DIY · second hand · sisustus · suomeksi

Julkisen tilan sisustusprojekti – Toppilan Majakka

English Version Here

Pitkästä aikaa taas teille kirjoittelen. Pahoittelut hiljaisuudesta, on vähän pitänyt kiireitä. Kiireen syystä ajattelinkin teille vähän kirjoittaa. Sain nimittäin suunniteltavakseni vastikään meidän seurakunnalle käyttöön tulevan tilan tässä meidän kodin lähellä nimeltään Toppilan Majakka. Kyseessä oli 90 m2 vanha liiketila, jota oli jo alettu remontoida, kun minä toimeksiannon otin vastaan. Minun hommaksi jäi lähinnä miettiä väritystä, huonekaluja ja muita sisusteita. Tila tuli siis kirpputori Toppila-Centerin yhteyteen, joten sieltä sain valtavasti materiaaleja tilaa varten. Lisäksi minulla oli myös ihan mahtavat apujoukot tässä projektissa. Johanna sparraamassa sisustusratkaisuja ja Helena ompelemassa ihan käsittämättömän hienot verhot ja muita sisusteita ja tietysti ihan älyttömän hienoa remonttijälkeä tehnyt Paavo ja monet monet muut talkoolaiset. Niin ja unohtamatta Mikkoa, joka siis on puhaltanut koko tähän projektiin elämän alunperin. Kiitos, kun luotit minuun ja annoit vapaat kädet suunnitella.

Tilan ideana on taipua mahdollisimman monenlaiseen käyttöön, joten siinä riitti miettimistä. Ei voinut vaan valita kaikkea kivannäköistä, kun oli pakko miettiä koko ajan myös käytännöllisyyttä. Lisäksi lähes kaikki sisustusmateriaalit ovat kierrätettyjä, kuutta Clas Ohlsonin kattoamppua ja yksiä verhoja lukuunottamatta.

Ainakin tässä vaiheessa tuntuu, että onnistuin tavoitteessa tehdä kodikas, moderni ja kaunis tila pienellä budjetilla, joka myös on toimiva. Avajaiset tosin olivat vasta eilen 7.2., joten ihan varmasti ei vielä voi sanoa miten hyvä siitä nyt tuli. Kuitenkin ulkoisesti olen tulokseen tyytyväinen. Erityisesti siksi, että sisustustyyli edustaa jotain muuta kuin mitä itse yleensä valitsen.

Tässä muutamia kuvia sisustuksesta lyhyin kommentein. Enjoy! Kahta ensimmäistä huonolaatuista puhelinkuvaa lukuunottamatta, kuvat ei siis ole minun ottamia vaan creditit Johanna & Jari H. Kiitos 🙂

 

Vanhat kehykset spraymaalilla valkoisiksi photowallia varten. Myös mustavalkokuvat on DIY. Ihan omalla tulostimella printattuja.

20150206_113053

 

Yleisnäkymää sisääntulon vierestä. Retrotuoli on oma suosikkini. Myös seinän printtiteksti itse suunniteltu ja tulostettu

20150206_170100

DSC_0318

 

Ihanat lamput. Ne siis ei ole secondhandia, mutta jotain yhtenäistäkin kaivattiin.

DSC_0301 DSC_0296

 

Photowall paikallaan. Ei ehkä täydellinen asetelma, mutta siihen voi aina lisätä uusia kehyksiä ja kuvia.

DSC_0319

 

Purjerenkaiset samettiverhot. Purjerenkaat Johannan mahtava idea ja kangas löytyi Toppila-Centeristä. Sametti pehmentää akustiikkaa kivasti ja sillä saa myös vähän kaivattua pimennystä tilaan tarvittaessa. Ja Helena lopulta siis loihti niistä näin hienot verhot. Pahoittelut kovasti rajatusta kuvasta, mutta en halunnut laittaa ihmisten kuvia tänne.

 

DSC_0316

 

Lisää omaa graafista suunnittelua. Se muuten oli aika kivaa. Netti on täynnä tosi upeita ilmaisfontteja ja ohjelmaksi riittää jopa PowerPoint, jos ei ole liian vaativa. Normaalipaperille tulostettuja A3 printtejä on nämä. Toki julistelaatua eivät ole, mutta ihan riittävän hyviä.

DSC_0314

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s