in English · kauneus · suomeksi

5 minuutin kampaus – 5 min hairdo

English in Italics at the End

Kuten jo totesin ”Ulkonäöllä ON väliä”-postauksessa, minulle on merkitystä sillä minkä näköisenä lähden kotoani aamuisin. Hiukset on aina olleet itselleni enemmän tai vähemmän ongelma. Hiuslaatuni on ohut vaikka hiusta on paljon. Lisäksi latva menee helposti takkuun ja pienikin kosteus saa hiukset laineille. Ennen raivosin ja yritin saada hiuksiani väkisin suoristumaan. Yleisesti ottaen, käytin aika paljon aikaa hiusteni kanssa ja lopputulos oli kuitenkin aina yhtä surkea. Latvat leijuivat kuivana ja tupeerauksista huolimatta tyvi näytti jotenkin lattanalle. Suurin ongelma oli, että alusin tehdä hiuksilleni jotain, mikä ei niille käynyt luonnostaan. Olen muuten huomannut, että kampaajat tekee tätä samaa mun hiuksille: aina vedetään suoristusrautaa läpi ja fönataan siistiksi. Kestäähän se hetken, mutta kohta on taas tuulitukka palannut kuivoihin. Oikean puolen tukka siis oli ennen mun ihanne, mutta vasen puoli on se todellisuus… Kuva Pinterest

Screenshot 2015-10-07 14.26.29

Olenkin nyt viime aikoina tajunnut, että kannattaa mieluummin tukea hiuksen luonnollista asettumista. Itselläni se tarkoittaa, että niihin tehdään lisää kiharaa. Sama koskee värjäystä. Ennen värjäsin useammin ja radikaalimmin. Nykyisin pyrin pitäytymään lähellä luonnollista sävyä. Muutama vuosi sitten olin ihan ilman raitojakin, mutta tällä hetkellä latvassa on blondausta. Molemmissa pyrin myös säästämään hiuksiani, koska pitkät hiukset eivät välttämättä tykkää kovasti lämpökäsittelystä (föönit, raudat jne.) eikä värjäyskään ole niille mitenkään hyvästä ainakaan kovin usein.

Siksi olen kehittänyt itselleni hiustenlaitto rutiinin, jossa ei tarvita lämpöä tuottavia aparaatteja. Ja mikä parasta kotiäidille, se hoituu todella nopeasti.

 1. Edellisenä iltana: Laita pesun jälkeen pehmeät tuubit päähän yöksi. Minulle riittää 2 kpl. Jos laitan enemmän, tulee kunnon afro :O
 2. Aamulla: Pöyhi, lisää ihan vähän lakkaa. Voit sitoa ponnarille halutessasi. Itse tykkään sivuponnarista ja vauhdikkaassa arjessa hiukset on parempi olla kiinni. Toimii myös pipon kanssa. ”Ohje” kuvina postauksen alaosassa.

2015-10-08 12.03.45

Mitkä on teidän parhaita kampausvinkkejä? Taisteletteko vielä saadaksenne unelmien hiukset vai oletteko taipuneet oman hiustyypin armoille :D?

***************

For years I’ve been battling to get the hair I wanted. Usually trying to make it straight and sleeky. Well, the problem is that with my hair type that is all but impossible… I have naturally wavy and a bit frizzy hair that reacts to humidity and tangles real easy. Ideal on the left and my reality on the right. Pic from Pinterest:

Screenshot 2015-10-07 14.26.29

So as I got a bit older and busier, I decided to try to work with my hair type instead of trying to make it into something that it is not. I figured I could curl it a bit more and get it to be more wavy and it has worked like charm. Takes me less than 5 minutes to fix it in the morning and it looks good enough for the entire day.

Routine starts in the evening as I put two foamy curlers into my hair before bed. Then in the morning I just open the curlers and add some hairspray. I either leave it open or tie it to a side pony tail. Perfect look for me at least. And also looks good with a beanie as well. Short ”tutorial” at the end of the post.

2015-10-08 12.03.45

Are you still in the process of trying to make your hair into something that it isn’t or have you decided to work with what you have?

5 min kampaus / hairdo tutorial

Hairdo tutorial

Mainokset

6 thoughts on “5 minuutin kampaus – 5 min hairdo

 1. Hyvä vinkki! Itse laitan joskus yöksi lettejä niin on aamulla kiharaa 🙂 Värjään myös juurta pari kolme kertaa vuodessa sävyllä joka on aavistuksen vaaleampi kuin oma värini niin juurikasvua ei paljoakaan huomaa 🙂

  Tykkää

  1. Mulla ei letit toimi jostain syystä. Tulee hirvee söherö 😀 Siksi nämä patukat on olleet korvaamaton apu! Joo tuo lähellä omaa väriä pysyttely on viisautta, jos ei halua olla naimisissa kampaajan kanssa

   Tykkää

 2. So this is your secret! ☺️👍🏻 Minäkin yritän nykyisin sietää hiuksiani niiden luonnollisessa olotilassa, vaikka välillä se on haastavaa. Lyhyemmässä mitassa tekee mieli suoristaa, mutta olkapäille ulottuvassa mallissa omat laineet siedän paremmin.

  Tykkää

  1. Hahhah, joo suuri salaisuus 😀 onhan se toki mallistakin kiinni miten niitä tulee laitettua ja kuinka paljon. Toki myös siitä syystä en ole enää vähään aikaan harkinnutkaan muuta kuin tätä tylsää pitkää mallia 😉

   Tykkää

 3. Viime kesänä pätkäisin ristiselkään ulottuneen kuontaloni lyhyehköksi rokkitukaksi, ja se on ollut kyllä paras hiusteko tässä elämässä. Taitavan kampaajan leikkaus osoittautui sellaiseksi, että hiustenlaittorutiini kutistui siihen, että piti nousta vuoteesta. Siis, tukka oli valmis, kunhan sain pääni tyynystä. Jos haluan hifistellä, sormeilen puuteria juuristoon, noin puoli minuuttia saa siihen tuhraantumaan. Juhlakampauksen laittoon sentään saa menemään vartin jos haluaa, mutta tämä arkimalli on varmaan eniten elämääni onnellistuttanut ulkonäköpäätös ikinä. Plus että tykkään tästä lookista, tietenkin.

  Tykkää

  1. Vau! Ja usein kannattaa uskaltaa kokeilla uutta, jos vanha ei vaan toimi. Mulle kävi varmaan vähän toisin päin. Olen ikäni koittanut löytää sopivaa leikkausmallia hiuksilleni, mutta mikään ei pidemmän päälle ole toiminut. Nyt kun viimein olen tyytynyt tähän hieman ylikasvaneeseen ja vähän hapsottavaankin tukkaan, jota värjätään harvoin, olen tyytyväinen. Lyhyeen malliin mulla ei ihan heti ole paluuta. Elin sellaisen aikakauden joskus nuorempana ja mun kasvoihin ja kroppaan se ei vaan istu ollenkaan. Ja mun mies tykkää kans pitkistä hiuksista. Hänen mielipide ratkaisee aika paljon myös ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s