olisi kiva asu tähän minun mielestä hankalaan vuodenaikaan, jolloin on kylmä tuuli, mutta silti aurinko saattaa lämmittää päivisin yllättävästikin. Haastetta lisää tietysti tämä kotiäitiys pyöräperäkärryilyineen ja puistoiluineen. Olis ihan kiva olla joku suurkaupungin fashionista, joka hoippuu korkkareissa ja kauniissa silkkivaatteissa vuitton olalla kahville kavereiden kanssa. Mutta se nyt ei vaan tähän elämäntilanteeseen oikein passaa. Niin paljon kuin kauniista silkkivaatteista ja korkkareista tykkäisinkin. Ihan helppoa ei siis ole löytää asua, joka sopii elämäntyyliin ja on myös oikeasti kivannäköinen. Goretex on tietty kätevä ratkaisu, mutta haluaisin käyttää joskus jotain muutakin materiaalia. Kohtalotovereita?

Avainsana varmasti tässä vuodenajassa on kerrospukeutuminen. Sen kun tyylilajina hallitsee niin selviää tästä lämpötilojen seilaamisesta. Tarpeen mukaan kerroksia voi riisua tai lisätä. Käteviä ovat siis erilaiset villatakit ja kaulahuivit. Myös ponchot toimii. Lisäksi osan kesävaatteista voi sisällyttää syksyn garderoobbiin tällä metodilla. Kesäisen topin alle voi pukea puuvillaa lämmittämään ja päälle vielä kietoa villatakin. Myös mekon pariksi voi syystuulen puhaltaessa pukea paksut sukkiset. Alla omia vanhoja syksyisempiä asukokonaisuuksia.

syysasu1

look3

1

Ylläolevaan viltistä tehtyyn viittaan löytyy myös vanha DIY ohje. Se voisi taas olla ajankohtainen tuunausprojekti jollekin 🙂

Alla vielä ihan vastikään testaamani ”haalari syksyyn”-asu, jossa siis kesäksi maksimekosta muodistamani haalari pääosassa. Tykkään tästä modernista fiiliksestä ja asuun on lisäksi helppo latoa päälle kerroksia ilman että se näyttää hölmöltä. Toki tää on taitolaji. Joku villatakki toimii ja toinen taas ei yhtään. Kokonaisuus ratkaisee. Kuten kuvista muuten huomaa mun lempparilaukku alkaa vedellä viimeisiään. Joskus vajaa kolme vuotta sitten sen kirpparilta bongasin ja on ollut kyllä ihan täydellinen lompakon ja puhelimen kuljettamiseen. Nyt vaan tarvis löytää jostain uusi tilalle, kun tätä ei enää pysty paikkailemaan. Tekonahka ei kuitenkaan käytössä ole aidon veroista.

Mitkä on teidän parhaat vinkit tähän välikauden pukeutumiseen? Miten selviätte Suomen syksystä silleen kohtuullisen järjellisenä? Mulla meinaa joka aamu huokaisuttaa, kun mittarilukemat voi olla jotain aivan muuta kuin eilen?!

Haalarin syksyisempi look

Asun tiedot

Haalari: DIY

Takki: second hand

Kengät: Din sko

Laukku: OIS (second hand)

Huivi: Daniel Hechter (second hand)

Syyshaalariasuhaalariyksityiskohdathaalaritjatpaitagrid

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s