DIY · in English · suomeksi

DIY Sneaker Facelift

English in Italics

Jo vähän aikaa olen haaveillut uusista valkoisista nahkatennareista, kun ne on taas niin in. Olin ne jo vähällä ostaakin, mutta sitten peräännyin, kun en oikein järkevällä budjetilla löytänyt sopivia kivoja. Omat vanhat Fred Perryt olivat jo aikaa sitten kuluneet aika järkyttävään kuntoon, joten kuvittelin, ettei niistä ole enää mihinkään. Kuitenkin luin jostain vastikään nahkamaalista ja ajattelin, että voisikohan nuo vuosia palvelleet tennarit vielä pelastaa. Ja ilokseni totesin, että pystyin!

Nahkamaali on siis eri asia kuin perinteinen kaupasta saatava nahkaväri tai lankki, kuten sitä meilläpäin kutsutaan. Maalissa on enemmän pigmenttiä ja se tarttuu tiukempaan. Sillä voi myös vaihtaa kenkään väriä halutessaan eli monipuolinen tuote siis kyseessä. Löysin purkin tätä ihmeainetta paikallisesta suutarista. Hinta oli 7 eur eli päätä se ei huimaa.

Tuote on myös helppokäyttöinen. Putsaus ensin pakkauksen mukana tulevalla puhdistusaineella ja pyyhkiminen talouspaperilla. Sitten uutta maalia pintaan tarvittavat kerrokset. Isommille pinnoille voi levittää sienellä ja tarkempaa levitystä varten sivellin. Siihenkin pieni ”ohjeistus” postauksen alaosassa.

Mitäs tykkäätte lopputuloksesta? Minusta aivan kelpo tennarit näistä tuli. Toki sisäpuoli ei kestä kriittistä tarkastelua, mutta sisäpuolenhan peittävätkin jalat 🙂 Lisäksi ostin uudet nauhat kenkiin, joten lopullinen hinta uudistukselle n. 10 eur. Ei paha!

*********************

Here is a short tutorial on how I did a bit of a facelift on my favourite ( and very old) pair of Fred Perry’s. Really wanted a fresh pair of white sneakers, since they are everywhere now, but was to cheap to get a new one. And I love the style and shape of this old pair anyway.

Leather dye was new to me, but I was very positively surprised by how easy it was to use and the final result as well. Just wipe the dirt off with the cleanser that comes with the dye. Then paint as many layers of paint as needed to create a new fresh coat for the shoe. You can also change colour of the shoe with the dye.

I also added a new pair of laces to make the transformation complete. The total for the project was 10 eur. So just a fraction of the cost of a new pair! Hope this motivats you update your own shoes instead of just getting a new pair. What do you think of the facelift?

 

20150916_150314
Lähtökohta / Starting point

 

2015-11-06 10.16.31
Nahkamaali / Leather dye

 

Lopputulos / Outcome

2015-11-06 10.15.28

2015-11-06 10.15.33

2015-11-06 10.15.34

2015-10-22 15.04.27
Stailattuna

 

”Tutorial”

2015-11-06 10.17.38

Mainokset

2 thoughts on “DIY Sneaker Facelift

    1. Tosi riittoisaa on. Mulla jäi varmaan 2/3 purkkia jäljelle omasta projektista. Ja suutarissa, josta maalin ostin yksi työntekijä esitteli maalaamiaan saappaita, jotka oli maalannut kokonaan yhdestä purkista.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s