DIY

Päähinetehtaalta päivää / DIY Headband & Headwear for Spring

English version at the end of post

Tänään tuleekin sitten uuden blogikodin kunniaksi ihan uutta tuunausta. Kevään koittaessa trikoiset pipot ja – pannat valtaavat hattuhyllyn ainakin meillä. Oon jo muutamana vuonna yrittänyt ehdä kierrätysmateriaaleista pipoja etenkin lapsille. Huonot kaavat ja kärsimätön luonne on kuitenkin olleet hyvien lopputulosten esteenä eli sutta ja sekundaa tähän mennessä. Nyt sain kuitenkin Ihana mini-blogistin Juulin kautta vinkin hyvästä pipon ohjeesta täällä. Ja sillä homma on alkanut pelittämään. Tosi hyvin kuvitettu ohje ja selkeästi neuvottu. Kiitos vielä kerran Juuli ja alkuperäisenä ohjeen tekijä myös! Pienimmälle tekaisin tuubihuivin myös, kun materiaalia oli riittämiin.

Tässä pipot rivissä, kaikille kolmelle elämäni miehelle ❤ Raitainen on vanha oma tunika. Miehen pipo miesten vanha t-paita ja pienimmän setti mun vanhat trikoohousut ja tupsun materiaali oli vanhasta paidasta. Jopa tupsun sisus on kierrätettyä eli vanhan sänkypeiton täytteitä. Olipas tämä nyt mahdottoman ekologista 🙂

IMG_2769

Ja tässä pienimmän pipo ja tuubihuivi in action:

WP_20140421_002

Itselle tein pannan. Pidempään blogia seuranneet ja erityisesti ystävät ja tutut tietää mun pantarakkaudesta 🙂 Ne on ihan superkäteviä varsinkin, kun tykkään pitää hiuksissa nutturaa päälaella ja ponnaria aika korkealla.

IMG_2758

Pannan ohje:

Tarvikkeet: trikoota palanen esim. vanha trikootoppi. Itse hyödynsin vanhojen leggingsien lahkeen ja toiseen vielä palasina olevaan pantaan trikoopaidan hihat.

1. Leikkaa trikoosta päänynpäryksesi mittainen ja noin 20 cm leveä pala.

2. Ompele pitkä sivu kiinni, mutta jätä alkuun ja loppuun n. 8 cm ompelematta. Katso piirros alla

IMG_2770

3. Leikkaa ja ompele pieni rengas pannan keskelle. Pituus 10 cm ja leveys 5 cm.. Ompele rengas pitkää sivua yhteen ja liitä lyhyet päät renkaaksi.

4. Pujota rengas pannan sisälle ennenkuin ompelet sen renkaaksi

5. Ompele pannan lyhyet päät yhteen nurjalta puolelta. Ompele pieni avoimeksi jäänyt sivu suoralla niin siististi kuin haluat. Se jää nurjalle puolelle.

6. Pujota pannan rypytyslenkki sauman kohdalle ja pantasi on valmis keväisiin rientoihin ulkoilmassa.

Tässä vielä muutama kuva eri kulmista. Tykkään ja on muuten pehmeä, kun on niin vanhat ja kulahtaneet leggingsit materiaalina. Toinen lahje jäi muuten vielä käyttämättä!

IMG_2751

IMG_2766

Ai niin ja tottakai voi jättää tuon pienen kiristyslenkin tekemättä ja käyttää pantaa ihan vaan leveänä, jos sellainen tyyli miellyttää enemmän. Tai koristella, possibilities are endless!

Seuraavalla kerralla sitten vaatevallankumouksesta, koska siihen on enää 2 yötä!!

Kuvankaappaus 2014-4-19 kello 23.01.17

Sinikka

**************************************************************

DIY Headband Instructions and Headwear for Spring

Today I’ll be sharing a brand new DIY project. Spring time calls for new lighter headwear and I did some for the whole family. I’ve had some bad experiences on making jersey beanies in the past. Not very good patterns combined with an impatinet seamstress make a bad combination. This year I got a great tip on a really good and easy DIY jersey beanie pattern from my friend. You can find the Finnish instructions here. Couldn’t find as good instructions in English unfortunately..

Here are all the beanies for the three men in my life. Material came from an old tunic, t-shirt and a pair of jersey pants, all adult sizes.

IMG_2769

For the smallest of my men I also made a tiny infinity scarf to match.

WP_20140421_002

Also made a headband for myself. I love them as they are so handy with ponytails and top-knots. Two of my favourite hairstyles. I would say this one is pretty stylish too, wouldn’t you?

IMG_2758

Instructions for the headband:

You’ll need a piece of jersey. For example an old top. I made mine from an old pair of leggings. Only had to use one leg to make it.

1. Cut piece of the jersey with height app. 20 cm and width the size of your head.

2. Fold the piece in half and sew the long edge of the piece leaving app. 8 cm open on both ends. See illustration:

IMG_2770

3. Cut and sew the small ring to the front of the headband. Cut a piece app. 10 x 5 cm in size, sew the long edge and then sew together the short edges to make a ring.

4. Wire the ring to the headband before sewing it together into a ring.

5. Sew the ends of the headband together from the reverse side of the fabric. The opening remaining you can sew together as you like. It will be on the reverse side of your headband so it will not show.

6. Wire the small ring to cover the seam at the front and you are done!

Here are a few more pics of the headband from different angles.

IMG_2766 IMG_2751

Next time I’ll be blogging on Fashion Revolution. It’s only 2 days away folks!!

Kuvankaappaus 2014-4-19 kello 23.01.17

Sinikka

Mainokset

2 thoughts on “Päähinetehtaalta päivää / DIY Headband & Headwear for Spring

  1. Kiitos! Hei tuo sun ohje vaikutti muuten tosi pätevältä. Mietinkin, että miten siihen sais sellaisen kauniin pyöreän muodon. Kiitos vinkistä. Tuunaan vielä kaavaa vähän lisää 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s