DIY · suomeksi

DIY statement koru puuvillalangasta

English Version Here

Innostuin virkkaamisesta siinä määrin lakanasta tehdyn maton myötä, että ajattelin kokeilla saisinko vanhoista puuvillalangan jämistä virkattua jotain jännää. Tämä on todellinen kierrätysroskien hyödyntämisprojekti, koska langat on äidin lankavarastossa jo varmaan yli kymmenen vuotta olleita jämiä. Myös korun pohjan huopakangas on sisustussuunnittelijakaveriltani saatu huopanäyte. Roskiin oli menossa sekin.

Inspiroiduin telkkarissa näkemästäni isosta kankaisesta statement korusta, jossa oli paljon koukeroita, jotka taisi olla ommeltu kankaaseen. En löytänyt mistään vastaavanlaisen kuvaa, joten jouduin tekemään omani muistikuvan varassa ja soveltaen. Mietin pitkään tekniikkaa ja päädyin erittäin yksinkertaiseen toteutukseen, jossa sekoitin useita yksinkertaisia tekniikkoja. Keep it simple, I say!

Työohje

Tarvikkeet:

20150715_155558

– Pohjaksi huopaa tai muuta tukevaa kangasta

– Puuvillalankaa

– Virkkuukoukku

– Kangasliimaa

– Lukkomekanismi vanhasta korusta

– Ompelulankaa ja neula

Työvaiheet:

1. Suunnittele malli korullesi ja leikkaa se pohjamateriaalista. Itse käytin paksua huopaa.

2. Virkkaa ketjusilmukoita riittävän pitkä ketju ja asettele ensimmäinen ”rivi” pohjan päälle haluamaasi muotoon. Liimaa paikalleen.

IMG_20150715_223137

3. Jatka näin kunnes koko pohjakangas on peitossa. Suosittelen tekemään kuviot pienemmissä pätkissä ja kätkemään alku- ja loppupään liimatessa. Lyhyempiä pätkiä on helpompi asetella.

4. Virkkaa vielä sivureunaan erillinen ketjusilmukkaketju peittämään pohjakankaan reuna. Liimaa paikalleen. Itse ompelin vielä reunan ketjun pienin pistoin kiinni varmuudeksi.

20150716_144810 20150716_145252

5. Ompele lukkomekanismi paikalleen käsin.

20150717_091510

6. Valmis!

Erityisesti valkoisena tämä sopii pukemaan vaikkapa mustaa paitaa tai mekkoa. Ao. kuvassa päällä jo kuusi vuotta vanhan äitiysmekon kanssa, johon olin jo edellisen kahden raskauden aikana ehtinyt kyllästyä. Nyt se tuntuu taas ihan uudelta. Vai mitä sanotte?

IMG_0040

Mainokset

2 thoughts on “DIY statement koru puuvillalangasta

  1. Tosi kaunis ja ihanan yksinkertainen koru! Kätevä piristämään simppeliä yläosaa. Tätä pitäis kyllä kokeilla 🙂

    Tykkää

  2. Kiitos Johanna taas kerran 🙂 Tätä malliahan voi jalostaa ihan mielensä ja mielikuvituksensa mukaan. Erimallinen/kokoinen/värinen niin lookki on kokonaan toinen. Ja tekniikka on ihan naurettavan helppo!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s