DIY · suomeksi

Poikien housujen päivitys ja muita lasten vaatteiden tuunausvinkkejä

English Version here

Kahden pienen pojan kotiäitinä, olen pitkään ollut tekemisissä lastenvaatteiden ja lastenvaatemuodin kanssa. Siis silläkin alueella on trendejä ja osa vaatteista näyttää muutamien vuosien jälkeen auttamattoman vanhanaikaisilta, vaikka olisivat hyväkuntoisiakin. Olen siis päätynyt tuunaamaan joitakin vanhoja lastenvaatteita ja ajattelin jakaa teillekin muutaman vinkin aiheeseen liittyen. Paras vinkki on tietysti suosia klassisia kuoseja ja malleja, mutta aina ei voi sitäkään tehdä. Tässä siis muutamia itse hyväksi havaitsemiani tapoja päivittää lasten vaatteita joko tyyli- tai ihan käytännönsyistä.

Ohje: Poikien leveät juhlahousut -> drop-crotch chinoiksi

Olin saanut joskus pari vuotta sitten vanhat juhlahousut, joiden materiaali oli ihan hyvässä kunnossa. Muitenkin malli oli leveä ja ehkä siksi hieman vanhanaikainen. Tässä lähtökohta:

WP_20141223_018

Työvaiheet lyhyesti:

1. Leikkaa auki haarasauma ja avaa jonkun verran lahkeen käännettä.

2. Piirrä sisälahkeeseen uuden kapeamman lahkeen linja.

WP_20141223_019

3. Muotoile housut ensin leikkaamalla ja sitten ompele lahkeet yhteen.

WP_20141223_020

4. Ompele lahkeensuun avatut tikkaukset kiinni.

Koko asu näytti tältä ja toimi nuorimmaisen juhla-asuna jouluaattona. Yhtään kuvaa en livenä saanutkaan vilkkaasta kaksivuotiaastani. Ja rusettikin on kierrätysmateriaalista tehty 🙂

IMG_0001

 

Housujen käyttöiän jatkaminen vaihtamalla pidemmät resorit

Poimin tämän vinkin taitavan Hennan Puolivillaisesta Plokista ehkä vuosi sitten. Pitkät resorit tekee housujen linjasta muutenkin ajankohtaisemmat ja samalla käyttöikä pitenee. Olen tehnyt tätä nuorimmaisen housuille muutamaankin otteeseen. Ensin vaihdoin aiemmin tekemiini harmaisiin collareihin pidemmät resorit.

Ennen pidennystä:

InstagramCapture_0bd054b7-6dfc-43a8-bb5a-02686144faa7_jpg

Nyt:

IMG_0007

Ja sitten lisäsin resorit vanhoihin plyysihousuihin, jotka taitaa olla alunperin kokoa 70 cm. Eli nyt jo 92 cm kokoiselle ne menee vielä niukin naukin. Mutta käyttöikä jatkui about vuodella ja laadukas kangas ei ole vieläkään mennyt miksikään pesuissa.

IMG_0005

Rintatasku vanhaan paitaan (sopii myös tahrojen peittämiseen)

Olen tehnyt tämän yhteen bodyyn, jonka jo esittelin täällä aiemmin. Eli näin:

WP_20140803_002

Taskuja vilahtelee nyt aika monien merkkien vaatteissa ja ne voi tehdä todella räväkän värisistä kankaista, vaikka PoPin tyyliin näin:

IMG_0008

 

Rikkinäiset housunpolvet peittoon tyylikkäillä patcheilla

Tämä on itsellä vielä testaamatta, kun meidän poikien housuista aika harvoin polvet kuluu puhki. Mutta tätä voisi käyttää muutenkin tehokeinona vanhoissa (ja tylsissä) housuissa, jolloin niistä saisi jotenkin coolimman oloiset vähällä vaivalla. (Kuva etsy.com)

Kuvankaappaus 2015-1-7 kello 15.02.45

Mun toistaiseksi suurin ambitio olis tehdä jostain kohtuu karseasta 2000-luvun alun lasten ulkoiluvaatteesta ajankohtaisemman näköinen versio. Värien osalta tämä on varmaan se kaikkein haastavin osio, mutta ehkä sopivan haalarin kohdalla tartun haasteeseen. Toki huomioitavaa on myös, että ainakin talvihaalareiden osalta eristävyys häviää myös iän myötä, joten ihan järjettömän pitkä käyttöikä ei ehkä ole senkään puolesta järkevää. Mutta ne välikausihaalarit.. 🙂

Mitkä on teidän parhaat lastenvaatteiden tuunausvinkit? Mielellään laajentaisin itsekin repertuaaria.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s