DIY · in English · suomeksi

DIY shaalikaulus paita / Shawl-Collar Sweater

English in Italics

Tänään lyhyessä esittelyssä naisten vanhasta rugby paidasta muuntuu 5-vuotiaalle pojalle shaalikauluksinen käyttöpaita. Tämä oli ensimmäinen tuotos, jonka uudella saumurillani suristelin ja oikeasti ihan ennätysajassa.

Alkuperäisen paidan materiaali oli tosi hyvälaatuista, joten ihanteellinen siis tuunausprojektiin. Kuitenkin kyseessä oli ns. mainospaita, joten mainoksista haluttiin eroon. Sen takia päädyin tekemään uuden kauluksen ja muuttamaan kohtuullisen radikaalisti paidan ”henkeä”.  Niin pitkään tämä paita on ollut odottamassa inspiraatiota, että en enää löydä kuvaa alkuperäisestä. Jossain kohtaa nimittäin sain leikeltyä sen saumoista palasiksi. Paita oli kuitenkin lähes identtinen ao.kuvan pinkin paidan kanssa, vain väri oli eri. Inspiraatiokuva lopulliseen malliin löytyi Pinterestistä, kuten tavallista.

DIY of the day is a refashion project. I made a shawl-collar sweater for my 5-year old son from an old rugby shirt. I have had this project in the planning phase for such a long time, that I couldn’t find the photo I took of the original shirt any more. The ”starting point” photo is more or less what it looked, just in different colour.

The material on the shirt was in great condition, but it had a company logo on it, so I just wanted to keep the good material and not the logo. I decided not to keep the ”spirit” of the rugby shirt and take the design to a different direction. For inspiration I went to Pinterest as usual. A shawl-collar seemed cool and timely so below you can see my starting point (more or less) and the inspiration.

PicsArt_1425119702535
Lähtökohta / Starting point
Screenshot 2015-10-31 08.46.08
Inspiraatio/ Inspiration (Pinterest)

Kierrätettyä uudessa paidassa on kaikki muu paitsi resori. Myös rintataskun materiaali nappeineen on vanhaa. Resoriakin etsiskelin jonkun aikaa kierrätysmateriaaleista. Se tuotti päänvaivaa ja päätin, että tähän paitaan kannattaa laittaa uusi. Kangas itsessään oli nimittäin niin hyvälaatuinen ja kuntoinen, että uskon sen kestävän hyvänä myös seuraavalle käyttäjälle.

Tällaisessa projektissa on helppo tehdä jokaisesta kappaleesta vain pienempi. Itse käytin pojan vanhaa paitaa kaavana ja hyvin toimi. Alla kuvassa piirrettynä mun kaavat. Shaalikauluksen sävelsin itse ja ensimmäiseksi tuli ihan kohtuullinen. Mitäs tykkäätte nuoren herran paidasta? Uusi omistaja ainakin vaikutti silminnähden onnelliselta ❤

In this project I used upcycled everything apart from the rib-fabric for collar, sleeves and hem. I tried to look for a recycled rib, but it seemed a bit too hard to find. So I decided that as the original material was in such great condition, it would be worth using new rib. Besides, I plan to reuse the sweater on my younger son as well. 

These types of projects are easy as you just make all the pieces of the initial shirt smaller. I used pattern from  an old sweater as a starting point and drafted the shawl collar opening to it. Not perfect, but good enough. Pattern images below. What do you think of the young man’s new sweater? At least the new owner seemed well-pleased with his new look ❤

2015-10-31 15.37.11
Etukappaleen kaava / Pattern for front piece

Lopputulos / Final result

2015-10-31 14.38.43

2015-10-31 14.35.33

2015-10-31 14.34.39

2015-10-31 14.34.55

Mainokset

4 thoughts on “DIY shaalikaulus paita / Shawl-Collar Sweater

    1. Kiitos taas Hanna 🙂 Kauluksen jouduin kyllä kertaalleen purkamaan, mutta lopulta se onnistui ihan kelvollisesti. Pikkasen vedättää, mutta se ei pienen miehen menoa paljon haittaa. Kierrätysompelu on kyllä parasta. Materiaali on edullista ja siksi onnistumisen paineet on aika vähäiset. Ja aina tulee uniikkia!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s