DIY

DIY ”ratsastushousut” kierrätysmateriaalista

feature

Siitä lähtien, kun mun pikku tyttöni sai joululahjaksi ratsarit, oon halunnut sellaiset myös itselleni. Nyt viimein otin härkää sarvista ja tein sellaisista ensimmäisen version kierrätysmateriaalista. Materiaali näihin housuihin on, uskokaa tai älkää, vanhoista ja liian isoista mikrofleece kalsareista ja vanhasta ilmaisosastolta löytyneestä mokkahameesta. Lisäksi taskut ja vyötärökaitale on otettu vielä vanhemmista mikrofleecekalsareista 😀 Mikrofleece oli paksua ja hyvin joustavaa, joten se sopi erinomaisesti ihoa myötäileviin ratsareihin ja myös mukavuutta rakastavan kotiäidin päälle ❤

Kaavat näihin housuihin on Noshin ilmaiskaava bikerhousuista. Niihin on tosin tehty aika monta muutosta, mutta pohjana olivat. Lisäsin kaavaan takataskut ja sivutaskut sekä lahkeeseen ratsareita jäljittelevän leikkauksen. Lisäksi takana on kaarroke ja edessä feikkisepalus. Tykkään tehdä yksityiskohtia, koska minusta just nämä erottaa housut leggingseistä. Ja näitä voi käyttää myös hieman takataskut vilkkuen. Biker-tyylisenäkin vois tehdä jossain kivassa värissä. Mutta nuo takataskut lisäisin niihinkin ehdottomasti. Lisäksi nostin myös vyötäröä aavistuksen krokeammalle, koska en halua paljasta vilkkuvaa selkää. Käyttämäni kaava on kokojen s ja m väliltä. Mittailin sitä hyvin istuvaan leggingsin kaavaan ja piirsin sen mukaan. Erityisesti haarakoukku vaatii mulla modausta, koska takaa yleensä niitä pitää pidentää ja edestä usein vähemmänkin riittää.

No miten sitten onnistui kaavojen muokkaus ja kohtasiko visio ja lopputuote? Joo ja ei. Jalassa housut näyttää hyvältä ja istuvat loistavasti. Tykkään kovasti. Sivutaskut epäonnistuivat vähän ja tursuavat ulos välillä, mutta en anna sen häiritä. Niiden osalta tärkeintä on toiminnallisuus. Eli kaikki ei ole täydellistä näissä pöksyissä, mutta niistä tuli aivan pätevät käyttöhousut silti. TOinen pieni ”epäkohta”, jonka tajusin on, että näitä voi järkevästi käyttää lähes ainoastaan saappaiden kanssa. Tuo sisäosan kiva mokkakoriste ei oikein toimi minkään muun kengän kanssa mun silmään. No ehkä avokkaan kanssa voisi mennä, mutta muuten oon vissiin vähän tyylirajoittunut. Onneksi mulla on kivat saappaat, jotka voi vetäistä näiden kaveriksi.

Alla vähän kuvamateriaalia housuista. Tasokuvat on mitä on, koska housut on tässä jo moneen kertaan olleet jalassa, enkä jaksanut alkaa niitä enää pesemään tai muuten suoristelemaan kuvausta varten. Kuten sovituskuvista näkyy, stretchin ansiosta ne kyllä muotoutuu kivasti jalkaan.

Mitäs tykkäätte? Minusta nää on hyvät housut juurikin tähän kevääseen ja syksyyn ja erittäin preppy-henkiset, mikä tietty sopii mulle. Aikuisen täydellinen välikausivaate 😀 Kuvan paita on muuten myös tuore kirppislöytö sen mun hajonneen ja tyynyksi muuttuneen farkkupaidan tilalle.

DIY ratsarit vanhoista kalsareista

edestä

takaaratsarittasoedratsarittasoratsarittaskut

 

6 vastausta artikkeliin “DIY ”ratsastushousut” kierrätysmateriaalista

Jätä kommentti