DIY

Kesäasut 4: Midimekko ikonisesta Marimekko-kuosista

featureraitamekko

Marimekon tasaraita: kuosi joka kaikessa yksinkertaisuudessaan saa, ainakin allekirjoittaneen, huokaisemaan. Kun sitten ihana anoppini luovutti tuunauskäyttöön vanhan pitkän tasaraitaisen Marimekon yöpaitansa, piti kyllä muutama tovi miettiä miten tämän aarteen hyödyntäisin. Se oli vieläpä mun rakastamaa mustavalkoista, joka toi projektiin vielä lisää suorituspaineita. Koska todellakin halusin tehdä jotain käyttökelpoista. Yöpaitaa ei enää voinut käyttöön korjata, koska se oli isosti revennyt kainalosta, mutta keskellä oli vielä paljon hyvää kangasta. Siitäpäs sitten lähdin ideoimaan.

Näin yhden ystävän päällä keväällä Noshin malliston tunikan, jossa oli raidat ja kiva raglan-leikkaus. Siitä se idea sitten lähti. En kuitenkaan halunnut tunikamittaista mekkoa vaan ihan kunnollisen mittaisen version. Niinpä päädyin edelleen ajankohtaiseen midiin, johon lisäsin kaarevan helman. Nämä muutamat kivat yksityiskohdat tuovat muuten simppeliin mekkoon vähän lisää katsottavaa.

Tällä kertaa mekko on stailattu yksinkertaisesti kesäiseen henkeen (likaisten) converseiden ja juhannuksena kirpparilta löytämäni täydellisen ja vähän överin kesähatun kanssa. Mukavampaa kesäasua saa hakea ja kyllä tässä outfitissa nyt ihan käy vaikka kaupungilla. Simppeli mekko taipuu moneen asusteita vaihtamalla, joten tästäkin saa siistimmän version helposti erilaisilla kengillä ja vaikka lisäämällä vyön. Siksi nämä vaatteet on mun vaatekaapin ehdottomia luottovaatteita. Näiden avulla oon säästynyt tosi monelta asukriisiltä.

Kuvat otti mun ihana ystävä Johanna. Kiitos ❤ Kuten huomaatte, uskaltauduin nyt kameran eteen ilman itselaukaisijaa, kun aiemmassa postauksessa valittelin, ettei ole mahdollisuutta kuvien ottamiseen. Itselaukaisijalla oon nimittäin kaikki kuvat tähän mennessä räpsinyt. Tämä uusi metodi säästää aikaa melkolailla, joten ehkä mun pitää päästä rajoitteistani ja alkaa vaan vapautuneesti poseeraamaan, riippumatta siitä kuka kameran takana katselee 😉

Mitäs tykkäätte mekosta? Did I make Annika Rimala proud? Annika on siis tämän klassikkokuosin suunnittelija jostain sieltä vuosikymmenien takaa. Lisää tasaraidasta täällä.

edestasivultadetailhelma

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Kesäasut 4: Midimekko ikonisesta Marimekko-kuosista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s