DIY inspo · tyyli

Top 3 tyyli-inspiraation lähdettä

Olen jo kerran aiemminkin kirjoitellut luovuudesta ja siitä mistä ammennan kaikki ideani. Täällä kyseinen ”Luovuuden lähtellä”-postaus. Nyt ajattelin hieman taas kertoa mikä mua just tällä hetkellä innostaa ja inspiroi. Eli mistä imuroin ideoita omaan tyyliini ja DIY-projekteihin just nyt. Postaan tämän sillä taka-ajatuksella, että olisi kiinnostavaa myös kuulla mistä te saatte tyyli-ideoita. Tässä mun tärkeimmät:

 

1. Pinterestpinterestpinterest

Ei oo paikkaa parempaa inspiroitumiselle edelleenkään. Pinterestin edut ovat selkeät. Kuvia on paljon ja hakutoiminto on hyvä. Lisäksi se osaa itse ehdottaa uusia samaan aihepiiriin liittyviä julkaisuja ja ennenkaikkea, jokaisen kivan jutun voi tallettaa helposti itselleen. Mun taulut on tosi huonosti organisoitu, mutta silti tykkään käyttää Pinterestiä sekä ompeluprojektien ja postausten suunnitteluun että myös omien tuotosteni esittelyyn. Pinnaan sinne kaikki omatkin DIY- postaukset ja sitä kautta tulee jonkin verran blogiliikennettä, että vinkkinä bloggaajakollegoille, jos ette vielä ole aktiivisia Pinterestin käyttäjiä.

Koska olen superhuono blogien seuraaja, löydän Pinterestin kautta usein sattumalta kivoja tyylibloggaajia. Silti harvemmin ihan pelkkää tyyliblogia jään seurailemaan, koska tyylikuvia löytyy niin paljon muualtakin. Minusta monenlaiset tyylit on kiinnostavia, joten siksikin Pinterest tarjoaa hyvän kanavan saada laajempi kattaus lookkeja.

Screenshot 2016-01-28 13.59.50

 

2. Postimyyntiesitteet ja sähköpostimainokset

Monelle on onnen päivä, kun henkkamaukan tai Elloksen uusin kuvasto kilahtaa postiluukusta, uusi sesonki uudet vaatteet. Minullekin se on odotettu hetki, mutta varmaan vähän eri syystä. Tykkään katsella näitä taidokkaasti sommiteltuja ja kuvattuja kuvastoja inspiraatiomielessä. Tykkään niiden realistisista stailauksista. Suomessa nyt vaan ei voi lähteä korkkareissa tammikuussa kaupungille saatikka paljain nilkoin, vaikka se kuinka toisi keveyttä asukokonaisuuteen. Mm. Elloksen kuvastohan on nykyään jo lähes mini-muotilehti kaikkine henkilökuvineen. Sieltä saa myös konkreettisia ideoita siihen miten stailata omia vanhoja vaatteitaan tähän sesonkiin. Ei niitä varmaan tähän mun käyttötarkoitukseen ole suunniteltu, mutta suosittelen katsomaan uusin silmin, jos ette ole aiemmin ”sillä silmällä” näitä katalogeja tutkailleet.

Katsokaa nyt, tyyliä on kannesta alkaen:

20160216_105540

Myös Zalandon ja Boozt.comin mainokset olen tilannut juurikin samasta syystä. Näistä mainoksista voi napata myös ideoita juuri tämän hetken trendituotteista. Mulle ne on yleensä DIY-projekteja. Kuulin myös Ompeluelämää-facebookryhmässä, että muutkin näistä etsii inspiraatiota ompeluksiinsa. Hauska oli kuulla, etten tosiaan ole ainoa.

