kauneus · suomeksi

Kiireisen naisen kauneusrutiinit osa 1 – ihonhoito

Tänään postailen ekan osuuden omista kauneudenhoitorutiineistani eli mitä kuuluu mun päivittäiseen ihonhoitoon. Minusta tämä on se tärkein osio, koska jos pohjatyö on tehty huonosti ei mikään meikki sitä täysin korjaa. Toki toiset on geneettisesti lahjakkaampia tässäkin, mutta noin yleisenä sääntönä. Kivempi vedellä sitä pinotexia sellaiselle tasaisen kauniille pinnalle eikö?

Mun ihonhoito loppuu kasvoihin, joten omat kehityskohteet olis kaulasta alaspäin. Erityisesti käsien ja jalkojen iho vaatisi rutkasti enemmän huomiota. Kasvojen ihon kuntoon sensijaan olen tosi tyytyväinen, joten siitä voin jotain kirjoittaakin.

Ensin vähän historiaa. Mulla on ollut nuoruudessa aika paha akne ja olen siihen aikanani yhden Roacutan-kuurin syönyt ja monenlaisia aineita kokeillut. Myöhemmin iho toki rauhoittui, mutta epäpuhtaudet ovat olleet lähes aina ongelma, varsinkin kasvojen iholla. Sanoisin, että mulla on ollut sekaiho, joka erityisesti t-alueen osalta rasvoittui kovasti.

Monenlaisia marketin ihonhoitotuotteita ja vähän kalliimpiakin olen kokeillut elämäni aikana. Kuitenkin kymmenisen vuotta sitten löysin Mary Kayn yhden edesmenneen ystävän kautta ja sille tielle olen jäänyt. Ensin ostin tuotteet vuosikausia hänen kautta ja lopulta ajattelin kokeilla olisko minusta itsestänikin edustajaksi. Muutaman vuoden pidinkin ihonhoitotilaisuuksia aktiivisemmin, mutta sitten se on hiipunut. Rakastuin tuotteisiin, mutta en kuitenkaan kokenut työtä omakseni. Mikä niissä on niin hyvää? Tykkään ensinnäkin tuoksuttomuudesta. Lisäksi ne vaan toimivat mun iholle. Pitkällä aikavälillä olen huomannut, että mun iho on parantunut, kun olen näitä tuotteita säännöllisesti käyttänyt. Sekaihosta normaaliksi on menty ja tuotteetkin on muuttuneet sitä myöten vuosien kuluessa.

Historia on tärkeä siksi, että edelleen käytän lähestulkoon ainoastaan ko. merkin tuotteita. Olen edelleen tällainen ei-kovin-aktiivinen edustaja ja tilaan lähinnä itselleni ja muutamalle läheiselle. Mutta tämän postauksen tarkoitus ei siis ole olla yhden merkin markkinointia vaan lähinnä kertomus siitä miten olen päätynyt nykyisiin ihonhoitorutiineihin ja miksi en ole oikein osannut vaihtaakaan. Mary Kayn etu on se, että niitä pääsee aina edustajan kautta kokeilemaan ennen ostopäätöstä. Huono puoli on, että niitä ei saa käsikaupasta.

Tässä mun vinkkejä siihen miten olen itse onnistunut ihoni kuntoa viemään parempaan suuntaan. Ao. kuvassa siis lähes 40-v nainen ilman meikin häivää 🙂

2015-09-30 07.43.26

Etsi omaan ikään ja ihotyyppiin sopivat tuotteet

Tämä on siis se hankalin osuus. Pitäisi löytää hyvät, mutta valikoimaa on ihan järkyttävästi. Testaamalla se selviää ainoastaan. Kosmetologi varmasti osaa auttaa joko liikkeessä tai edustajat isossa tavaratalossa tai kotikutsuilla, mutta erehtymättömiä (tai lahjomattomia) hekään eivät ole. Kaikki koittaa tottakai markkinoida sulle omaa tuotemerkkiään, joten pää kylmänä vaan. Jollekin hyväihoiselle ja nuorelle riittää edullisempikin, mutta vaativalla iholla joutuu ehkä maksamaan enemmän. Kun löydät hyvät tuotteet niin satsaa niihin, mutta itse en usko, että tarvit 10 purnukkaa välttämättä. Itse oon tullut siihen tulokseen, että muutama hyvä perustuote riittää. Hyvä perussääntö voisi olla, että valitaan puhdistus- ja kosteutus samalta merkiltä, koska ne on suunniteltu toimimaan yhdessä.

Huomioi ihosi muuttuvat tarpeet

Olen huomannut, että ajan kuluessa ihossa muuttuu muukin kuin ryppyjen määrä. Kuten jo mainitsin, oma ihoni on muuttunut rasvoittuvasta sekaihosta aikalailla normaaliksi ja jopa hieman kuivuuteen taipuvaiseksi. Olenkin siirtynyt tässä vuosien mittaan käyttämään normaalin ihon tuotteita aiempien seka- ja rasvaisen ihon tuotteiden sijaan.

Myös vuodenaika vaikuttaa. Talvella kannattaa kosteuttaa enemmän ja kesällä riittää usein kevyempi kosteusvoide. Hormonaaliset muutokset myös vaikuttavat ihoon ja myös vesi. Eli reissussa tai muuton yhteydessä saattaa ihon olotila muuttua radikaalistikin, hyvässä tai pahassa.

Kannattaa myös käyttää oman ikäisille tarkoitettuja tuotteita. Eli nuorena ei tarvi mitään anti-age tuotteita. Kannattaa jättää ne tehokeinot siihen hetkeen, kun niitä ryppyjä oikeasti tulee.

