DIY

DIY leveäraitainen maksihame / DIY Maxi Skirt with Bold Stripes

English Version at the End of Post

Tässä uudelleenjulkaisu eräästä suosikki DIY-projekteistani tähän mennessä.. Kyseessä on hieman marimekko-henkinen, leveäraitainen maksihame. Olen pitänyt hametta jo paljon ja se on saanut paljon kehuja. Täytyy sanoa, että mukavampaa vaatetta saa etsiä. Jo käytetty trikoo on kivasti pehmennyt ja tein hameesta tarkoituksella löysähkön, joten se on kotiäidin arkeen ihan täydellisesti sopiva. Ja sitäpaitsi, minusta se näyttää todella kivalta päällä.
IMG_2648

Olen tehnyt hameen useammasta vanhasta paidasta. Kaksi mustaa ja yksi valkoinen. Miesten paitoja, koska niissä on enemmän materiaalia. Ensin arvelin, että kaksi paitaa riittäisi, mutta viimeisen yläraidan ja vyötärökappaleen jouduin tekemään eri paidasta, kun mitta ei riittänytkään. Alkuperäinen idea täältä. Tässä tosin lyhyt hame, mutta päätin, että pitkä pitää saada, kun se on tänä kesänä se juttu!

Työvaiheet seuraavasti:

1. Leikkaa molemmat paidat yhtä leveiksi ”raidoiksi”. Säästä toisesta väristä helmasauma ja käytä se alimpana raitana. Säästyt helman kääntämisen vaivalta. Paidat kannattaa olla kohtuu saman kokoisia, jotta ei tarvi hirveästi säätää leveyttä. Osasta raitoja jouduin kuitenkin niin tekemään.

2. Ompele raitapalat yhteen vaakasuoraan vuorotellen mustaa ja valkoista. Itse käytin jousto-ommelta, mutta pieni siksak toiminee, jos koneessa ei ole ko. toimintoa. Saumurilla tämän tekis hetkessä.. Mun saumuri on edelleen huollon tarpeessa, joten koneella ompelin hitaasti ja varmasti. Kun raidat on paikallaan tarkista tarviiko hametta kaventaa tai muotoilla muutoin.

3. Tee vyötärölle kuminauhakuja ja pujota kuminauha sisään. Itse käytin tässäkin vanhojen leggingsien kuminauhan ja nauhakujan hyödykseni ja ompelin sen vain kiinni ylimpään raitaan.

4. Hame on valmis!

Minusta tästä tuli aika pähee. Kuten ehkä jo tiedätte minä rakastan raitoja ja tässä niitä riittää. Jätin myös valkoisessa paidassa olleet sivusauman mustat tikkaukset näkyviin, kun minusta ne oli ihan hauskat.
Tässä stailasin sen hyvinkin simppelisti ja vähän talvisemmin mustan poolon ja farkkutakin kanssa

IMG_2652 IMG_2653
Toisessa versiossa koitin tavoittaa hameen vakavammin otettavaa puolta ja minusta näin vyöllä ja nahkaisilla ruskeilla avokkailla höystettynä se menis varmaan rennompana työasuna.

IMG_2659

Nauratti muuten, kun huomasin Twitteristä Rachel Zoen twiitin, että jokaisen vaatekaapissa tulisi olla leveäraitainen vaate. Tällä idealla voi työstää myös esim. topin tai mekon tai sitten sen kynähameen, kuten alkuperäisessä ideassa. Raitaista kesää siis kaikille ja vinkatkaa mullekin, jos keksitte tehdä tällä idealla jotain kivaa.

**************************************************************

DIY Maxi Skirt with Bold Stripes

Today’s DIY I finished some months back. It’s great for the current season and for the coming summer months as well. The DIY is a black and white striped maxi skirt I made of 3 mens t-shirts, one white and two black. I started out with 2, but it wasn’t quite enough to make a floor-length maxi. I think this is a great way to make a maxi skirt if you want to use recycled materials. They are available probably as close as your own (or your hubby’s) closet.

IMG_2648

I used a sewing machine to make mine, but with serger you could finish this a lot quicker. I got the original idea from here. The original was a pencil skirt but I decided to make mine maxi since it is the thing this summer. So happy I did. I’ve had this skirt for a few months now and been wearing it a lot. For the warm summer days it is the perfect choice with black top.

Instructions:

1. Cut three tops into same width ”stripes”. Save the hem of one of the black t-shirts to make the hem of your skirt.
2. If needed sew the stripes to be adout the same diameter. At this stage you can already plan the shape of your skirt. Is it just straight tube or a bit wider at the hem.

2. Sew together the stripe pieces alternating black and white stripes. I used sewing machine which has a setting for jersey materials, zigzag would work as well and serger would be ideal for this project. Once done check the shape again and do the needed changes.

3. Make a channel for the elastic band on the waist. I used an old waist and from my leggings to cut a few corners (again). Put in the leastic and sew the ends together.

4. Your maxi is ready!

Here are couple of ways to style it. First is very casual with my all time favourite, jeans jacket.

IMG_2652 IMG_2653

I think you could get away with wearing this even at work by styling it a bit more concervative way. I just added a thin leather belt and short sleeved poloneck. Maybe a short black jacket too if you wanted to be a bit more formal.

IMG_2659

As Rachel Zoe stated couple of days back: Bold stripes are something everyone should own. Here’s an idea how to get those bold stripes out of upcycled materials. Can be applied to tops, dresses, you name it!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s