DIY

DIY off-the-shoulder neule / knit

English in Italics at the End

Oon aina tykännyt off-the-shoulder vaatteista. Ensimmäisen versioni sellaisesta löytyy täältä:

Luin muutama päivä sitten Harper & Harley – muotibloggaajan postauksen: ” Trend to try – Off the shoulder knitwear” ja päätin, että haluan kokeilla voisiko tavallisesta villapaidasta tuunata olkapäät paljastavan version vähällä vaivalla.

Screenshot 2016-02-05 17.02.36

Mulla on ollut erään vanhan DIY projektin ”Miesten villapaidasta tunika” käyttämättä kaapissa, koska se oli yksinkertaisesti liian kuuma käytössä. Tykkään kuitenkin raidoista, joten halusin kokeilla tulisiko siitä vielä arkikäyttöön rentoa paitaa. Ja iso kaulus mahdollistaisi myös imetyksen ja toisi lisää ilmatilaa neuleeseen. Katsotaan onko se tällaisenaan vähemmän kuuma.

Halusin tehdä homman mahdollisimman yksinkertaisesti, joten leikkasin vain irti kaula-aukosta reilun palan ja helmaresorin. Helmasta tuli uusi kaula-aukko, jonka ompelin jousto-ompeleella venyttäen miehustaan. Helman myös päärmäsin piilo-ompeleella. Saman uudistuksen voisi tehdä vaikkapa collegepaidalle, jossa on helmaresori.

Oon ihan kohtalaisen tyytyväinen lopputulokseen. Jos olisin leikannut kaula-aukon isommaksi off-the-shoulder fiilistä olisi saanut enemmän. Mutta ajattelin, että ehkä se näin on käytännöllisempi.

Mitä tykkäätte muutoksesta? Entä olkapäät paljastavista paidoista ja mekoista? Ovatko ne vain epäkäytännöllinen muotioikku, joka sopii paremmin eurooppalaisiin muotikuviin kuin suomalaisen naisen vaatekaappiin?

 

Got inspired by Harper and Harley blog post on off-the-shoulder knits. Wanted to see if I could recreate my own in an easy DIY project. I think I found a good solution. My starting point was an old DIY knit dress I had made but not really used much. It was too hot to wear for me, but I really liked the stripes and the look of the knit. So I DIYed it again. See below for short instruction pics and before and afters. How do you fancy my new knit? I kinda like it and it is so much cooler to wear than the old version.

 

Projektin lähtökohta / Starting point

…joka näytti kivalta 8 kg sitten.

… that looked really nice BEFORE my pregnancy

IMG_0024

 

Valmis neule / Off-shoulder Knit

2016-02-05 13.14.52 2016-02-05 13.35.44

2016-02-05 13.16.28

 

Ohje/Tutorial

Dia1

Mainokset

4 thoughts on “DIY off-the-shoulder neule / knit

    1. Kiitos Hanna ja ihanaa, kun aina jaksat kommentoida 🙂 itsekin tykkään tällaisista päänteistä. Kunnon neuleet varsinkin on omaan makuun niin kuumia, että poolokaulus tai vastaava olis mahdoton ajatus.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s