DIY · interior design · sisustus · suomeksi

DIY lakanasta virkatuksi matoksi

English Version Here

Goes interior design

Tällä kertaa ja pitkästä aikaa sisustukseen liittyvää DIY projektia. Olen jo pidempään pohtinut mitä kivaa vanhoista lakanoista saisi aikaan. Joskus vuosi sitten tein lakanasta olkapäät paljastavan mekon. Kuitenkin ajattelin, että erityisesti huonompi kuntoista lakanakangasta voisi jalostaa muutenkin. Päätin siis leikata/repiä siitä perinteisesti n. 3 cm leveää matonkudetta virkkausmateriaaliksi.

En ole virkannut vuosiin, joten simppeli malli oli kova sana. Katselin valmiita malleja netistä ja päädyin lopulta tällaiseen hyvin yksinkertaiseen pelkistä pylväistä tehtävään versioon. Ohje on lähestulkoon Hella & houkutus-blogista löytyvän maton mukainen. Lopetin tosin virkkaamisen kerrokseen 11. enkä tenhyt reunukseen koristetta. En usko, että hieman rosoisesta lakanakuteesta olisi tullut kovin kaunista pitsimattoa tai edes tuota reunan koristetta niinkuin trikookuteesta.

Materiaali:

2-3 lakanaa koosta riippuen

Nro 8 virkkuukoukku

Sakset kuteiden tekoa varten

Virkkaa matto Hella & houkutus– blogin ohjeen mukaan kerrokseen 11. saakka. Päätä lopuksi kuteen pätkä maton taakse pujotellen.

Työ alkuvaiheessa:

IMG-20150708-WA0000

 

Hieman vino, mutta meille kelpaava lopputulos:

2015-07-16 20.07.13

Matto paikallaan:

2015-07-16 20.08.03

Eihän se mitenkään täydellinen ole, mutta ensimmäiseksi virkkaustyöksi pitkään aikaan ihan riittävän hyvä. Vanha lakana on myös aivan ihanan pehmeä materiaali jalan alla, varsinkin jos kylmään kivilattiaan vertaa. Sitäpaitsi vanhaa materiaalia kierrättäessä tulee hyvä mieli jo pelkästä ajatuksesta.

Innostuin virkkaamisesta niin kovasti, että myös lähitulevaisuudessa jotain helppoja virkkaukseen liittyviä DIY projekteja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s