DIY

DIY Imetysmekko/ Nursing Dress osa 2

English in Italics at the End

feat

Vaatevallankumousviikon jälkeen palaillaan taas tutumpiin kuvioihin eli ompeluprojektien pariin. Tänään esittelyssä oleva mekko on tehty jo parisen viikkoa sitten, mutta nyt vasta kerkeen postausta kirjoittamaan. Olen ihan supertyytyväinen tähän tuotokseen, koska jo nyt tiedän, että tätä tullaan käyttämään paljon. Itse kun suunnittelee ja tekee niin saa just (tai ainakin melkein) sellaisen kuin haluaa. Myönnettävä on, että tämä ei istu mm. olkapäistä ihan täydellisesti ja mittakin olisi edestä voinut olla hieman pidempi ( ja vähemmän vinoon kaarrettu:D). Pyrin kuitenkin edelleen ottamaan nämä ompeluprojektit oppimiskokemuksena enkä lähdekään tavoittelemaan täydellisyyttä. Se on ollut toimiva ja vapauttava strategia. Saan valmista nopeammin ja kivuttomammin. Kuitenkin tiedän, että vastaava mekko kaupassa olisi istunut mulle huonommin, kun en ole mikään standardivartaloinen.

Kangas on tälläkertaa uutta, Eurokankaan palalaarista. Täydellinen breton-raitakuosi, mun suosikki. Näihin klassisiin perusvaatteisiin saatan ostaa uuden kankaan helpostikin, koska tiedän, että niiden käyttöikä ja käyttöaste ovat korkeat. Tätäkin mekkoa on jo pidetty useampi päivä parin viikon aikana. Ja säiden lämmettyä se on varmasti vakkariasu joka menoon.

Kaava ikivanhasta hyvänmallisesta trikoopaidasta ja muokattu Tehtaamo-blogin ”Pikaisesti paidasta tunikaksi”-ohjeella. Imetystä varten lisäsin päälleommellun vetoketjun. Laiskana ompelijana kiinnitin vetoketjun kankaan päälle samaan tapaan kuin tässä aiemmin tuunaamassani imetysmekossa. Kaula-aukko on huoliteltu alavarakaitaleella ja helmassa sekä hihansuissa on kaksoistikkaus. Lopulta päädyin tekemään kaarevan helman ja edestä siit tuli yllättävän lyhyt. Mutta toimii, koska takaosa vastaavasti on polviin saakka. Oikein kiva arkimekko siis kyseessä ja sitä tässä haettiinkin. Lisäsin myös taskut saumaan, koska niitä olen melkein jokaiseen mekkoon kaivannut.

Imetystä varten tein myös vanhasta paidasta tähän irrallisen aluspaidan. Esittelen sen myöhemmin erillisessä postauksessa, koska minusta sellaisia voi tehdä melkein minkä tahansa ylhäältä avattavan mekon/paidan alle näkösuojaa antamaan.

Mitäs tykkäätte? Aika perustrikootahan tämä on, mutta itselleni niin tärkeitä vaatteita kuin voi olla. Vaatekaapin kulmakiviä suorastaan. Stailaan tämän vähän enemmän ajatuksella myöhemmin keväällä, mutta tässä nyt yksinkertaisuudessaan mustien sukkisten kanssa. Niin ja tasokuvassa näkyy mun suosikkihuivini siinä seurana. Se(kin) sopii tähän mekkoon täydellisesti.

**********

DIYed a dress from a piece of fabric for a change. Used an old long-sleeved t-shirt as a pattern and transformed it into a dress with these Finnish instructions from a blog called Tehtaamo. From drawings you get an idea on how to transform your favourite shirt pattern into a dress/tunique. For nursing, I also added the zipper. Instructions on adding it on top of the fabric from this DIY Nursing Dress, I made earlier.

I love breton stripes, so this dress will be a true wardrobe staple for me. I made it couple of weeks ago and have been wearing it several times since. No problem in getting my #30wears, I’m guessing it’ll be more like #130wears depending on how the good quality the fabric is.

What do you think? Isn’t this just the perfect cozy everyday wear dress for a mommy like myself? Will be styling it later on, so stay tuned.

Mekko valmiina / Dress in Action

edestä

sivulta

sivulta2

detail
Yksityiskohtia / Details

taso

Mainokset

9 thoughts on “DIY Imetysmekko/ Nursing Dress osa 2

 1. Tää on ihana! Just sellanen tyylikäs ja monikäyttöinen perusvaate. Kaunis tuo helma ja vetskari on kiva yksityiskohta. Yleensä se on just niin et niitä yksinkertaisimpia vaatteita tulee vaan käytettyä paljon. Niitä on helppo yhdistellä eri asusteisiin jne.

  Tykkää

  1. Kiitos Sanna! Just näin se on. Ja näihin perusvaatteisiin pitäiskin eniten panostaa, määrällisesti ja laadullisesti. Niistä se hyvä(nmielen) vaatekaappi rakentuu 🙂

   Tykkää

  1. Kiitos Johanna ❤ Kiva jos tavoite saavutettiin eikä mekosta näy kilometrin päähän, että se on imetysaikaa varten suunniteltu. Just tuota pitkäikäisyyttä tähän hainkin suunnitellessani 🙂

   Tykkää

   1. Joo, imetys (ja raskaus) vaatteet on jotenkin ankeita ja tylsiä mun mielestä. Itellä ei ollu aikaan yhtään ”oikeaa” raskaus tai imetysvaatetta, sillä mikään ei miellyttäny silmää. Oon lisäks pihi ja käytän vaatteita vuosia, enkä jotenkin viitsiny ostaa imetysvaatteita erikseen… 😀 Soveltamalla onneks selvisin, mut nyt jos tulisin uudelleen raskaaks voisin just ton tyylisiä vaatteita väkerrellä, sillä ne menee sittenkin kun ei enää maha niin pömpötä tai ei o tarvetta kaivella tissejä ykstellen esille 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s