tyyli

4 vinkkiä tyylikkäämpiin ruuhkavuosiin

Post only in Finnish

Olen jo aiemmissakin postauksissani puhunut tietystä asenneilmastosta, joka Suomessa edelleen vallitsee pukeutumisen ja kaunistautumisen suhteen. Tätä aihetta pohdin ensimmäisen kerran postauksessa ”Me varovaiset ja käytännölliset”  ja nyt kirjoitan sen tiimoilta taas. Että ei ne ole vaan rumat, jotka niillä vaatteilla koreilee. Kyseinen sanonta on suurinta höpöhöpöä mitä tiedän. Kauneus on ihana Jumalan luoma asia. Toki ymmärrän, että monista asioista johtuen kaikki ihmiset eivät halua tulla näkyviksi tai haluavat sulautua joukkoon mahdollisimman hyvin. Se ei ole kiellettyä, mutta silti kannattaa miettiä miksi niillä vaatteilla haluaa suojautua. Se on usein viesti jostain käsittelemättömästä asiasta sisällä, joka vain tulee esiin ulkoisessa olemuksessa.

Se mitä peräänkuulutan on, että kenenkään ei tarvitse näyttää tietynlaiselta ryhmäpaineen tai asenneilmaston takia. Jos olet kuin minä ja tykkäät pitää huolta ulkoisesta olemuksestasi, ei se ole väärin! Kirjoitin jo tästä asiasta postauskessa (Liian) hyvin pukeutuva äiti = itsekäs äiti?.

Tämän puolustuspuheenvuoron jälkeen siirryn itse asiaan eli niihin tyylivinkkeihin, jotka olen omassa pikkulapsiarjessa kokenut toimiviksi.

