Dressember

Mikä Dressember?

This Dressember post only in Finnish. You can read more on Dressember here and participate for example trough my Dressember campaign here

Kuvankaappaus 2014-11-29 kello 8.23.25

Moni on kuullut Movemberistä, jota vietetään parhaillaan. Mutta tiesittekö, että sitä seuraa Dressember, kuukausi mekoille? Olen itse ollut mukana Dressemberissä kahtena edellisenä vuonna. 2014 Dressember postauksia täällä ja 2013 Dressember blogi täällä.

Mikä siis on Dressember? Se on kuukausi, jolloin naiset ympäri maailmaa pukeutuvat mekkoon ja keräävät rahaa taistellakseen modernia orjuutta vastaan. Rahat käytetään lyhentämättömänä kansainvälisen orjuutta vastaan taistelevan järjestön International Justice Missionin työhön. Olen seurannut ko. järjestön toimintaa vuodesta 2013 lähtien ja siellä todellakin saadaan ihmisiä vapauteen. Toki voi tuntua kuin pisaralta meressä vapauttaa muutamia, mutta eikö jokaisella elämällä ole väliä? Voiko siksi jättää tekemättä jotain, että kaikkia ei voi auttaa?

Miksi lähdin mukaan alunperin? Syynä oli toki kiinnostukseni tyyliasioihin, mutta lopullinen niitti asialle tuli tämän videon myötä. Katsoo ken uskaltaa, totuuden kohtaaminen saattaa nimittäin muuttaa sydämesi. Niin se teki minulle. Lapsille epäsopivaa materiaalia muuten:

Tiesitkö, että maailmassa on arvoitu

  • 35 miljoonan ihmisen elävän tänä päivänä orjuudessa
  • 50% näistä on alaikäisiä
  • 70% näistä orjista on naisia

Tälle vuodelle mietin, että jättäisin homman välistä. Mullehan tulee kohta vauva ja elämä mullistuu taas, kun meitä onkin viisi neljän sijasta. Eihän mulla ole aikaa muuhun? No teknisesti ei varmaan hirveästi olekaan. Mutta silti haluan antaa sen äänen, joka minulla on näille naisille, joilla sitä ei ole. Näillä naisilla ei ole mahdollisuutta mihinkään muuhun, he ovat arvokasta kauppatavaraa. Heistäkin varmasti jokainen haaveilisi elämästä, jota nyt saan elää. Perheen kanssa, vapaana, rakastettuna ja hyvinvoivana unelmiani tavoitellen ja niitä myös saavuttaen. Siksi siis päädyin taas mekkoilemaan. Minun Dressember kampanjani löytyy täältä ja mm. sen kautta voi tähän työhön lahjoittaa. Myös tiedon levittäminen esim. SoMessa on todella arvokasta.

Screenshot 2015-11-14 08.08.18

Toivottavasti sinäkin sytyit, tavalla tai toisella. Pienikin lahjoitus merkitsee. Ensimmäisenä vuonna maailmanlaajuiseen kampanjaan tuli lahjoituksia yli USD 165 000 ja viime vuonna huikeat USD 462 000. Pienistä puroista kasvaa suuri virta!

Dressemberin ”säännöt”

Dressemberin on tarkoitus olla kivaa ( eikä kaikista kauhein juttu johon lupauduit osallistumaan).Silti tällainen tyylihaaste vaatii jotain reunaehtoja. Joten tässä ovat Dressemberin perussäännöt :

–  Pukeudu mekkoon joka päivä joulukuussa

– Voit pitää samaa mekkoa useampina eri päivinä, kukaan ei odota sinun omistavan 31 kpl mekkoja osallistuaksesi

– Kun urheilet, siivoat, nukut tai työsi vaatii sinua pitämään housuja, pidä silloin housuja. Ymmärrämme, että todellinen elämä jatkuu myös dressemberin ajan. Pidä mekkoa silloin, kun voit itse valita.!

– Voit pitää hameita, mutta vain mekkojen kanssa ( haasteen nimi ei ole skirtember)

– Voit pitää housuja, mutta vain mekkojen alla

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s