style · tyyli

Minun tyyli: Yksi vaate – kolme asua / My Style: One Item – Three Looks

English Version at the End of Post

Koska tämän vuoden projektissani on kyse ennenkaikkea tyylihaasteesta, ajattelin, että viimeistään tässä vaiheessa vuotta lienee syytä pureutua myös tyyliosioon. Sitäpaitsi, se just on minun intohimo. Päädyin esittelemään teille näissä postauksissa kolme erilaista lookkia, joissa kaikissa käytetään yhtä vaatekappaletta lähtökohtana. Asut ovat tyyliltään milloin mitäkin eli jokainen voi päättää mihin tilanteeseen ne soveltuvat. Teille siis inspiraatioksi ja itselleni myös. Kaikkea mulla ei kaapeissa ole, joten mm. ensimmäisen asun laukku jäi puuttumaan. Siihen olisi tarvittu tietynlaista salkkutyylistä mustaa laukkua ja sellaista mulla ei ole. Eli koetan siis puristaa omasta vaatekaapistani sen minkä irti saan.

Avainvaate tällä kertaa on mieheni siskolta vastikään perimäni ihana luonnonvalkoinen huivikauluspaita. Merkistä en ole varma, mutta taitaa olla Amerikan tuomisia.

IMG_3267

Tämän tyylisiä paitoja näkyy nyt paljon ja tarvittaessa huivikauluspaidan tuunausohjeen löydät täältä postauksesta. Tosin tuo on hihaton versio, mutta samantyylisiin asuihin toimiva. Tässäpäs tulevat sitten stailaamani kokonaisuudet. Olen taas kerran meikitön ja suihkunraikas, mutta koittakaa kestää. Tämä ei ole mitään editorial-meininkiä 😉

 

Moderni kotiopettajatar look:

IMG_3220 IMG_3274

Asuista virallisin, mutta tykkään silti. Kivaa haaveilla, että jonain päivänä voin sitten töihin pukea jotain tällaista päälle. Kengät tuo vähän särmää muuten aika klassiseen yhdistelmään. Mekko on ehkä 6 vuotta vanha ja kengät on myös saatu kierrätettynä, vaikka ovatkin täysin uudet (ja ihanat).

 

Shortsien jatkoaika look

IMG_3234 IMG_3231 IMG_3272

Shortsit voi kaivella siis takaisin käyttöön myös kylmien kuukausien ajaksi. Varustaudutaan kylmää vastaan vain paksuilla sukkahousuilla. Tässä asussa shortsit on kirpparilta ja jopa sukkahousut on saatu anopilta. Laukku on myös aika uusi kirpparilöytö. Kengät on ehkä nelisen vuotta vanhat ja takki pari vuotta. Erityisesti tykkään tuon parkatakin asuun tuomasta sporttisuudesta, kun muuten olis aika fiini.

 

Klassista farkkua ja trenssiä

IMG_3245 IMG_3257 IMG_3271

Viimeinen look on aikuismaisin ja klassisin näistä. Farkut on aivan fantastiset ja nekin sain miehen siskoilta. Istuvat kuin nakutettu ja mukavat jalassa (varmaan ensimmäiset istuvammat farkut, joista voi sanoa näin). Takki on ehkä neljä vuotta vanha ja kengät pari kesää. Laukku on ollut mulla varmaan ainakin kymmenen vuotta.

Siinäpäs ensimmäisen stailaussession antia. En ala luettelemaan kaikkien vaatteiden ja muiden merkkejä tänne, koska minusta se ei ole oleellista. Varsinkin kun kyse on ns. vanhoista vaatteista. Osa on hienompia merkkejä ja osa vähemmän. Mutta kokonaisuus ratkaisee vai mitä?

Mikä oli teidän suosikki ja olisitteko omiin kokonaisuuksiinne vaihtaneet jotain?

*******************************

My Style: One Item – Three Looks

Since this year was all about style challenge, I decided it was about time to get some serious style into this blog. Besides, that really is my passion. I will start a series introducing three different looks with one key item in common just to give you guys some inspiration for your own outfits. I will not try to make the outfits appropriate for any particular occasion. It’s up to you to decide where you could wear them. My main challenge is that I only have limited amount of stuff in my closet so sometimes I can’t really complete the looks the way I want. For instance, today I didn’t have the perfect bag for the first outfit. But that’s just the way it is sometimes and I’ll just try to make the most of the stuff I have.

Key item this time is a bow-tie blouse I got from my sister-in-law a while back:

IMG_3267

I also DIYed on previously and you can find instructions from this post. My DIY was a sleeveless version, but it would work with pretty similar styles.

 

Look 1:

IMG_3220 IMG_3274

The most official of the three outfits, but I still like it. I like the idea of being able to wear something like this in the office when I go back to work. The boots give a nice edge to otherwise quite classy combo. The dress is app. 6 years old and the wedges I also got recycled even if they really were new.

 

Look 2.

IMG_3234 IMG_3231 IMG_3272

Even if the autumn has come (at least to Finland) you can still keep wearing those shorts by adding thick thights underneath. I got my shorts from charity shop and even the stockings are from my mother-in-law and not brand new. Bag is also from charity shop (and real leather). Shoes and coat also from few years back. I especially like the way this parka jacket brings a sporty feel to otherwise quite a classy outfit and dresses it down a bit.

 

Look 3.

IMG_3245 IMG_3257 IMG_3271

The last look is the most grown-up and classic. Jeans are absolutely perfect and also a gift from my sister-in-law. They fit perfectly and are so comfy on. The coat and shoes are again a few years back. The bag I’ve had for probably 10 years.

So that closes it for the first round of looks. I won’t list all the brands of the items, because they are old anyway so I don’t think it is necessary. Just ask if you want to know something. Besides it is the whole look that counts, right?

What’s your favourite of the three and would you have changed something to the combinations I created?

Mainokset

2 thoughts on “Minun tyyli: Yksi vaate – kolme asua / My Style: One Item – Three Looks

 1. Tosi kiva postaus, näitä lisää! :)) Ekan lookin voisin pukea suorilta päälleni, me like it! Viimeiseen pukisin mustat/armyvihreät skinny jeansit matalien saappaiden kera ja korostaisin vyötäröä laittamalla paidan edestä housujen sisään. 🙂 Shortsiasut ei ole mulle ominta, mutta näyttävät aina tosi kivoilta muiden päällä, niinkuin nyt sinunkin. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Johanna ja kiva, että tykkäsit. Tämä oli aika työläs postaus, mutta tosi kiva itsellekin, joten enköhän innostu uudelleenkin.

   Tiiätkö itsekin mietin mustia farkkuja, mutta ajattelin, että ne olis liian itsestäänselvät. Ne kyllä toimisi tosi kivasti. Matalat saappaat on mulle vielä se aika haastava. Jostain syystä tuntuu, että ne saa mun jalat näyttämään vielä lyhyemmiltä eikä jotenkin toimi mun mittasuhteiden kanssa. Ehkä ne on mun seuraava stailauksen kohde…

   Shortsit on mullekin vähän haastavia, mutta oon ajatellut kuitenkin sinnikkäästi niitä käyttää. Kun ne tosiaan näyttää aika kivalle aina, kun niitä muiden päällä näkee 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s