1. Tunne tyylisi ja mittasuhteesi
Tämä on se vaikein. Varsinkin ruuhkavuosina on hankalaa löytää aikaa moiseen turhuudelta tuntuvaan harjoitukseen. Mutta jos asia vaivaa sinua ja haluaisit tehdä sille jotain niin aloita tekemällä edes yksi muutos. Valitse vaikka väriskaala, jota käytät mieluiten ja pysy siinä. Se helpottaa pukeutumista huomattavasti, kun vaatteet sopivat keskenään yhteen. Ja toinen hyvä keino on siivota vaatekaappi vääränkokoisista vaatteista. Älä myöskään osta perinteisiä äitiys- ja/tai imetysvaatteita, jos et tykkää niistä.  Kotiäidin ei tarvitse näyttää miltään tietyltä ollakseen uskottava.
Kokeile asuja ja pidä se mikä hyvää on. Osaat kyllä itse arvoida minkälaisissa vaatteissa sinun on hyvä olla ja toimia arjessasi. Itsellä on nyt enemmän trikoota ja joustavaa, koska ne vaatteet toimivat vauhdikkaassa arjessa. Mutta jos tykkäät pitää vaikka paitapuseroita joka päivä niin go for it. Pääasia, että itse viihdyt vaatteissasi. Sekin näkyy ulospäin.
2016-01-28 17.44.46
Viimeaikojen arkiasu
2. Arjen univormut
Edelliseen kohtaan sellainen pieni huomio, että kiireinen aamu tai muu lähdön hetki ei todellakaan ole otollista aikaa tyylikokeiluille. Silloin on asun syytä olla valmiina kirkkaana mielessä ja mielellään kokonaisuudessaan valmiina vaikka hengarissa odottelemassa. Suosittelen miettimään asun ihan ulkovaatteita myöten. Mulle itselle nimittäin monesti ärsytyskynnys nousee korkeimmilleen, kun huomaan, että mulla ei olekaan sopivia kenkiä ja takkia saatikka asusteita pukemiini vaatteisiin. Joo tiedän, että kuulostaa pinnalliselta, mutta mun kauppareissut sujuu paremmin kivoissa vaatteissa.
Mun ratkaisu tähän on valmiiksi mietityt ja – testatut ”Arjen univormut”. Ja edelleenkin korostan sitä, että vaikka sulla olis joka kerta kaupungilla käydessä samat vaatteet, sitä tuskin kukaan muistaa. Niinkuin britit asian ilmaisee ”If it ain’t broken don’t fix it!”
Screenshot 2016-01-28 13.59.50
Toki sitä moni ihminen aina kaipaa vähän vaihteluakin. Siksi suosittelen rauhallisempina hetkinä ideoimaan uusia asuja ihan leikkimällä aikuisten prinsessaleikkejä omalla vaatekaapilla. Ja ideoita voi etsiä vaikka mun aina hehkuttamasta Pinterestistä.
3. Kauneusrutiinit
Minä en ole paras puhumaan rutiineista. Olen pohjimmiltani luova ja aika spontaani ihminen. Työelämässäkin rutiinit olivat enemmän välttämätön paha kuin ihana turvallinen juttu. Mutta niin vain on arki lapsukaisten kanssa opettanut rutiinien arvon. Aamulla ei vaan ehdi miettiä kovinkaan montaa minuuttia hiustenlaittoa tai meikkaamista.
Mun hiusrutiini onkin siis kohtuullisen helppo ja se löytyy täältä: 5 minuutin kampaus
2016-01-08 14.52.06
Myös kasvojen kauneudenhoidossa minun rutiinit on nopeita. Meikissä on 4 tuotetta ja kauneudenhoito perustuu eniten säännölliseen puhdistukseen ja kosteutukseen aamuin illoin laadukkailla tuotteilla. Minusta tässä kannattaa panostaa laatuun (aina se ei tarkoita kallista) ja pitäytyä hyväksi havaituissa tuotteissa. Tiedän, että pikkulapsiaikana rahakin on kortilla, mutta muutamalla tuotteellakin pärjää. Pitää löytää vaan ne itselle sopivimmat. Näistä voin joskus kirjoittaa oman postauksen, jos teitä kiinnostaa.
4. Itseluottamus on paras asuste!
Aina ei vaan ehdi ja jaksa panostaa täysillä. Mutta tämän asusteen voit pukea asuun kuin asuun, vaikka tukka hapsottaisi ja vaatteetkaan ei olis millään muotoa hyvät. Itseluottamus todellakin huokuu ihmisestä kilometrin päähän. Sitäpaitsi jos olet sinut itsesi kanssa saattaa muilla ihmisillä jäädä huomaamatta epäoleellisia asioita kuten pilttitahra paidassa tai (omasta mielestä) vääränvärinen kaulahuivi.
Tämä ei ole alunperin todellakaan minun ajatus vaan aika kulunut fraasi, mutta toisin kuin tuossa rumien vaatteilla koreilemisissa, tässä piilee totuuden siemen. Meille suomalaisille tämä perinteisesti on vaikeaa tai ainakin vaikeampaa kuin esim. ruotsalaisille. Liittyy varmaan meidän historiaankin. Mutta kaikki voivat muuttua, jopa suomalaiset! Ei ole leuhkaa omata hyvä itsetunto, se on normaalia. Coco Channelin sanoin
”Kauneus alkaa siitä hetkestä, kun päätät olla oma itsesi.”
Screenshot 2016-01-28 13.22.43
Toinen mitä suosittelen kokeilemaan on muiden kehuminen. Jos näet jollain ihmisellä kivan asun tai hän on sinusta muuten upea niin älä jää kadehtimaan tai surkuttelemaan omaa ulkonäköäsi. Arvosta tuota toista ihmistä sellaisena kuin hän on ja sano se vaikka ääneen. Se on vapauttavaa ja sille toiselle ihmiselle todella voimaannuttavaa. Itsekin harjoittelen vielä tätä 🙂
Siinä mun vinkit. Mitä te muut kotiäidit tai työssäkäyvät pienten lasten äidit olette keksineet oman tyylin ylläpitämiseksi ruuhkavuosien sykkeessä? Oliko nämä vinkit ihan tuttua juttua vai tuliko uusia oivalluksia?
Mainokset

