DIY

DIY raakasilkkipaita ja OOTD / Raw silk top

English in Italics

feature

Kylläpäs nämä julkaisutauot venyykin pitkiksi näin kesäaikaan. Nyt on pakko istua ja naputtaa postaus, ettei aivan häviä rutiini 🙂 Onneksi olen kuitenkin ommellut kaikenlaista eli kirjoittamisen aihetta kyllä on enemmältikin. Nyt siis taas DIYta ja yksinkertainen ompeluprojekti vuorossa.

Tein jälleen kerran helpolla, mutta toimivaksi havaitulla kaavalla, itselleni silkkipaidan. Se muistuttaa kovasti vime kerralla esittelemääni pellavamekkoa. Itseasiassa kaava onkin juuri sama, mutta tällä kertaa vain hieman pidemmillä hihoilla ja helma lyhyempänä. Tykkään kovasti tästä mallista, koska se on helppo ja myös kaula-aukon kuminauhan ansiosta kovin naisellinen. Ja ehkä tämän hetken kuumimpana featurena, se mahdollistaa myös imetyksen.

Materiaalina oli tässä projektissa kierrätetty raakasilkki. Kesällä sain vinkin erään pukuvuokraamon realisointimyynnistä (kiitos vaan Meri) ja sieltä kotiutin kassillisen ihania materiaaleja. Raakasilkkiset pitkät hameet otin siinä toivossa, että materiaali olisi aitoa. Ja netistä löytämälläni silkin polttotestillä varmistin, että kyllä se taisi ehtaa tavaraa olla. Jes! Mulla on samaista matskua vielä parissa muussakin upeassa värissä. Muutenkin erinäisiä juhlapukumateriaaleja on hankittu varmaan loppuelämäksi mulle ja tyttärelle 😀 No ehkä joskus jotain vielä joutuu ostamaan, mutta sanotaanko, että seuraavat 10 vuotta näillä pärjää.

Silkki tuo minusta tähän paitaan aavistuksen ylellisyyttä, vaikka malli onkin simppeli. En tiedä olisko liian juhlava arkeen, mutta voisin käyttää vaikka työvaatteena. Jos olisin töissä siis 😀 Nyt ehkä mulle enemmän sellainen sunnuntain seurakunta-asun tai treffiasun osa.  Alla vielä stailattuna niinkuin sen puin päälle viime sunnuntaina. Ei siis tän päivän asu, mutta jonkun päivän kuitenkin. Tummansinisten farkkujen kanssa aivan pettämätön kombo, ainakin minusta. Vai mitä tykkäätte? Koko asu on muuten oikein eettinen. Housut on saatu kierrätettynä kuten myös kengät. Vyökin on löytynyt aikanaan Pelastusarmeijan kirppikseltä.

********************************

Made yet another peasant style top from recycled raw silk. Pattern was pretty much the same as with the linen dress on my previous posting. This top used to be a very dressy maxi skirt, or maybe even a bridal skirt. Anyways, I love how cute it now looks as a simple and elegant top. It is especially cool for this season with the little princess, as it is very nursing-friendly . The elastic on the neckline enables easy feeding-access for a hungry bébé

edesta2

rawsilk

taso

Tallenna

Mainokset

2 thoughts on “DIY raakasilkkipaita ja OOTD / Raw silk top

  1. Kiitos Nelli. Miten oonkin ihan kokonaan unohtanut sulle vastata :O Joo pakollisten ompelu on mulle kaikkein haastavinta. Mieluiten tekisin vaan kaikkea mitä luovaan mieleen juolahtaa. Nyt on ollut pakko vaatettaa lapsia viimeiset viikot, kun kerhot ja eskari on alkaneet…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s