Naiseuden ytimessä · second hand · Yleinen

Juhannuksen vaateet ja aatteet

English Summary:  Pics include some second hand finds as well as beautiful scarf from Sera Helsinki. Company of aesthetic Scandinavian design products combined with mission to empower skillful Ethiopian women. Love this powerful combination, check them out!

feature

Juhannuksesta on jo viikko, mutta palaan sinne silti. Se herätti minussa ajatuksia, jotka haluan teille jakaa. Niin ja myös vaatelöytöjä, jotka tekee hyvää ja minusta vielä näyttääkin hyvälle.

Mun eteen on jo useammasta paikasta muutamien vuosien aikana putkahdellut erilaisia hankkeita, joissa ihmiset rohkeasti lähtevät liikkelle ja laittavat omat lahjansa likoon auttaakseen muita. Minusta ne on upeita unelmia, niin innostavia. Ehkä tunnetuin itseäni puhutellut on Autolla Nepaliin-elokuva. Siinä tavalliset suomalaiset miehet (joista osa myös perheellisiä) lähtivät kohti Nepalia kohtuullisen ajetulla volkkarin pakulla. Tarkoituksena oli noutaa sieltä erä koruja myyntiin Suomeen, jolla rahoitettiin naisten turvakotia Nepalissa ja lisäksi elokuvantekijöiden tavoitteena oli tuoda julki kastittomien surkeita elinoloja ko. maassa. Näitä koruja myy Store of Hope netissä ja Tampereella. Upea, koskettava ja haastava elokuva. Suosittelen, jos ette ole vielä katsoneet.

Tämän postauksen kirjoittamiseen mua inspiroi oikeastaan ihan vastikään vastaantullut tapaus on nimeltään Sera Helsinki. Juhannuksena oltiin Keuruulla Isossa Kirjassa ja siellä anoppini vinkistä löysin tämän ihastuttavan yrityksen. Heidän missionaan on yhdistää skandinaavinen design ja etiopialainen käsityöperinne. Tärkeä tavoite on myös köyhien ja taitavien käsityöläisten voimaannuttaminen työllistämisen kautta. Monesta paikasta olen tämän kuullut, että nimenomaan naisten voimaannuttaminen auttaa kokonaisia kyläyhteisöjä voimaan paremmin. Näitä tuotteita ostamalla saa siis kauniin designin lisäksi hyvän mielen ja voi antaa omastaan sellaiseen paikkaan, jossa sitä ei niin paljoa ole.

Itse löysin Sera Helsingin myyntipisteeltään tämän ao. kuvan upean huivin (raitaa kuinkas muutenkaan), joka on villasekoitetta ja Etiopiassa valmistettu. Materiaali on ryhdikästä enkä oikein malttaisi odotella syksyn viileyttä, että pääsen huivin kaulaan kiertämään. Toimii shaalina myös viileissä kesäilloissa.

huiviiso

Pääasiallinen tuote Sera Helsingillä kuitenkin on upeat matot, joiden materiaali on käsintehtyä lankaa. Oma suosikkini heidän Juuret 2016 – mallistosta on ao. kuvan matto, . Näin sen livenä Keuruulla ja siihen voisin kyllä mielellään paljaat varpaani aamulla upottaa. Muutkin matot ovat todella kauniita ja istuvat suomalaiseen sisustusmakuun kuin nenä päähän, suosittelen kurkkaamaan jo pelkästään kauniin kuvituksen takia mallistoa. Valikoimaan on tulossa myös muita sisustustekstiilejä ja asusteita, joita yrityksen omistajat etsivät myyntiin Etiopiassa. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.

Screenshot 2016-07-01 18.40.23

Screenshot 2016-07-01 21.13.03

(Kuvat Sera Helsingin sivuilta lainattu)

Mietin näitä ihmisiä ja monia muitakin vastaavia tyyppejä ja heidän rohkeuttaan. Siinä on jotain puhuttelevaa. Helpompaa olisi käydä töissä 8-16, harrastaa ja vaikka jatko-opiskella tai omassa tapauksessani vaikka asettaa tavoitteita bloggaamisen suhteen. Tavoitella niitä omia unelmia, joita meistä jokaisella on. Mutta nämä ihmiset on jotenkin uskaltaneet askeleen pidemmälle. Lähteä tekemään tietä näiden kaukana asuvien ihmisten unelmille, joiden olosuhteet ovat syystä tai toisesta paljon huonommat kuin meistä kenelläkään. Heidän unelmiaan ovat  koulutus, tulevaisuus, perheen toimeentulo. Asioita, joita pidämme itsestäänselvinä täällä länsimaissa.

