DIY · kauneus

DIY kuivashampoo

kuivashampoo

Olen saanut tosi vähän ommeltua viime aikoina varsinkaan itselleni. Siksipä päätin viimein toteuttaa postauksen aiheesta, joka on muhinut pitkään ajatuksissani. Kai olen siksikin empinyt tämän kirjoittamista, koska tämä nyt ei ihan suoraan ole mun blogin sisällön ydintä, mutta eipä se haitanne. Naisten elämään (ja turhamaisuuteen) tämä kuitenkin olennaisesti liittyy.

Kyse on siis pitkäaikaisesta rakkaudestani eli kuivashampoosta. Olen jo pitkään tykännyt kuivashampoosta erityisesti arjessa, jossa ei aina ehdi edes hiustenpesua miettimään (paitsi muiden tietysti). Lisäksi tykkään muutenkin laittaa hiuksia, kun niissä on pikkuisen rasvaa pesemättömien päivien jäljiltä. Toisaalta rasvaisesta lookista en kyllä tykkää yhtään, who would? Kaupan kuivashampoiden käyttö jäi minulta kuitenkin tauolle, koska en enää sietänyt niiden hajua ja päänahkakin alkoi oireilla. En tiedä sitten olisiko merkin vaihto auttanut, mutta päätin siirtyä vähän ekompaan versioon suoralta kädeltä.

kuivashampoo-ainekset

Kuten kuvasta näkyy, tämän DIY kuivashampoon ainesosat löytyvät melkeinpä jokaisen ruokakaapista eli testaamaan pääsee helpostikin eikä kustannukset päätä huimaa. Ja jos ei toimikaan, aina näistä ainesosista voi vaikka leipoa jotain. Ohje on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava:

DIY Kuivashampoo

1 rkl ruisjauhoja

1 rkl maissitärkkelystä/maissijauhoa/riisijauhoa (perunajauhokin varmaan toimii)

1 tl kaakaojauhetta ( reilun kaupan mieluiten)

Aineet lisätty, sekoita ja käytä!

Sekoita ainekset. Tummiin hiuksiin lisää suhteessa enemmän kaakaojauhetta ja vaaleisiin vähemmän. Punahiuksisille olen kuullu suositeltavan kanelia, mutta tätä en ole itse testannut. Levitä sormin hiusten juureen. Pöyhi ja harjaa pois.

kuivashampoo1
Aineet mitattu, sekoita ja käytä!

Olen nyt siis happotestannut itselläni  tätä kuivashampoota noin puolen vuoden ajan. Eli minulle ainakin toimii. Varsinkin esim. ennen letittämistä antaa hiukselle vähän karheutta ja ryhtiä. Lisäksi tykkään ajatuksesta, että tässä versiossa ei ole kemikaaleja.

Mun versio on siis lopputuloksena tämän väristä purkissa:

kuivashampoo

No autuaaksi tekevä ei tämäkään DIY ole. Nimittäin kaupan versiossa on puolensa. Tässä siis vielä plussat ja miinukset minun näkökulmasta:

Kaupan kuivashampoo

+ Pakattu kätevästä

+ helppo käyttää ja suihkuttaa juuri oikeaan paikkaan

– usein voimakas tuoksuinen

– kemikaalit

– hinta itsetehtyä huomattavasti kalliimpi

DIY Kuivashampoo

+ edullinen

+ ainekset helposti saatavilla kotona (jos purkki tyhjenee)

+ Ei lisättyjä kemikaaleja/ponnekaasuja tms.

– sotkevaa kuin mikä (käsipesualtaasta näkee, että taas on kuivashampoota levitetty…)

– hankalampi levittää

– edellämainituista syistä ei sovi esim. reissukäyttöön kovinkaan hyvin

Tässä vielä todistusaineistoa tältä päivältä omista hiuksista. Ennen-kuvaa ei ole, mutta pikkusen oli jo rasvaisuutta havaittavissa aamulla. Kuivashampoot päähän ja (huonolle) letille. Näillä mennään. Ei kauheen tyylikäs, mutta ei kuitenkaan rasvainenkaan. (Sori en muuten jaksanut järjestääkään kotona tätä kuvaa varten :D)

2016-10-01-14-54-27

 

Käytättekö te kuivashampoota ja jos kyllä niin mikä on teidän henk.koht suosikkinne? Entäs onko muita kauneusvinkkejä keittiöstä löytyvillä aineksilla toteutettavaksi?

 

6 vastausta artikkeliin “DIY kuivashampoo

  1. Tämä oli mielenkiintoinen juttu, kiitos! Täytyykin kokeilla tämmöistä, kun en itsekään välitä yhdenkään kaupan kuivashampoon kemikaalimaisesta hajusta. Jos tuon seoksen laittaisi vaikka suolasirottimeen, niin mahtaisiko käyttö olla yhtään kätevämpää vai suttaakohan yhtä lailla..? 🙂

    Itse tykkään käyttää kasvonaamiona luomuhunajaa johon on sekoitettu vähän kanelijauhetta. Molemmat ovat itsessään jossain määrin desinfioivia ja oman kokemukseni perusteella toimii. Ihosta tulee sen jäljiltä pehmeä ja heleämpi! Eikä maistu pahalta jos menee vahingossa suuhun, toisinkuin kaupan naamiot. 🙂

    Tykkää

    1. En oo sirottimen kanssa testannut, mutta sellaisella meikkisudilla kokeilin levittää vähän puuterin tapaan. Ja se oli niin monimutkaisen oloista, että päädyin kaatamaan vaan käsiin pienen määrän ja levittämään sormin. Hunaja on kyllä kans ihmeainetta. Täytyypä testata tuo sun versio. Kiitos vinkistä ja kommentista myös 🙂

      Tykkää

  2. Voi että. Tätä täytyy kokeilla. Olen iiihan koukussa kuivashampoisiin ja olenkin tässä pitkin syksyä ”pyristellyt” niistä eroon mutta aina sorrun sitten kiireessä :/ Varsinkin nyt raskaana tuntuu että se kuivashampoon haju aivan oksettaakin 😀

    Tykkää

    1. Joo kannattaa testata. Tässä tuoksuu ainoastaan kaakao, joka on mulle itselle ainakin hyvänmielen tuoksuja. Ja imetysaikana mulle itselle tuli vielä vahvemmin tämä tuoksuasia, kun en halunnut pienen vauvan viereen mennä kemiallisine tuoksuineni. Toivottavasti toimii sullekin. Kiitos kommentista ja IHANAA raskausaikaa sulle Nora ❤ on se vaan niin ihana ajanjakso naisen elämässä!

      Tykkää

  3. Jonkun verran olen käyttänyt, mutten ole pitkään aikaan vaan saanut hankittua. Täytyykin kokeilla tuota, sillä hiukset rasvottuvat otsantuntumasta niin nopeasti.

    Olen kuullut ennenkin jonkun kertoneen itse tehdystä kuivashamppoosta. Ohje jäi silloin ottamatta ylös. Täytyykin laittaa kokeiluun. 😊

    Tykkää

    1. Onpa kiva kuulla, että tästä ohjeesta oli sulle hyötyä. Toivottavasti toimii sullekin. Mulla on muuten myös nuo otsahiukset kaikkein ongelmallisimmat, lienee aika yleinen ongelma. Kiitos Voikku kommentista 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti