DIY

DIY turkishattu / Fake Fur Cossack Hat

English in Italics at the End

Olen aina tykännyt turkisasusteista ja turkeista. Niissä on sellaista ihanaa vanhan ajan  glamouria, joka monesti nykyajan käytännöllisyyteen kallistuvassa muodissa puuttuu. Toki omakin arki on sellaista, ettei siinä paljon hienoissa hepeneissä keikistellä. Kuitenkin turkiksiahan voisi periaatteessa hyödyntää hieman arkisemmassakin pukeutumisessa, koska ne ovat lämpimiä ja siksi näille leveyspiireille oikeinkin sopivia. Toinen kysymys onkin, että miten ne soveltuvat Suomen pukeutumiskulttuuriin. Mutta jospa tänään ollaan mannereurooppalaisempia, vai mitä?

Tänään siis turkisteemalla ja vuorossa DIY turkishattu mallia kasakka. Tämä on aika helppo, mutta hyvin sotkuinen projekti. Varoituksen sanana jo ennakkoon tätä suunnitteleville, turkispölyä on materiaalin leikkaamisen jälkeen kaikkialla, joten valitse leikkauspisteesi strategisesti. Itse menin kylppäriin, koska siellä lattian sai helpoimmin siivottua operaation jälkeen ja oven sai kiinni, ettei pöly leijaillut ihan joka paikkaan. Imuri kannattaa olla esillä koko ajan ja lattian lisäksi kaikki turkiksen leikkuupinnat kannattaa kevyesti imuroida. Näin irtokarvat lähtee helpoimmin. Tässä vähän alkuinspiraatiota ja stailausvinkkiä hattuun Pinterestistä:

Screenshot 2016-02-25 20.06.33

Mulla on materiaali odotellut kotona tekijäänsä jo ehkä viimeiset 8 vuotta, joten uutta ei tarvinnut lähteä etsimään. Alunperin suunnittelin kankaasta takkia, mutta se sitten ei koskaan valmistunut. Nyt olen siitä tehnyt yhden pienen tytön liivin ja tämän hatun. Itsellenikin suunnittelin liiviä ja siihen lupaan ohjeen, jos haluatte.

Alla siis lopputulosta ja lyhyt tutorial kuvien muodossa. Mitäs tykkäätte? Onko jo liian mannermaista vai voisko tuon pistää ihan pokkana seuraavalle kaupunkireissulle? Toimisi myös lämpöisenä lakkina pulkkamäessä 🙂 Stailauksia luvassa jossain myöhemmässä postauksessa, kunhan itsekin pääsen vähän sinuiksi tämän hatun kanssa. On meinaan mullekin vähän siinä rajoilla onko hot vai not 😀

**********

I’ve always loved furry stuff: coats, vests, collars… Love how they make any outfit just a bit more glam. This time it’s time to DIY a fake fur cossack hat. This Russian-style beauty is warm to wear and adds that high fashion feel to an outfit. Above some inspiration from Pinterest on styling the hat. Below my version of it with short tutorial. My material has been lying in the closet for a decade. I originally bought the fur to make a coat. Since I never got around to make that, I’ve just recently made one little girl’s fur vest from it and now this hat. Maybe later also a vest for myself. So expect more fur DIYs in the near future 🙂

 

Kasakkahattu / Cossack Hat

sivu edestä edesta2

 

Ohje / Tutorial

Dia1

 

Mainokset

14 vastausta artikkeliin “DIY turkishattu / Fake Fur Cossack Hat

 1. Näytät hyvältä hatussasi!! Omalla kohdalla vaatis melkoista rohkeutta, mutta näillä leveyspiireillä -miksei! Pantamallinen vähän lyhyemmällä karvalla varustettu vois toimia loivana laskeutumisena meikäläisen vaatekaapissa.

  Tykkää

  1. 🙂 joo ei tämä mullakaan ihan tuosta vain päähän eksy. Vaatii tietynlaisen olotilan, jossa ei muutama kummeksuva katse tunnu missään. Mutta lämmin kyllä on!

   Tykkää

 2. Sä näytät suloiselta tuossa hatussa. Mäkin saattasin käyttää. Tosin turkishatuissa on kyl väistämättä aina vähän sellanen Irina-Svetlana-fiilis. 😉 Venäläisillä turisteilla noita näkee usein. Venäläisnaiset ei kavahda näyttävää pukeutumista. Minusta suomalaiseen yltiöarkisuuteen voisi ihan hyvin ottaa vähän glamour-oppia vaikka rajan takaa. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Sanna! Ilmankos mun ajatus olikin, että tämä hattu vaatii näyttävän meikin tai ainakin punaiset huulet parikseen. Sen puolen venäläiset sisaremme myös hallitsevat. Ehkä siis otan tämän käyttöön myös uranuurtaja-ajatuksella: enemmän glamouria Suomen naisille.

   Tykkää

 3. Jippii! Nyt voin tehdä itelle mustan version, sillä mummulta peritty, samanmallinen turkishattu on totaalisen väärän värinen mulle, ja siksi se on jäänyt kaapin perälle muutaman käyttökerran jälkeen. Tykkään mallista kuitenkin kovasti, mutta harmikseni taitoni ei ole riittänyt uuden suunnitteluun ja toteutukseen. Nyt rohkenen kokeilla – kiitos selkeästä ohjeesta. Ja liivinkin ohje kiinnostaa :).

  Tykkää

  1. Kiitos ihanasta kommentista Maarit ❤ mahtava kuulla, että näistä mun ohjeista on jollekin iloa. Laita linkkiä kuvaan, kun sun hattu on valmis. Mullakin polttelis musta seuraavaksi 🙂

   Tykkää

 4. Sulle sopii tällainen hattu, näyttää hyvältä! Mun yksi kaveri käyttää kanssa samanlaista ja näyttää aina niin hyvältä. Minä en osaisi käyttää, tosin on mulla sellainen korvaläpällinen tekoturkishattu kovia pakkasia varten. Ja sitäkään en osaa käyttää kuin postinhaku- tai puunhakumatkoilla :D.

  Tykkää

  1. Kiitos Hanna, tykkään kyllä tästä koko ajan enemmän. Tosin huomaan kyllä, että pitää olla sellainen itsevarmuuspäivä, kun tämän heittää päähän. Katseita se saa aina ja hyväntuulisia hymyjäkin:)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s