Äitiys · suomeksi · tyyli

Odotusajan vaatevaraston kokoaminen ja muutama asukuva

English Version HereIMG_0074

Halusin lyhyesti paneutua aiheeseen raskausajan pukeutuminen, koska se juuri nyt on itselle ajankohtaista. Ensin muutama käytännön vinkki ja lopussa muutama asukuva omista suosikkilookeista tässä raskaudessa.

Raskausaikanahan kehon muoto muuttuu jäätävän nopeaan tahtiin ja siinä sitten yrittää tuleva äiti-ihminen pysytellä perässä. Itsellä etuna on, että edellisistä raskauksista oli jo olemassa mammavaatteita, joten hankintoja olen tehnyt tosi vähän. Hyvä minä 😀 Yritän kuitenkin kerätä tähän muutaman hyväksi havaitsemani säännön raskausajan vaatehankintoihin. Odotan jo siis kolmatta lastani, joten luulen tietäväni asiasta jotain 😉 Toki nämä säännöt pätevät osittain vaatteiden hankintaan myös raskausajan ulkopuolella.

1. Osta harkiten ja vasta tarpeeseen!

Et tarvitse kovinkaan paljon varsinaisia raskausajan vaatteita, koska raskaus kestää vain 9 kuukautta. Lisäksi alkuaikana voit aika pitkälle hyödyntää normaalia vaatevarastoasi. Itse hyödynnän sitä edelleen osittain.

Olen itse ostanut lähinnä alaosia ja muutamia mekkoja mama-osastolta, koska normaalifarkut ei vaan mene koko raskausaikaa. Ainakaan mulla 🙂 Mutta niitä farkkujakaan et tarvi kuin yhdet. Osta mahdollisimman neutraalilla lahkeella niin ne taipuu monenlaiseen menoon.

Toppeja kannattaa hankkia raskauden edetessä mahan kokoon sopivia. Niistä on paljon iloa ja niitä voi yhdistää moniin asukokonaisuuksiin, mm. erilaisten villatakkien ja paitapuseroiden alla, jolloin vanhat paidat voi hyödyntää pitämällä niitä auki koko raskausajan. Omat topit olen pääosin ostanut vain muutamaa kokoa normaalia isompina ihan normikaupasta.

Ja semmoinen vinkki vielä, että vaikka ajattelisit käyttäväsi jotain seuraavassakin raskaudessa se ei välttämättä enää olekaan oman tyylinen vaikka viiden vuoden kuluttua. Tästäkin on kokemusta… Eli sillä verukkeella ei kannata hankkia ”ylimääräisiä” raskausajan vaatteita.

2. Mieti tarpeitasi ja pukeutumistilanteita

Missä vietät suurimman osan ajastasi? Leikkipuistossa, kotona vai kenties asiakastapaamisissa töissä? Osta siis ennenkaikkea oman arkesi tarpeisiin. Pitäis olla itsestäänselvää, mutta ei se aina mullekaan ole.

3. Päälysvaate dilemma

No entäs sitten päälysvaatteet? Erityisten raskausajan takkien ostaminen on minusta aika suurta rahanhukkaa. Takkeja löytyy kyllä kivoja väljiä malleja ihan normikaupoistakin. Mieti olisiko joku kiva väljälinjainen malli sopiva tyyliisi myös raskauden jälkeen? Tämä siis koskee erityisesti talvitakkeja, koska takki auki kulkeminen ei oikein ole yhtä hyvä vaihtoehto kuin lämpimämpinä vuodenaikoina.

3. Mieti myös aikaa raskauden jälkeen ja imetystä

Useilla mama-merkeillä tämä asia on huomioitu. Erityisesti mekot ja yläosat on hyvä miettiä vähän pidemmällä tähtäimellä. Mm. yhden Mamalicious juhlamekon ostin edellisen lapsen imetysaikana ja se palvelee myös raskausaikana mitoituksensa takia.  Lisäksi tätä DIY maksimekkoa suunnitellessani en olisi yhtään tajunnut huomioida imetystä ellei Johanna olisi asiasta vinkannut. Kiitos vaan:) Nyt se siis tulee palvelemaan myös ensi kesänä, kun vauva viihtyy varmasti maitobaarissa.

2015-06-24 13.55.13

Tämä tyyli on muuten yksi raskausajan suosikkeja. Kuten ehkä edellisestä kohdasta arvasittekin, varsinkin lämpimämmillä keleillä käytän ihan normaaleja takkeja auki. Sama pätee mm. villatakkeihin. En oikein ymmärrä raskausvillatakkien funktiota?

Omia raskaustyylejä

Lopuksi muutama omista suosikkityyleistäni tässä raskaudessa. Rentoja kaikki, koska oma aikani kuluu siellä leikkikentällä ja kotona. Asuissa farkut on muuten ainoa varsinainen mammavaate.

Kesäinen kaupunkityyli (lantiolle sidottu paita on ymmärtääkseni nyt SE juttu tai siis yksi niistä jutuista :D)

IMG_0076

Rennompi kesälook – samat vaatteet eri asusteet

IMG_0056

Alkuraskauden look – arkinen kotiasu (mahtuu muuten edelleen:))

2015-04-02 09.30.19

Mitkä on teidän parhaat vinkit äitiysvaatevaraston kokoamiseen? Unohdinko jotain tärkeää?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s