Screenshot 2016-02-16 19.31.12
Viimeisintä Zalandon postia

 

3. Katutyylit

Tämä on siis parhaimmillaan livetilanteissa kivojen tyylien bongaamista ihan vaikka Oulun kadulla tai jopa paikallisessa Prismassa (sielläkään ei kaikki käy ulkoiluvaatteissa). Helsinki on jo mulle ihan paratiisi. Jos aikaa olis, istuisin siellä päivän kahvilassa bongaamassa erilaisia asuja. Huvinsa kullakin 😀

Työelämässä ollessani odotin aina Kööpenhaminan reissuja. Siellä oli ihan oikeasti sellainen eurooppalainen fiilis kaikessa pukeutumisessa. Lisäksi tanskalaiset suosii mahtavan tyylin lisäksi käytännöllisyyttä pukeutumisessaan. Sieltäkään en juuri mitään ostellut, koska harvoin olin kauppojen aukioloaikaan keskustassa, mutta pelkkä katselu ja ilmapiirin haistelu riitti mulle 🙂

Koska nyt elämäntilanne ei salli kierrellä maailman metropoleja tai edes oman kaupungin keskustaa kovin usein, on internet ystäväni. Googletellen löytyy eri kaupunkien katutyylejä kivasti. Jos haluaa extremempiä juttuja niin kannattaa googlettaa katutyylejä eri muotiviikoilta.

Tässä mm. kuvasaldoa haulla ”Copenhagen street styles”. Eikö ne tanskalaiset  vaan osaakin näyttää hyvältä ja myös rennolta samanaikaisesti. Mun tyyliä moni näistä ehdottomasti!

Screenshot 2016-02-16 19.19.45 Screenshot 2016-02-16 19.19.45 kopio

 

Kuten listauksesta huomaatte, en juurikaan lue muotilehtiä. Kuntosalilla saatan uusimman Glorian selata, mutta muuten en kovinkaan innokas lukija ole. Ulkomaisissa julkaisuissa on joskus kivoja juttuja, mutta harvemmin tulen ostaneeksi. Mulle on tullut Gloria, Trendi ja Olivia jotain lyhkäisiä jaksoja, mutta en vaan saa niistä läheskään niin hyvin irti kuin esim. noista Elloksen kuvastoista. Mulle ne on käytännönihmisenä ihan liian High Fashion ja editorial painotteisia. Niissäkin yleensä katson eniten vaatemerkkien mainoskuvia, joissa on monesti kivoja tyylejä. Käsityölehtiä selaan inspiraatiomielessä myös jonkin verran. Niistä tosin etsin yleensä enemmän tietynlaista mallia kaavoitukseen ja katselen vaatteiden linjoja.

Mistäs teidän inspikset tulee pukeutumiseen ja ompeluprojekteihin? Onko teillä jotain erityistä suosikkiblogia/sivustoa, jota seurailette ja voisitte mullekin suositella? Tai kenties joku tosi yllättävä ja originelli lähde, josta ideat kumpuaa?

Mainokset

6 thoughts on “Top 3 tyyli-inspiraation lähdettä

  1. Oon itse vasta ehkä reilun vuoden tuota harrastanut. Aiemmin heitin nämä (aarteet) pois tajuamatta edes avata niitä. Onneksi olen sittemmin viisastunut 😀

   Tykkää

 1. Minusta on aina mukavaa lukea, mistä muut ammentavat inspiraationsa. Minä tykkään aika paljon kirjoista ja lehdistä, sekä muodin että käsitöiden saralta saan niistä eniten ajatuksia seuraaviin käsitöihin. Muotilehtiä en tosin lue ollenkaan (ellei tule joku ilmaislehti). Pinterestiä käyn kyllä selaamassa silloin tällöin ja blogit ovat varmasti yksi suuri inspiraation lähde. Ihmisiä ja heidän pukeutumistaan on ihanaa seurata, ulkomailla varsinkin ne kadunvarsien kahvilat houkuttelevat istumaan ja ihailemaan ohikulkevia ihmisiä.

  Tykkää

  1. Lehdet ja kirjat on kyllä ihania ja mieluiten uppoutuisin sohvannurkkaan jonkun muun kuin mobiililaitteen kanssa minäkin:) Just kävin kirjastossa viime viikolla yksin ja istuin lehteä selaten rauhassa. Siinä kyllä mieli lepäsi ja sain monta hyvää ideaa. Myös blogeja olisi kiva selata rauhassa…

   Näin imettäessä ja lasten kanssa touhutessa on kuitenkin kätevämpää käyttää Pinterestiä. Ehkä sitten kun ruuhkavuosien pahin meno vähän hellittää. Ja joo tunnustan siis tässä samalla, että en oo aina ihan super läsnäoleva XD

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s