Äitiys · DIY · in English · maternity

DIY paitamekko / Shirt Dress

English in Italics at the End

Nyt se on valmis viimein : paitamekko vai olisko kuitenkin oversize paita. Täällä siis inspiraatiopostaus aiheesta. Olin tosiaan aika kiireinen viime viikon ja tällä viikolla sain viimein tuherrettua kasaan tämän paitamekon/oversize paidan. Tämä on jo kolmas miesten paidan pienennysprojekti, jonka toteutan. Täällä kaksi edellistä:

 1. Farkkupaidan pienennys
 2. Valkoisen kauluspaidan muutos

Samaan tapaan lähdin tätäkin muutosta toteuttamaan. No tällä kertaa aloin liikaakin hifistelemään ja ei oikeasti onnistunut ihan nappiin tämä projekti. Ei siis siedä mitenkään tarkempaa silmäilyä.  Mikä siis meni pieleen:

 • Liian kapeat hihat versus liian isot hihanaukot – ilman kaavaa suunnilleen mitottuna meni homma vähän metsään. Ensi kerralla kaava käyttöön, jos suunnittelee istuvaa hihaa!
 • Johtuen kapeasta hihasta jouduin ottamaan sivusta sisään reilusti. Lopputuloksena huono istuvuus rintojen kohdalta 😦 No oletettavasti nää boobsit tästä vähän kutistuu eli jatkossa istuu paremmin.
 • Lisäsin myös muotolaskoksen rintojen kohdalle ja sen asemointi meni vähän miten sattuu… Rintojen kohdalla siis epämääräiset viivat 😀
 • Taas tää on liian lyhyt, mutta pidempää ei tästä paidasta tullut…

Positiivista on toki, että paita mahtuu päälle ja menee kyllä käyttövaatteena. Ja toinen hauskuus on, että tämähän taitaa olla muotia, no farkku on aina. Mutta siis kävelin tosiaan tänään Stokkan läpi ja näin jossain osastolla ihan vastaavan paidan/paitamekon. Eli ajassa ollaan tämän tuunauksen kanssa.

Lisäksi tämä paitamekko on todella monikäyttöinen ja sopii imetykseen myös! Kesällä ehkä rohkeampi käyttäisi ilman alaosaakin, mutta mun reidet on siihen ehkä vähän turhan muodokkaat. Lupaan kuitenkin stailata tätä joku kerta vähän enemmälti omaksi ja teidän iloksi. Täällä postaukessa muuten aiemmin stailaamani denimpaita kolmella eri tyylillä.

Alla kuvia lopputuloksesta ja lyhyt selostus työn vaiheista. Mitä olette mieltä? Eikö tätä nyt kuitenkin voi ihan kohtuudella käyttää, vaikka istuvuus ei olekaan täydellinen? Totuushan kuitenkin on, että paremmin se istuu kuin yksikään kaupan kauluspaita ikinä… Oon niin kummallisen mallinen, että en ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt paitaa kaupasta, joka ei joko kiristäisi rintojen kohdalta tai olisi liian iso lantiosta.

**************

I finally got around sewing the denim shirt dress I did the DIY Inspo post on. It was not a complete success. I didn’t have a pattern to do the sleeve and sleeve openings with so they didn’t quite match… HAd to take in the sleeve opening quite a lot and that made the bust line a bit too tight for me. Will be wiser next time around to use a pattern. Was just a bit too lazy to draw one. It is also a bit too short to qualify as a dress. But this is how long the shirt was, so not much I could do about that…

But I still think it came out pretty ok and will surely be wearing it a lot. Love chambray shirts /shirt dresses as they are so versatile. Or what do you think? Is it still wearable as part of an everyday casual look? See the outcome and a short tutorial below on how I upcycled the shirt.

P.S. Check out also how I’ve styled one denim shirt before in this post: Styling Denim Shirt

Lähtökohta / Starting point

2016-01-08 12.55.10

 

Lopputulos / Final Product

Asussa mukana myös DIY nahkaleggingsit / Also in the outfit:  DIY Leather-front skinnies

2016-01-20 12.27.37

2016-01-20 12.26.03

2016-01-20 12.25.31

2016-01-20 12.30.09

 

Työvaiheita / How I Did the Makeover

2016-01-09 19.35.58 2016-01-19 10.39.23

2016-01-19 11.00.34

2016-01-19 11.15.21

Ja lopuksi ompele sivusaumat, hihan sauma ja istuta hiha kädentielle. Ja valmista tuli!

And then sew side seams of the bodice and sleeves. Sew sleeves to the sleeve openings. And you’re done!

Mainokset

8 thoughts on “DIY paitamekko / Shirt Dress

  1. Kiitos! Huomaan, että taitojen kehittyessä vaatimustasokin nousee. Vuosi sitten olisin ollut supertyytyväinen tähän. Ja hyhät kuvakulmat myös auttaa 😉

   Tykkää

 1. Hyvännäköinen! Ei ehkä aivan mekko, muttei minusta ihan paitakaan eli ehkä tunika (?) 😄 Siis aivan loistava niiden printtileggareiden kaveriksi! Ottaisin 😛 Mun oma oversize-denimpaita on himpun liian lyhyt leggareiden kanssa, mutta kyllähän se kotona menee.. ☺️

  Tykkää

  1. Kiitos Johanna. Tunika joo enemmänkin. Mun pitäis olla joku 5 cm lyhyempi niin voisin tehdä mekkoja suoraan miesten paidoista. Nyt en oo vieöä keksinyt miten ne sais tyylikkäästi pidennettyä 🙂

   Tykkää

  1. No just Piialle kommentoin, että hyvät kuvakulmat auttaa myös. Kyllä tälä tosiaan käyttöön tulee, mutta odotan itseltäni joka kerta parempaa suoritusta. Teidän kommenttien jälkeen palaan siihen mistä blogin aloittaessa paljon kirjoiti : riittävän hyvä!

   Tykkää

 2. Minustakin tämä näyttää hyvälle! Sopii noiden leggarien pariksi täydellisesti. Mullakin on vastaava paita kotikäytössä, kun on liian lyhyt ihmisten ilmoille (kai ne mun perheen muut on ihmisiä myös ;)?).

  Tykkää

  1. Kiitos Hanna. Joo perheet näkee aina kaikkein karseimmat lookit, myös pelkät craftkerrasto asukokonaisuudet meilläkin. Blogivieraat vain silotellun paraatipuolen 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s