DIY · suomeksi

Miesten puvun takista pojalle takki

English Version Here

Olen viime aikoina tehnyt tosi paljon uutta lapsilleni. Kauden vaihtuessa huomaan aina roiman määrän puuttuvia vaatteita varsinkin esikoisella. Vastikään huomasin, että häneltä puuttuu kokonaan siistimpi takki, jota voi mm. juhlissa ja sunnuntaina seurakuntaan mennessä pukea päälle. No eihän tämä mikään välttämättömyys tietenkään ole, mutta kierrätysmateriaaleista kun tekee niin voi hyvällä omalla tunnolla olla vähän turhamainenkin 😉

Tähän projektiin päätin testata netistä ostamaani englanninkielistä kaavaa. Olen jo pidempään ihastellut Shwin&Shwin-nimisen sivuston simppeleitä ja silti tyylikkäitä malleja erityisesti lapsille. Päätin sitten kokeilla ja ostaa sieltä The Jude Jacket-nimisen pojan takin kaavan.Hinta oli minusta ihan kohtuullinen (reilu 8 eur) ja se sisälsi tarkat kuvalliset ohjeet toteutukseen sekä PDF-kaavan. Olen tottunut suomalaisten käsityölehtien kaavoihin ja niistä poiketen tämä oli todella suoraviivainen ja yksinkertainen. Ei pelkästään huono asia minusta. Miksi kaikki pitääkin tehdä niin monimutkaiseksi, jos yksityiskohtia pystyy aikaansaamaan pienemmälläkin vaivalla?

Ainoa mitä ohjeessa kaipasin oli vuoritus. Alkuperäisessä ohjeessa siis ei ollut vuorta, mutta itse päädyin sen kuitenkin lisäämään käyttömukavuutta ajatellen. Muuten ohje ja kaava saavat minulta hyvän kouluarvosanan. Saatan ostaa kaavan samasta paikasta vielä toistekin tarpeen tullen. Ja tällä kaavalla teen myös kuopukselle takin kunhan löydän sopivan materiaalin.

Tässä esikoisen takissa materiaalina minulla oli siis appeni vanha pikkutakki. Materiaali oli kunnollista ja kestääkin varmasti hyvin myös näillä pienemmillä käyttäjillä. Lähtökohta:

2015-04-12 08.08.57

Minulla on tapana leikata aina nämä materiaalit ronskisti saumoja pitkin palasiksi ja asetella sitten kaavat näiden kappaleiden päälle. Tässä projektissa hyödynsin taskut uuteen takkiin, joten etukappaleita jouduin hieman enemmän asettelemaan, että taskujen kohta tulisi oikein.

Kivana yksityiskohtana oli hihan ”vaakuna”, johon esikoinenkin kovasti ihastui alkuperäistä kaavaa katsellessamme. Tehtiin sitten tällainen versio siitä osin äidin ideoimana ja osin uuden omistajan toiveiden mukaan:

2015-06-10 21.04.55

Leikkasin siis tähän vanhoista materiaaleista palasia ja liimasin yhteen tekstiililiimalla. Lopullinen merkki kiinnitettiin ompelukoneella hihaan. Uskoisin, että on tarpeeksi kestävä, koska näitä takkejahan todella harvoin tarvitsee edes pestä. Ja jos sattuisi pesussa menemään pilalle niin aina voi askarrella uuden 🙂

Takki valmiina:

20150531_132830 20150531_132908 2015-06-10 21.04.21

Mitäs tykkäätte? Itse olen tyytyväinen myös lopputulokseen, vaikka en jokaista saumaa ihan vimpan päälle saanutkaan asettumaan. Onneksi kukaan kässänope ei oo niitä enää tarkistamassa 😛

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s