Pidä kiinni päivittäisistä rutiineista – puhdista ja kosteuta

Minulle riittää muutama tuote perusrutiineihin:

2016-02-03 12.05.15

Iltarutiini sujuu seuraavasti

 1. Puhdistus yhdellä tuotteella (Mary Kay TimeWise norm/kuiv ihon puhdistusaine) ja puhdistusharjalla. Harjaa opettelin käyttämään ihan vastikään, mutta huomaan sen edut jo nyt. Iho tuntuu oikeasti puhtaalta ja jotenkin sileämmältä ja ehkä myös näyttää kuulaammalta. Aluksi pelkäsin harjaavani liikaa, mutta harja on MK:n laitteessa todella pehmeä ja painamalla harjaa kevyemmin sen tehoa voi säätää. Siinä on myös kaksi nopeutta. T-aluetta pesen tehokkaammin ja posket taas kevyemmällä kädellä ja silmänympärysihoa välttäen. Monet on tykänneet myös halpisharjoista, joita saa muutamalla kympillä. Jos iho on herkkä niin  kalliimpi ja hellävaraisempi versio lienee paikallaan.
 2. Silmämeikin poisto myös MK:n omalla silmämeikin putsarilla. Tätä voin kehua retostaa ihan aidosti, koska kokeilin vasta Lumenen vastaavaa ja minusta se tuntui jotenkin tosi voimakkaalle ja ehkä jopa hieman kirvelsi. Käytän itse piilareita, joten haluan, että putsari on mahdollisimman hellävarainen ja tämä on sitä! Myös kylmäpuristettua kookosöljyä olen testannut ja se on minusta parempi Lumenea. Tosin en tykkää sen rasvaisuudesta. Makuasia siis lähinnä. Tärkeintä kuitenkin on puhdistaa meikki iltaisin!
 3. Kosteusvoide – Illalla laitan iholle yleensä hieman paksumman voiteen, yleensä Mary Kayn Advanced Moisture Renewal Treatment-voiteen
 4. Silmänympärysvoide – Tässä iässä kannattaa jo myös hoitaa silmänympärysihoa eli sinne silmän alle asiaan kuuluva voide myös kevyellä kädellä taputellen.

Jos innostut puhdistusharjasta niin muista myös ostaa Marseille-saippua harjan pesua varten. Pesen itse harjan joka ilta, koska siihen jää kaikki meikinjämät ja se alkaa haista helposti.

Screenshot 2016-02-03 13.15.43
Kuva lainattu netistä

Aamupuhdistus on yleensä joko vesipesu ja kosteutus tai MK kasvovesi ja kosteutus. Kesäisin käytän tässä yleensä kevyempää kosteusvoidetta MK TimeWise normaalin/kuivan ihon kosteusvoidetta

Näitä vaan toistetaan päivästä toiseen ja vuodesta toiseen. Säännöllisyys on kaiken a ja o. Vähän niinkuin hampaiden pesussa tai liikunnassa. En juurikaan jaksa käyttää naamioita tai muuta kuorintaa, vaikka tunnitstan hyödyt. Nyt ei vaan ehdi kaikkea. Kosmetologilla käyn vielä harvemmin, niin ihanaa ja hyödyllistä kuin se onkin.

Terveelliset elämäntavat

Pelkkä pinnan puunaaminen ei auta, jos elämäntavat ovat muuten retuperällä. Muutamat onnekkaat pystyvät syömään mitä vaan ja iho kukoistaa, mutta suurimmalla osalla homma ei pelitä näin. Suosittelen siis näitä teidän tylsyyteen saakka kuulemia neuvoja: Juo tarpeeksi vettä, syö terveellisesti, liiku ja ulkoile. Vältä myös liiallista alkoholinkäyttöä, äläkä polta. Uni on myös ensiarvoisen tärkeää ja stressiä kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Helpommin sanottu kuin tehty nykypäivänä… Itse välttelen nykyisin myös suoraa auringonpaistetta kesällä.

Myös jostain lisäravinteista saattaa olla apua. Muuta en itse osaa yhtään suositella, mutta Kelpamax-nimisen merilevätabletin vaikutukset olemme miehen kanssa molemmat huomanneet myös ihossa. Mm. kynsinauhojen kunto on parantunut selvästi. Kyseessä siis ehkä on joku hivenainepuutos tms?

Screenshot 2016-02-03 11.54.01
Kuva lainattu netistä

Muista hymy

Ja lopuksi: jos et tee mitään muuta niin HYMYILE! Se valaisee kasvosi eikä mikään hyvä ihonhoitotuote tai meikki kaunista sinua niinkuin sydämestä kumpuava ilo ja tyytyväisyys!

2016-02-03 12.08.51

Tässäpä mun vinkit. Taisin jossain kommentissa aiemmin mainita, että tästä tulee lyhyt postaus, mutta mitä vielä 😮 Mitkä on teidän omat suosikkirutiinit ja tuotteet? Oon niin jumiutunut, että mielellään kuulisin suosituksia muistakin sarjoista tai yksittäisistä tuotteista?

 

Mainokset

2 thoughts on “Kiireisen naisen kauneusrutiinit osa 1 – ihonhoito

 1. Jotenkin hassua, että kiireinen aikuinen nainen käyttää enemmän aikaa ihon ja kauneuden hoitamiseen, kuin minä, 20 v opiskelijatyttö. Toisaalta, en kyllä meikkaakaan, niin puhdistamisellekaan ei ole niin suurta tarvetta. Hiuksetkin pesen vähän millä sattuu – viimeksi Fairylla! 😀

  Tykkää

  1. Kaikki on varmaan suhteellista 😀 Mun rutiineihin menee illalla ja aamulla aikaa 5-10 min. Illalla suihkun yhteydessä ja aamulla nopeasti vessassa. Enemmän meni kyllä aikaa kirjoittaa niistä

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s