Äitiys · DIY · suomeksi

DIY maksimekko vesiputouskauluksella

English Version Here

Tein pitkästä aikaa itselle jotain ihan perinteisesti kankaasta ja kaavalla. Löysin kotipaikkakunnalla käydessäni paikallisesta kangaskaupasta Nanson jämäkankaista ihanan vinoraitaisen trikoon. Siinä näin heti maksimekon. Ystäväni Johanna mua viisaasti opasti tekemään sellaisen, jolla voi myös imettää. En olisi moista itse tajunnutkaan ajatella, mutta tässä mallissa on sekin otettu huomioon. En ole koskaan ollut perinteisten imetysvaatteiden ihailija, mutta onneksi keksin, että vesiputouskaulus mahdollistaa imetyksen näyttämättä imetysmekolta. Lisäksi halusin mekkoon pienet hihat, koska jostain syystä hihattomat jää mulla useimmiten aina pitämättä.

Kaavan tein itse soveltamalla muutamasta valmiista kaavasta. Vesiputouskauluksen kaavan löysin  tämän Pinterest-linkin kautta. Se on siis ilmainen Burdan kaava, joka on ladattavissa verkosta ohjeineen. Tosin englanniksi jälleen. Istuvan holkkihihan malli löytyy puolestaan täältä Pinterestistä. Yhdistin nämä kaksi ja jotakuinkin tältä näyttivät taka- ja etukappale:

2015-06-24 20.55.42

Helmaan vaan lisäsin pituutta tarvittavan määrän ja leveyttä niin paljon kuin kangaspala antoi myöten. Huolittelin pääntien takaosan ja hihansuut erillisillä kaitaleilla ja tikkasin kaksoisneulalla. Samoin helma on kaksoistikattu. Minusta lopputulos on ihan riittävän pro:

2015-06-24 20.54.40

Jonkin verran jouduin tehdessä sovittamaan ja ottamaan sisään eri kohdista, että sain istuvuuden hyväksi. Sanoisin kuitenkin, että se kannatti. Tältä mekko nimittäin näyttää päällä:

 2015-06-24 13.53.56 2015-06-24 13.53.58 2015-06-24 13.54.02

Ja takkina viileämpinä kesäiltoina toimii minusta parhaiten tuttu ja turvallinen farkkutakki:

2015-06-24 13.55.07

Mitäs sanotte tästä marimekkohenkisestä luomuksesta? Onnistuinko luomaan mamma/imetysmekon ilman, että se näyttää siltä? Se tässä oli nimittäin tavoitteena 🙂

Mainokset

2 thoughts on “DIY maksimekko vesiputouskauluksella

 1. Hieno mekko .olen alottelija ja nuo kaavat mulle vähän hakusessa ei printti mahdollisuutta . Saisinko sinulta ostettua tähän kaavan koko 48
  Ja jos mahdolista ompeluohje ja merkit kaavojen kohdistuksden .
  Maksan toki vaivannäöstä .
  Jaana Perälä
  KaarleIX nkatu 9A4
  65380Vaasa

  Tykkää

  1. Moikka Jaana,

   Kiitos kommentista! Mun kyvyt ei taida ihan riittää vielä tässä vaiheessa kaavoittamiseen. En ole sitä koskaan muille kuin itselleni tehnyt.

   Kannattaa katsella esim. Ottobre design ja Suuri Käsityö-lehtiä vaikka kirjastossa. Luulisin, että sieltä löytyy myös tämän tyylisiä kaavoja. Ja lyhyen mekon pidentäminen on sitten jo todella yksinkertaista:)

   Harmi, etten voi auttaa tämän enempää, mutta taidan kuitenkin tästä kommentista innostuneena alkaa harkitsemaan kaavoituksen opiskelua.

   Sinikka 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s