DIY

DIY kaftaani nro 2 / Caftan part 2

English in Italics at the End

mekkotasossa

Tein viime kesän lankomiehen häihin asuksi elämäni ensimmäisen kaftaanin. Tämä itämailta kotoisin oleva asu oli todella mukava raskausmahan kanssa ja näyttikin (ainakin omasta mielestäni) tyylikkäältä. Kesästä lähtien suunnittelin, että voisin toteuttaa kaftaanin myös arkisempaan käyttöön. No nyt sitten yli puoli vuotta myöhemmin sain aikaiseksi. Tarpeesta tämäkin lähti. Piti saada joku kiva tunikamainen mekko arkiasuksi näiden Metsola-leggareiden kanssa. Mulla oli pyörinyt varastoissa pitkään vanha musta trikoinen tuubihuivi, joka sopi tähän tarkoitukseen oikein hyvin. En tiedä taas miten se kestää käytössä, mutta tuleepahan sekin tuolta kaapin perukoilta hyötykäyttöön.

Tein kaftaanin aikalailla samalla tavalla kuin juhlavaatteenkin. Käy täällä katsomassa ohje kaftaaniin Cause to Wear-tyyliin. Leikkausvaiheessa tosin kavensin aika reilulla kädellä, koska kangas ei olisi muuten riittänyt. Ja lisäksi tottakai lyhensin. Myös helma ja hihansuut on nyt ommeltu koneella kaksoisneulalla. Jos haluat tehdä vielä helpomman version niin suosittelen suoraa helmaa. Itse tein kaarevan, koska se omaa silmää miellyttää enemmän.

Parin päivän käyttökokemuksella sanoisin, että aika täydellinen arkivaate. Hihansuut on ehkä just sen verran naftit, että niistä ei voi imettää (mikä oli alkuperäinen suunnitelma), mutta kotona voi nostella helmojakin. Alla luonnollisesti erillinen imetystoppi. Seuraavaan sitten isommat hihansuut ja hieman lisää leveyttä niin laskeutuu hieman alemmas ja ei kuitenkaan enää mustaa. Kaikessa käytännöllisyydessään se on vaan yksinkertaisesti tylsä.

Kesää ajatellen tästä on myös varmasti mekoksi, vaikka sivun halkiot aika ylös nouseekin. Alla myös stailattuna mekoksi mun uudella suosikkihuivilla maustettuna. Huivin tarina täällä.

Iskeekö teihin kaftaani vai tykkäättekö perinteisemmästä tunikamallista?

*************

Made myself a new caftan from an old jersey tube scarf. Been planning to make one since I DIYed one for a wedding we went to last August. Really loved how comfortable yet stylish the dress was. See here for my caftan tutorial

The new one is made using the same pattern as baseline. The new one is a lot narrower though as I only had limited amount of fabric and shorter of course. The other difference is that I used machine to sew the arm openings and hem line. Apart from that all the same principles apply.

Styled it with my DIY leggings and a scarf I made of an old piece of fabric a hile back. Really love the paisley pattern and the quality of the fabric. Works with almost all of my outfits!

How do you like my new everyday caftan? I personally think it will be my favourite wardrobe item for those busy days in the home front.

Mun arkikaftaani / My Everyday Caftan

leggingsit

takaa

huivinkanssa

yksityiskohta

Mainokset

4 thoughts on “DIY kaftaani nro 2 / Caftan part 2

 1. Näyttää kyllä hyvältä! Ja on varmasti mukava päällä. Minä suosin tavallisia tunikoita, kun kaftaani tuntuu leventävän entisestään leveää kroppaani. Tosin oikeanlaisesta matskusta, sellaisesta hyvin laskeutuvasta voisi toimiakin.

  Tykkää

  1. Kiitos taas Hanna 🙂 Joo kaftaanissa kankaan laskeutuvuus korostuu minusta myös. Mm. tuo juhlakaftaani olis ollut kauhea teltta, jos kangas ei olisi ollut niin ”valuvaa”.

   Tykkää

 2. Näyttää ihanan rennolta arkivaatteelta 🙂 Täytyy varmaan laittaa omalle to do -listalle. Epäilen kyllä samaa kuin Hanna Mi, lopputulos on liian leventävä..

  Tykkää

  1. Kiitos 🙂 Joo tuo on totta, että säkkimäinen vaikutelma tulee helposti. Ehkä jopa trikoisena, viskoositrikoona vois toimia vielä paremmin. Kiva, kun kävit kommentoimassa Unelmallinen 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s