DIY

DIY Duffel Coat x 2

English in Italics

Pahoittelut blogihiljaisuudesta. Olen vajonnut vauvan odotus-moodiin eikä ole ollut minkäänlaista inspiraatiota kirjoittaa. Nyt kuitenkin ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä postauksen. Virkistäähän tämä omaakin mieltä ja saan jotain uutta ajateltavaa, kun vauva kerran päättää odotuttaa vielä itseään. Se hänelle suotakoon ❤

Tänään esittelen molemmille pojille tekemäni duffelitakit. Toinen valmistui jo viime vuonna ja toinen tälle talvelle. Lähestyn aihetta nimenomaan kierrätysmateriaalien näkökulmasta eli kerron mitä kaikkea olen kierrätysmateriaalista näihin takkeihin tehnyt. Jospa joku saisi siitä inspiraatiota omiin käsitöihinsä.

Vanhemman pojan takki on kokonaan kerrätysmateriaalia päälykangasta ja vuoria myöten. Isotöinen oli tehdä, mutta materiaalikuluihin meni varmaan alle 5 euroa. Nuoremmallekin pojalle takkikangas on saatu ystävältä, mutta se on uutta. Eli en ihan laske kierrätetyksi. Siihenkään ei materiaalikustannuksiin kulunut varmaan tuota 5 euroa enempää, koska sain kankaan ilmaiseksi.

Yleisesti ottaen siis, jos viitsii nähdä vaivaa ja purkaa vanhaa niin edulliseksi tulee. Tosin eihän siinä itse tuntipalkoille pääse, mutta hyvän mielen kierrätyksestä saa. Varsinkin, kun voi loihtia jostain muiden hylkäämästä jotain kokonaan uutta ja kaunistakin.

Alaosassa kuvat takeista ja lisäksi lyhyt kuvaus siitä mitä eri materiaaleja olen kierrättänyt näihin. Mielikuvitus siis on vain rajana.

************************************

Apologies for the blog silence. I have been so focused on the new baby with no motivation or inspiration to write. Well he/she is yet to come out, so I decided I needed something else to think about.

Here is a short inspiration post on how I used recycled materials for two kids duffel coats I made for my boys. First one is completely recycled material starting from the fabric and lining and the second one is recycled in some parts. Hope you get some new ideas on your own sewing projects on how to reuse old instead of always going for the new materials. Besides, it is cheap as well. Not counting all the time spent on making these, I only spent about 5 euros on each coat. For the second one I got the wool fabric from a friend so it’s not really recycled.

Here are some pics of the coats and at the end a short description on the recycled materials used. I just love the feeling of creating something new and pretty out of something that is ready to be binned by others. New life!!

Duffel Coat 1

2015-11-21 14.18.27

2015-11-21 14.19.08

Duffel Coat 2

2015-11-21 14.21.31

2015-11-21 14.21.46

Materiaalikuvaus / Material Description

Dia2

 

Dia1

Mainokset

6 thoughts on “DIY Duffel Coat x 2

  1. Pää meinaa olla niin syvällä omassa vauvakuplassa, että unohdan vastata 🙂 Kiitos ja tykkään kyllä itsekin duffeleista. Englantilaisessa tyylissä on yleisesti jotain sellaista, joka minuun vetoaa. Ja ajattelen, että nämä menee myöhemmin myös meidän tytölle. Mullakin on ollyt duffeli joskus nuorempana. Ihana ikiklassikko!

   Tykkää

  1. Kiitos Johanna ❤ Oon varmaan joku pula-ajan lapsi, kun mulle tuottaa suunnatonta mielihyvää tuunata kirpparilöytöjä, koska niihin saa materiaalin niin edullisesti. Tai sitten oon ihan vaan pihi 😀

   Joo en ole edes jaksanut blogistani murehtia tässä ekojen vauvakuplaviikkojen aikana. Koko loppuelämä aikaa tehdä tätäkin, mutta vauva on vaan kerran noin pieni ja ihana.

   Tykkää

 1. Jestas kuinka upeat! Tästä jää kyllä himo tehdä vastaava ensi vuonna, pojalle sopisi mahtavasti 🙂 Oi ihan kaipaan omaa vauvakuplaani, se menee ohi niin nopsaan ♥

  Tykkää

  1. Kiitos Hanna! Nämä on kyllä ihanat ja duffeli on mallina itselle tosi mieleinen. Nyt jo tuntuu itsestäkin, että vauva kasvaa ja kehittyy aivan älytöntä vauhtia. Siksi oon koittanut minimoida muut jutut, että saisin kunnolla fiilistellä aikaa, jota ei koskaan saa takaisin…

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s