Äitiys · DIY · style · suomeksi

DIY Kaftaanimekko

English Version Here

Tässä se viimein tulee. uusi DIY ohje. Tätä lupailinkin jo muutamille Facebookissa eli se mun juhlakaftaani. Alunperin inspiraatio kaftaanin tekemiseent tuli Rachel Zoelta, joka on siis mun ultimate tyyli-ikoni. Hän kutsuu omaa tyyliään nimellä boho chic eli boheemin tyylikäs olisi varmaan sopiva suomennos. Kaftaani on yksi niistä vaatekappaleista, joista hän on omalla esimerkillään tehnyt todella muodikkaan. Tämä alunperin itämainen vaatekappale yhdistää upeasti eleganssia ja mukavuutta. Luulen, että sen tarkoituksena on myös osittain peittää naisellisia muotoja, mutta oikeilla asusteilla ja vaikkapa lisäämällä vyön, saa tästä löysästä vaatekappaleesta upean ja naisellisen asun.

Kaftaani-inspiraatiota Pinterestin kuvin:

Dia1

Olen suunnitellut ompelevani kaftaanin jo varmaan vuoden verran. Nyt viimein sain siihen oivan syynkin, kun saimme kutsun lankomiehen häihin ja tarvitsin asun, jota voisi tämän kasvavan raskausmahan kanssa käyttää. Inspiraationa minulla oli tämä Pradan kaftaani heidän kevät-kesä 2014 mallistosta. En halunnut noin raflaavaa kaula-aukkoa, mutta muuten ihastuin tämän asun muotoon kovasti.

Screenshot 2015-09-13 15.35.11

Etsin myös valmiita kaavoja Pinterestistä ja löysin tämän ilmaisen kaavan, joka toimi lähtökohtana. Tässä lyhyet ohjeet miten omani tein.

kaftaanin ohje

Materiaali: 2 x kaftaanin pituudelta kangasta. Omani oli 150 cm leveää ja ostin sitä 3,2 metriä varmuudeksi.

 1. Leikkaa kankaasta ao. kaavan mukaiset etu- ja takakpl. Suosittelen piirtämään kaavan paperille ennen leikkaamista. Kuva ei ole mittakaavassa. 2015-09-13 07.55.01
 2. Leikkaa lisäksi kaula-aukkoon kaitale huolittelua varten ym. kuvan mukaan ja silitä siihen myös tukikangas.
 3. Ompele olkasaumat
 4. Ompele kaula-aukon kaitale paikalleen ja silitä sauma litteäksi. Ompele käsin piilopistoin kaitaletta kulmista miehustaan, jos tuntuu, ettei se pysy paikallaan. 2015-09-13 07.37.38
 5. Ompele sivusaumat halkioon saakka.
 6. Ompele (käsin) mekon hihanaukot sekä helma.
  2015-09-13 07.37.57
  Hihan aukko
  2015-09-13 07.38.54
  Helman saumaa sisäpuolelta

  Hyvä kuvallinen ohje pyöreän helman ompeluun löytyy täältä Pinterestistä. Itse ompelin helman ja hihansuut käsin, koska halusin todella huolitellun vaikutelman. Arkisempaan mekkoon voit hyvin ommella nämä koneellakin.

Tämä kaftaani on siis yksinkertainen työvaiheiltaan, mutta silti vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Varsinkin, jos päätyy käsinompeluun. Mutta minusta se työ oli vaivanarvoista. Tässä muutama kuva kaftaanista päällä ja alimpana vielä stailausehdotus juhlaan.

IMG-20150816-WA0001 IMG-20150816-WA0002

2015-09-13 07.35.04

Olen jo suunnitellut kokeilevani lyhyempää versiota ja ehkä myös jotain arkisempaa tyyliä. Minkätyylisen kaftaanin sinä haluaisit vai onko nämä ihan kauheita kauhtanoita? 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s