Dressember

Mitä Dressember vaatii vaatekaapiltasi?

 

feature

Oletko miettinyt Dressemberiin osallistumista, mutta et tykkää mekoista tai et edes omista niitä? Minkälaisella mekkovalikoimalla voi lähteä mukaan?

No kuten ehkä edellisen postauksen kertomuksesta voi päätellä, yksikin perusmekko riittää. Vaikka jotain neutraalin väristä (musta, harmaa, sininen), voi stailata loputtomiin erilaisilla asusteilla. Suomessa ne näin talvella on paksut sukkikset, erilaiset leggingsit, villatakit, huivit ja tietysti korut. Minusta asua piristää myös aina erilainen hiustyyli, joten niilläkin kannattaa pelata, jos haluaa piristystä peilikuvaan, Dressember tai ei. Homma ei siis jää mekkovalikoimasta kiinni.

Itselläni mekkoja on useampia, mutta samat mekot pyörii päällä kuitenkin päivästä toiseen 😀 Tuttu DIY raitamekko on mukana menossa aina vaan. Joinain päivinä toivoisin, että olisin vaikka jossain kivassa toimistohommassa tai vastaavassa, johon sais oikeasti pukeutua. Nää mun mekot ja tyylit on vaan tämmöisiä käytännöllisiä ja kotiäidille sopivia. Tykkäisin tehdä vähän muutakin, mutta näillä mennään tänä(kin) vuonna.

Pohjoisella pallonpuoliskolla Dressember vaatii myös lämpimän, vähintään polvipituisen takin ja lämpimät saappaat.

2016-02-11 11.31.11

Tosin, jos ei ole kovin tarkka tyylistä voi Dressemberin vetää myös toppahousuilla. Mulle lämmön tuo DIY villahousut.

2016-01-25 15.27.59

 

Ja lopultahan Dressember on tyylihaasteen lisäksi ennenkaikkea kannanotto modernia orjuutta vastaan. Siitä me kaikki mukanaolevat tuhannet naiset ympäri maailmaa halutaan muistuttaa ystäväpiiriämme ja tuttaviamme jokaisen joulukuun päivänä. Tänäkin päivänä maailmassa on YKn arvion mukaan 27-30 miljoonaa orjaa, joista suurin osa on lapsia tai naisia. Eli yhteiskunnan heikoimpia, joita pitäisi suojella.

Tällä hetkellä kasassa on jo huikeat lähes USD 500 000!! Se on mahtava summa, mutta tavoitteeseen on vielä 1 000 000 USD matkaa. Vaikka orjan hinta maailmassa on keskimäärin USD 90, orjan vapauttaminen kaikkine prosesseineen on kallista ja aikaavievää puuhaa. Siksi tarvitaan rahaa. Joku voi ajatella, että mitä hyödyttää auttaa murto-osaa, koska ongelma on näin valtava? Minusta jokainen elämä on arvokas ja ajattelen asiaa siitä näkökulmasta, että jos kyseessä olisi oma lapsi tai rakas ihminen, vapaudelle ei voisi laittaa hintalappua. Ja miksi jonkun länsimaalaisen hyvinvoivan ihmisen elämä olisi vaikka kaukoidän slummiin syntyneen lapsen elämää arvokkaampi? Kenen silmissä? Ihmisarvon täytyy olla kaikkialla sama, siksi on Dressember ja siksi taistelu kaikkien vapaudesta kannattaa. IJM Ja A21 myös tekevät ennaltaehkäisevää työtä riskimaissa, joten todellista vaikutusta ei voi mitata myöskään vapautuneiden orjien lukumäärässä. Se että välttää moisen kohtalon lienee vielä arvokkaampaa!

Jos haluat olla mukana, minun kampanja löytyy osoitteesta: http://support.dressemberfoundation.org/sinikka

Tässä Dressemberin säännöt, jos vaikka ensi vuonna haluat ottaa tyylihaasteen vastaan ja lähteä kampanjoimaan hyvän asian puolesta. Dressemberin on tarkoitus olla kivaa ( eikä kaikista kauhein juttu johon lupauduit osallistumaan). Silti tällainen tyylihaaste vaatii jotain reunaehtoja. Joten tässä ovat

Dressemberin perussäännöt :

–  Pukeudu mekkoon joka päivä joulukuussa

– Voit pitää samaa mekkoa useampina eri päivinä, kukaan ei odota sinun omistavan 31 kpl mekkoja osallistuaksesi

– Kun urheilet, siivoat, nukut tai työsi vaatii sinua pitämään housuja, pidä silloin housuja. Ymmärrämme, että todellinen elämä jatkuu myös dressemberin ajan. Pidä mekkoa silloin, kun voit itse valita.!

– Voit pitää hameita, mutta vain mekkojen kanssa ( haasteen nimi ei ole skirtember)

– Voit pitää housuja, mutta vain mekkojen alla

 

Tässä viime viikon mekkostailauksia. Näitä tipahtelee myös lähes päivittäin Instagramiin, joten kannattaa seurailla siellä @causetowear.

Viikon Dressember-asut

dressember2dressember3dressember4dressemberpost1

Mainokset

2 thoughts on “Mitä Dressember vaatii vaatekaapiltasi?

  1. Mun työ vaatii ne leggarit jalkaan. Kerran oli mekko päällä töissä mutta ei siitä tullut kyllä mitään varsinkaan ulkona kun pitää ahtautua ulkovaatteisiin. Mahtava idea kyllä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s