Naiseuden ytimessä · suomeksi · tyyli

Univormu arkeen?

English Version Here

Pahoittelut blogihiljaisuudesta. Olen ollut täysin kykenemätön mihinkään ylimääräiseen olosuhteista johtuen. Syyn saatan joskus teille kertoa, mutta uskokaa pois: se on hyvä ja pätevä. Ja vaikka bloggaaminen onkin ihana ja aika tärkeä asia minulle, on aika monta muuta tärkeämpää vielä olemassa (onneksi).

Olen lukenut jo muutamasta englanninkielisestä lähteestä univormuajattelusta tässä viimeisen muutaman kuukauden aikana. Ensimmäisen kerran taisin törmätä ajatukseen jo aiemmin. Ja toki kapselivaatekaappi (tai mikä se nyt suomeksi virallisesti onkaan) on muotimaailmassa esiin noussut ilmiö. Eli enää ei etsitäkään mahdollisimman monenlaisia ja vaihtelevia vaatekertoja vaatekaappiin vaan tyydytään pieneen määrään tarkkaan harkittuja vaatteita, joita on helppo yhdistellä. Netissä pyörii mm. haaste, jossa haastetaan vaaetkaapin harventamiseen ja pärjäämään 33 vaatekappaleella 3 kuukautta. Tässä artikkelissa siitä lyhyesti suomeksi.

Äärimmilleen vietynä tämä ajatus yksinkertaistamisesta toteutuu univormuajattelussa. Eräs kirjoittaja kertoi etsineensä pitkään täydellistä ”univormua”, joka olisi toimiva ja tarpeeksi tyylikäs lähes jokaiseen tilanteeseen. Hänen valintansa oli farkut ja musta poolo. Sen kanssa ulos lähdettäessä kamelinvärinen takki ja olet puettu. Hänen eräs tuttavansa oli taas käyttänyt aina raidallista paitapuseroa. Niitä oli vaatekaapissa useita kappaleita. Ehkä 5-10 vuotta sitten olisin aina valinnut mustan poolon itsekin. Nyt huomaan, että iän myötä en tykkää pitää mustaa vasten kasvoja. Se vanhentaa ja tuo esiin mustat silmänaluset ja juonteet. Ja aika harvalle suomalaiselle oikeastaan musta suoraan kasvojen lähelle edes sopii. Mutta periaatteena loistava ja ainakin kaikki pukeutumishaasteet eliminoiva lähestymistapa.

Tämä yksinkertaistamisajattelu kiehtoo minua kovasti. Olen huomannut itsekin tarttuvani uudestaan ja uudestaan tiettyihin vaatteisiin vaatekaapissani. Mm. kiireessä johonkin vähän siistimpää pukeutumista vaativaan paikkaan lähdettäessä valitsen nykyään lähes aina valkoisen oversize-paitapuseron (DIY-ohje täällä) ja slimfit housut. Joko farkut tai esim. nämä nahkaleggingsit. Tässä esimerkki:

2015-05-04 17.10.07

 

Rennompaan menoon sitten usein raitahame ja tuunattu farkkupaita tai applikoitu college on toimiva yhdistelmä. On mukava ja toimiva. Tosin farkkupaitaa oon pitänyt niin paljon, että se on jo kainalosta hajalla 😛

2015-04-02 09.30.19

Eli paitapuserot ovat tehneet paluun isolla kädellä mun vaatekaappiin tämän tuunausproggiksen myötä. Ja ne on ihanan toimivia monenlaiseen menoon. Silti mun täytyy sulatella tuota ajatusta näin radikaalista vaatekaapin perkauksesta vielä. Univormuun en vaan ihan vielä ole valmis, mutta näiden artikkelien lukeminen vahvistaa mun ajatuksia siitä, että vähemmän on usein parempi.

Mikä voisi olla teidän univormu ja pärjäiskö sillä melkein missä vaan?

P.S. Ensi kerralla uusi DIY-projekti, viimeinkin! Pysykää kanavalla 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s