DIY

DIY Culottes Part 2

English in Italics at the End

feature

Moni on varmaan huomannut kevään ja kesän muotia silmäillessä housuhameiden paluun. Olin ensin ihan kauhuissani trendistä ja ajattelin, että ei koskaan mulle. No nyt housuhameita (tai kansainvälisemmin  culotteseja) on näkynyt stailauksissa ja jotenkin se silmä vaan tottuu kaikkeen. Jopa niin paljon, että sellaiset piti saada. Omista ennakkoluuloistani pääsin, kun tajusin, että culottet voi olla eri mittaisia ja erilaisilla mittasuhteilla olevia. Silloin ne sopii monenlaisille vartalotyypeille, niinkuin erimittaiset hameetkin.

Blogia seuranneet muistanevat, että jo raskausaikana tein ensimmäisen DIY culottet vanhoista mamahousuista. Niissä kuitenkin väri oli täysin väärä mun silloiseen vaatekaappiin ja ne jäivät pitämättä. Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla uudestaan keväällä, koska minusta ne vaan toimii mukavammin osana kevyempää vaatekaappia. Ja niin tylsää kuin se onkin, tein mustat. Ajattelin vaan monikäyttöisyyden kannalta, vaikka kyseistä väriä yritänkin parhaani mukaan vaatekaapista eliminoida. Täydellinen alaosa kesällä raitapaidan ja valkoisten tennareiden kanssa, eikö?

Ensin oli ajatus tehdä ihan alusta alkaen, mutta sitten tajusin, että vanhat miesten suorat housut on tähän oivaa ja laadukasta materiaalia. Lisäksi niitä on saatavilla tosi paljon kirpputoreilla. Niinpä suuntasin kirpparille ja kotiutin sieltä ihanaa sekoitekangasta olevat siistit miesten housut. Onnistuu myös hyvin leveistä naisten housuista tämä tuunaus ja siinä riittää pelkkä lahkeiden lyhennys. Mulle itselle toimii miesten housut, koska olen vartalomalliltani lähes vyötärötön. Jos olet kovin mallia x niin suosittelen etsimään naisten housut lyhennettäväksi. Se on vielä astetta helpompi tuunaus ja siihen ei tarvi edes ompelukonetta. Lahkeen saumat voi ommella käsin piilopistoilla. Alla lyhyt ”tutorial” siitä miten homman tein. Mustaa vaatetta on muuten tosi hankala kuvata. Toivottavasti nyt saatte näistä edes jotain käsitystä. Jos haluat lisää vinkkejä stailauksiin niin käy katsomassa myös postaus:

DIY Inspo – Culottes

Mitäs tykkäätte housuhameesta? Pitääkö vielä totutella vai joko ootte myytyjä?

***************

Culottes have been trendy for a while and I have already made a version of them when I was pregnant. See post here:

DIY Culottes for Maternity

The previous pair was just wrong colour for my maternity wardrobe so I never really got into wearing them. So this time I opted for a safe and very versatile colour, black. Also very boring, I know. But I trust it will be the easiest way to get used to wearing a pair of culottes. I am kind of convinced that this pair I DIYed is going to be worn a lot this summer. Perfect pair with a striped shirt and white sneakers wouldn’t you say?

I made these out of an old pair of men’s tailored trousers I got from a local thrift store. I love the tailoring of these pants. Below a short tutorial on how I made this pair. You can also try to find a pair of women’s wide-leg trousers and just shorten those.

How do you like culottes and do you own a pair? What’s your fav way of styling these? See more tips on styling from DIY Inspo – Culottes.

Valmis tuotos

style3

style2

style

taso2

taso1

 

”Tutorial”

2016-04-08 19.47.36 2016-04-08 19.51.04 2016-04-09 20.52.26 2016-04-09 20.55.57

 

Mainokset

4 thoughts on “DIY Culottes Part 2

 1. Housuhameet ei ole ihan mun juttu. Mutta tavallaan voisin käyttää minimittaista housuhameeta kyllä, ehkä mieluummin mitä minihametta. Kävisi kesäpyöräilyynkin 😀

  Tykkää

  1. Minimittainen oliskin kyllä oiva pyöräilyyn. Muistelen muuten, että juuri sitä tarkoitusta varten housuhameet on alunperin keksittykin. Minihameessa pyöräily on.. no vähän riskialtista puuhaa 😀

   Tykkää

 2. Sulle sopii nämäkin! Housuhameet on tosi kivoja, mutta en osaa itse niitä käyttää. Tosin olen myös niin kamalan hidas syttymään muotijuttuihin; kun muut jo ovat jonkun kolmannen uuden perässä, minä vasta sitä ekasta alan haaveilla ;).

  Tykkää

  1. Kiitos ❤ Ei oo huono asia harkita tykkääkö vai eikö. Kyllä mullakin vähän aikaa yleensä menee näihin trendeihin lämmetessä. Ja joihinkin ei vaan lämpene ollenkaan 🙂 Ehkä aikuisempana oon oppinut paremmin muodin virrasta poimimaan ne itselle sopivimat trendit.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s