On jotain todella pysäyttävää katsoa ihmisiä, joita ajaa toisten ihmisten voimaannuttaminen. Se on niin erikoista meidän ajassa, jossa katsotaan vain omaa napaa ja omaa menestystä. Voisiko sittenkin oman menestyksen mittarina toimia enemmän se, mitä on onnistunut muille ihmisille antamaan eteenpäin. Enkä nyt vain puhu perheestä, joka sekin on äärettömän tärkeä. Perheestä kannattaa nimittäin aina aloittaa.

Miksi sitten olen itse ollut niin erityisen puhuteltu näiden eri ihmisten tarinoita lukiessani? No uskoisin, että olen varmasti itsekin jonkinlaisessa risteyskohdassa elämässäni oltuani pitkään kotona lasten kanssa. Toki vauva on vasta reilun puoli vuotta, mutta silti pohdin jo tulevaa. Mitä uutta tulevaisuus tuo tullessaan pikkulapsivaiheen jälkeen? Minkälainen ura minua odottaa työelämässä? Sydämeni rukous on, että se voisi olla tarina, joka olisi suurempi kuin pelkkä työura. Että se voisi koskettaa monia ihmisiä. Se on minun unelma, vaikken vielä ollenkaan tiedä mitä se konkreettisesti tarkoittaakaan.

Löysin myös Keuruulle rantautuneelta Fidan konfferenssikirpparilta kivan mekon sekä kaulakorun sopuhintaan (yhteensä 9 eur). Myös Fida tekee hyvää ympäri maailmaa niin paljon, ettei sitä yhteen pieneen blogipostaukseen saa mahtumaan. Alla kuitenkin kuvat mun löydöistäni yhdessä ja vähän erikseenkin. Eettistä, voimaannuttavaa ja minusta kyllä ihan kaunistakin.

P.S. tämä ei muuten ole yhteistyöpostaus, jos joku miettii.

huiviympmekkotaso

Tallenna

Mainokset

4 thoughts on “Juhannuksen vaateet ja aatteet

 1. Upea kokonaisuus ja hieno postaus tärkeästä asiastaa! On kyllä niin hienoa, että tänä minäkeskeisenä aikana löytyy myös ihmisiä, jotka ajatteleva myös ja ennenkaikkea muiden etua. Ihanan näköistä designiakin! Toivottavasti saat aikanaan työpaikan, jossa voisit olla mukana sydämellä! ♡

  Tykkää

 2. Upea asu, tuo huivi on niin kaunis! Ja todella tärkeä postaus hienosta aiheesta. On hienoa, miten maailmassa on ihmisiä, jotka ajattelevat muutakin kuin itseään. Olen itse huomannut vuosien saatossa, miten monella tulee lasten kanssa ollessa se uran miettiminen ajankohtaiseksi. Siinä on ehkä ensimmäistä kertaa kunnolla aikaa miettiä, mitä oikeasti haluaa tehdä. Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat seurata sydäntään ja tehdä sitä työtä, mistä nauttivat. Kouluttautua ehkä jopa uudelle alalle. Sinulle myötätuulta oman urasi pohdintaan <3!

  Tykkää

  1. Kiitos Hanna! Joo tässä kotona ollessa tososan ehtii ihan eri tavalla pysähtyä pohtimaan myös uraan liittyvviä asioita ja yleensä sitä mikä elämässä on tärkeää. Itse oon jo kuusi vuotta prosessoinut ja kyllä on ollut arvokasta. Uskon, että juuri oikea ovi avautuu, kun sen aika koittaa. Nyt vielä nautin pienten askelten äänistä ja pikkuihmisten seurasta hetken aikaa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s