DIY

DIY Turbaanipipo / DIY Turban Beanie

English at the End

Mulla on yksi vanha ja jotenkin kyllästyttävä harmaa pipo. Oon pitänyt sitä niin paljon, että kyllästyttää jo. Väri on kiva ja neuloskin, joten ajattelin, että sitä voisi uudistaa. Tässä lähtökohta. Pipo on siis hieman mallia lörppänä.

WP_20141023_007

Bongasin Pinterestissä surffatessani tämän englanninkielisen turbaanipipon ohjeen ja siitä se uusi projekti sitten sai muotonsa. Tämä on simppeli noin 15 minuutin homma, joka siis palkitsee tekijänsä helppoudellaan.

Ohje

Tarvikkeet: Reilun kokoinen pipo, kuminauhaa, ompelukone tai neula, sopivanväristä ompelulankaa

1. Mittaa kuminauha eli n. 2/3 pipon korkeus

2. Neulaa kuminauha pipon keskietukohtaan.

WP_20141023_010

3. Ompele kuminauhaa voimakkaasti venyttäen joko käsin tai koneella. Itse tein koneella, mutta alkuperäisessä ohjeessa se oli tehty käsin.

WP_20141030_020

4. Valmis

 

HUOM: kokeilin toisen pipon, johon käytin tavallisen kuminauhan sijasta framilonia (siis sitä läpinäkyvää silikonista kuminauhaa) ja se toimi vielä paremmin. Sitä ei kuitenkaan kannata erikseen leikata vaan ommella vaan paikalleen voimakkaasti venyttäen ja leikata vasta lopuksi.

Tässä lopputulos:

WP_20141024_008

WP_20141024_001

Oon sitä nyt muutaman kerran pitänyt ja tykkään joka kerta enemmän. Mietin eka, että miten tämän nyt stailaisi, kunnes tulin siihen tulokseen, että tämä on ihan hyvä ulkoilupipo. Ei ehkä ihan niiden toppahousujen kera, mutta semmoisessa semityylikkäässä kauppalookissa ja sitä hienommassa toimii. Vai mitä ootte mieltä?

Ihan pikapuolin raporttia myös stailauspäivästä Toppila-Centerissä. Hyvin meni ja hauskaa oli, kiitos kaikille asianosaisille 🙂 Instagramista löytyy jo muutama huonolaatuinen kuva, mutta tänne sitten hetken päästä parempilaatuisia.

**************************************

DIY Turban Beanie

The inspiration for this project came initially from thinking about how to update an old beanie I have. I like the colour of the beanie, but the style is getting a bit boring as I’ve had it for years now. I also browsed Pinterest and found this great DIY turban beanie by Made in Pretoria. The DIY instructions are literally the same, so all the credit goes to her on this tutorial. So I decided I needed to make one for myself. Here’s my starting point:

WP_20141023_007

Instructions

Supplies: Floppy beanie, elastic band, sewing machine or a needle, matching thread

1. Measure the elastic to be app. 2/3 of the height of your beanie

2. Pin the elastic on the beanie in the center front Neulaa kuminauha pipon keskietukohtaan.

WP_20141023_010

3. Sew the elastic onto the beanie stretching it either by hand (as in the original instructions by Made in Pretoria) or by sewing machine as I did it.

WP_20141030_020

4. Done!

Note: I did another beanie by using framilon (see-through elastic) and it works even better. Note that when sewing on framilon, don’t cut it beforehand. It’s easier to sew on when you have a longer piece to hold on while stretching it and sewing.

Here’s how my beanie turned out:

WP_20141024_008

WP_20141024_001

I’ve been using it a couple of times and love it more every time I wear it. I think it works with so many fall/winter outfits from classier styles to quite casual. How would you wear yours?

I’ll be posting a report on my styling session at a local Charity shop very soon. Some bad quality pics available already on my instagram. We had a blast!

Mainokset

2 thoughts on “DIY Turbaanipipo / DIY Turban Beanie

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s