9 thoughts on “4 vinkkiä tyylikkäämpiin ruuhkavuosiin

 1. Juurikin näin 🙂 Mulla on muutama näitä luotto asuja ja vaikka mulla ei ole yksiäkään ylimääräisiä kenkiä tai laukkuja niin löytyy musta ja ruskea ”setti”. Eli mulla on joka päivä tallailu (laadukkaat ja hyvät kävellä) kengät mustana ja ruskeana ja sitten siistimmät kengät mustana ja ruskeana (+ juhla kengät) ja niihin mätsäävät musta ja vaaleanbeige siistit laukut (1 iltalaukku). Eli mun vinkki on hommata hyvät perus elementit ja pitää niistä myös hyvää huolta 🙂 Mulla on jopa vaan yksi talvitakki, luonnonvalkoinen pitkä untuvatakki, se käy sekä mustaan että ruskeaan ”settiin” ja yhtä hienosti pulkkamäkeen kuin kaupungille 😀 (no on mulla villakangastakkikin spesiaali tilanteisiin) Mutta nuo on siis ne perus talvi jutut ja osa on vuosia vanhoja mutta hyvin pidettyinä säilyy. Mä haluan kuulla sun ihonhoito vinkkejä 🙂

  Tykkää

  1. Sulla on aika tehokkaan kuuloinen systeemi ja vaatekaappi, vaude! Mulla on nimenomaan liikaa takkeja ja asusteita, jotka lähdön hetkellä aiheuttaa usein hämmennystä ja sekasortoa.

   Minäpä kirjoittelen jotain mun kauneusrutiineista. Tulee kyllä lyhyr postaus näillä vähäisillä rutiineilla:D

   Tykkää

 2. Hmm. Mulla simppeleintä taitaa olla että on läjä legginsejä/tregginsejä, mekkoja/tunikoita ja niitä sitten vaihtelen 😀 hiukset usein ponnarilla, mutta tarvittaessa on helppo laittaa: pesun jälkeen föönaukseen menee 5-7 min: tökötti päähän ja pää alaspäin hurinhurin.
  Mielelläni lukisin edullisista mutta laadukkaista ihonhoitotuotteista 🙂 olen surkea niissä!! Iho on kuiva näin talvella, mutta pienikin stressi muhittaa finnejä heti. :/

  Tykkää

  1. No hei: jos systeemi toimii ja viihdyt vaatteissasi niin mahtavaa 🙂 Kyllä leggarit ja tunikat on myös tulleet omaan vaatekaappiin jäädäkseen. On ne arkivaatteena vaan niin helppoja.

   Taisin luvata liikoja, koska mitään kovin edullisia tuotteita mulla ei ole käytössä. Keskihintaisia paremminkin, mutta tosi toimivia eikä mitään valtaisaa arsenaalia todellakaan. Tutun kuulosisia on nuo sun iho-ongelmat. Taitaa kosteuspuoli olla yhdellä sun toisella pakkasilla ja Suomen ilmastossa ongelmana…

   Tykkää

 3. Hyvä postaus! Suomessa on liikaa sitä asennetta, että ei saa näkyä eikä kuulua. Eikä varsinkaan näyttää huolitellulta silloin, kun lapset ovat pieniä. Muutaman kerran itse törmäsin tähän ja sain kateellisia kommentteja, miten mulla riittää aikaa laittaa ripsaria tai käydä joka päivä suihkussa. Pienet helpot siistiytymiskikat ja hyvä valmistautuminen edellisenä päivänä vaatteiden osalta on minullekin ne tärkeimmät. Tosin täällä maalla hiihdän niissä toppiksissa menemään, mutta ilman ripsaria en kyllä lähde mihinkään :D.

  Tykkää

  1. Kiitos Hanna! Joo mulla on pakottava tarve tuoda esiin tätä epäkohtaa meissä suomalaisissa. Kyllä se valitettavasti sellainen kansakunnan piirre on, vaikka haluaisin ajatella, että olis vain oma näkökulmani.

   Ei se ole väärin näyttää hyvältä tai pukeutua persoonallisesti. Toki itsensä puunaaminen ei saa olla itsetarkoituskaan, mutta kyllä se vaan näkyy ulospäinkin, jos ihminen itseään arvostaa. Olipa ruuhkavuosissa tai ei.

   Valmistautuminen on kyllä todella tärkeää. Mun pitää kans se muutama meikkituote saada naamaan ja sitten vasta päivä voi oikeasti alkaa. Se on vähän sama kuin sängyn petaaminen tai hampaiden harjaus: ilman niitä koko nainen käy päivän vajaalla teholla 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s