DIY

DIY Takki Tommy X Gigi

edesta%cc%88

English at the End

Viimein se on valmis eli mun edellisessä postauksessa lupailemani navy-henkinen villakangastakki. Tai oikeastaan se ei edes ihan vielä ole valmis, koska siitä puuttuu muutama kullanvärinen iso neppari. Niitä en löytänyt oman alueen kaupoista, joten päädyin tilaamaan merten takaa ebayn kautta. Katsotaan kauanko viipyvät matkalla. Halusin kuitenkin jo esitellä teille aikaansaannokseni, koska nepparit vaikuttaa lähinnä käytettävyyteen eikä ulkonäköön. Tänään kuvissa siis teille lähes valmis takkituunaus, kuvitelkaa siihen vielä kaksi tyylikästä nepparia tuohon etuosaan. Lähtökohta siis oli tällainen miesten laadukas villableiseri, joka on kotimaista tekoa:

tommyedesta%cc%88
Lähtökohta / Starting Point

Tässä lyhyesti listattuna eri työvaiheet. Hain siis takkiin vähemmän miehekästä linjaa ja enemmän takkimaisuutta.

 1. Olkatoppaukset pois

  diytommy1
  Kuvassa näkyy kauluksen alkuperäinen ommel, joka täytyi purkaa ja tilalle tikkaus.
 2. Olkalinjan kavennus ja hihan uudelleenistutus (työläin vaihe) Tein tämän avaamalla pienen pätkän molemmista sivusaumoista.
 3. Hihaan merihenkinen merkki
 4. Takahalkio kiinni käsin ompelemalla
 5. Etutaitoksen höyrytys suoraksi
 6. Kauluksen alaosan uudelleenmuotoilu ja siimaompeleiden tilalle tikkaus. Viereisestä kuvasta selvinnee hieman paremmin tämä
 7. Nepparien kiinnitys, kunhan saapuvat

Lopultahan tästä tuli enemmän tämmöinen ”minimalism meets navy”-tyylinen takki. Tässä on minusta jotain samaa kuin minimalistisissa takeissa nyt näkyy, mm. isot paikkataskut ja muuten yksinkertainen suora leikkaus. Ja silti päätin jättää kullanväriset napit ja lisätä hihaan merihenkisen merkin, joka sekin on kierrätetty vanhasta villatakista. Uutta siis ainoastaan nuo nepparit, jotka ei ole vielä saapuneet.

Tyyli on nyt tällainen talvinen, koska haluan pitää tyyliasiat realistisina. Turha stailata nilkat paljaana, koska se vaan nyt ei toimi Suomessa millään muotoa talvisin. Keväämmällä tää takki on ihana vaikka valkoisten lenkkarien tai conversejen kaverina. Nyt kokeilin heittää kaulaan vanhan palmikkoneuleen, jonka äiti neuloi mulle varmaan joskus 90-luvulla. Klassikot on parhautta.

Itse oon tyytyväinen, vaikkakin tämän mittainen takki toimii harmillisen harvan asun kanssa. Melkeinpä lyhyet mekot/hameet tai kapeat housut on ainoita alaosia, joille mun mittasuhteilla menee kivasti. Silti uskon keväämmällä, että takki tulee kovaan käyttöön. Rakastan tämän väriä ja materiaalia. Kuvien alla vielä asun yksityiskohtaiset tiedot. Mitäs te sanotte lopputuloksesta?

************************
Inspired by the recent Tommy x Gigi collection (see previous DIY inspo post), decided to DIY a coat for myself from an old men’s blazer. Starting point in the pic earlier on the post.

Aimed for a more feminine cut and wanted to make it a bit more coat-like. I ended up making alterations to the shoulder-line and closing the front with some press on buttons. I think it turned out pretty nice, what do you think? Styled it to suit the Finnish winter months, gotta be realistic around these parts of the hemisphere 😉

DIY Tommy x Gigi 

edesta2tommyedesta%cc%88detailtaso

Asu/outfit details

Takki/ Coat: DIY

Farkut/Jeans: Zara Second hand

Neule/Cable Knit: Äidin 90-luvulla tekemä / mommy-made from the 90s

Pipo /Beanie: Beneton second hand

Kengät: Ugg

Tallenna

Tallenna

Mainokset

4 thoughts on “DIY Takki Tommy X Gigi

 1. Hienosti muokattu – taas kerran! Ja sopii sulle kivasti. Näytä sit keväämmällä uudet tyylikuvat et miltä näyttää siinä lookissa. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s